Muž 19. kola - Jan Šimeček: Postup bychom chtěli stvrdit doma s Mokrým

0

Na devastaci strýčické obrany se podílel čtyřmi brankami, což je jeho zápasové maximum. Boršov díky zisku třech bodů udělal další krok k postupu do Okresného přeboru. Ten poslední může udělat už tuto sobotu doma s Mokrým, v což doufá i Muž 19. kola Jan Šimeček.

V sobotu jste zajížděli na hřiště Strýčic. Ty dostaly minulý týden 11 branek v Dívčicích. Plánovali jste něco podobného?

To ne, trenér nás nabádal k tomu, že to bude úplně jiný zápas a abychom soupeře nepodcenili.

Nakonec jste, ale vstřelili ještě o 3 branky více než Dívčice a deklasovali Strýčice 14:0. Jak zápas vypadal?

Od první minuty co se začalo hrát to byla jednoznačná záležitost, protože jejich obrana nebyla moc dobrá a ačkoli jsme na začátku nečekali, že utkání skončí takovým rozdílem, tak vzhledem k okolnostem jsme dané příležitosti využili.

Tentokrát k zápasu nebyl přítomen Jan Gruber, kolem kterého se většinou točí hra Boršova. Ve Strýčicích jste tedy jeho absenci asi tolik nepociťovali?

On je vždy znát, když není. Ale je pravda, že tentokrát jsme ho v tolik nepotřebovali vzhledem k tomu, s jakým soupeřem jsme hráli.

Co byste vlastně řekl o Janu Gruberovi, který má plno zkušeností z ligy a vyšších soutěží?

Umí si pokrýt míč a výborně rozehrát naše útočné akce. Na hřišti je vždy znát jeho kvalita.

Vstřelil jste čtyři branky. Byly to snadné branky do sítě odevzdaného soupeře? A dal jste někdy více branek v jednom zápase?

První dvě branky byly složitější, než ty dvě ve druhé půli, kdy už soupeři připomínali spíše chodící panáky, a ne fotbalisty. Jinak tohle bylo moje střelecké maximum v jednom utkání.

Byly i šance na to dát více branek?

Tak nějaká šance ještě byla, ale daleko víc šancí jsem zahodil před týdnem v Bavorovicích.

Trenér Trefný většinou žehrá nad koncovkou, ať už vaší nebo Tomáše Mullera. Máte třeba speciálně vy dva tréninky, kdy pilujete zakončení?

Speciálně ne. Trénujeme normálně celý tým a snažíme se tu koncovku zlepšovat.

V dalším kole hostíte tým z Mokrého, jaké budou plány?

Do sestavy se vrací Honza Gruber a Lukáš Komrska. Jsou to kluci na které se můžeme spolehnout a doufám, že nám pomůžou ke třem bodům. Na podzim jsme jsme v Mokrém na podmáčeném hřišti vyhráli, ačkoli to byl takový divný zápas. Nevím co od nich čekat, stačí když vyhrajeme o gól.

V případě výhry by jste stvrdili postup do Okresu. Vyjde to už nyní doma?

Doma jsme silnější, tak doufám že ano. Navíc další kolo jedeme do Týna, které se může posilnit o hráče z áčka. Poslední kolo nás pak čeká vyhecované derby s Vrábče. Takže nechat to na poslední chvíli by jsme nechtěli, nejlépe hned s Mokrým.

Jste na prvním místě a postup máte na dosah. Byly ambice na postup, už před sezonou?

Popravdě tyhle postupové ambice máme už delší dobu, ale nikdy se nám je nepodařilo naplnit. Párkrát nám to uteklo o pár bodů nebo o bod. Ale teď to máme asi nejlépe rozjeté, tak to snad dotáhneme.

Jaké byly vaše fotbalové začátky?

Začínal jsem ve 12 nebo 13 letech v Boršově. Vzhledem k tomu, že v Boršově nebyl dorost tak jsem tuto věkovou kategorii strávil v Nových Hodějovicích a poté se vrátil zase zpět.

Stránky fotbalunas,cz fungují delší dobu. Sledujete je a co na ně říkáte?

 

Sleduji a líbí se mi ten projekt. Koukám na ně poměrně často. Je tam rozepsané vždy něco z každého zápasu, takže si to pročtu a nemusím to hledat na jiných stránkách.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou