Hráč kola David Kolář z Lovosic: Naší největší zbraní je chuť do fotbalu!

0

Je už třetím obráncem z Lovosic, který zvítězil v anketě o nejlepšího hráče kola Divize B. Dvacetiletý David Kolář tak následuje své kolegy z obrany - Martina Olejníka a Michala Obrtlíka. Nejen jako nejlepší hráč kola, ale hlavně ve svých výkonech! Ten poslední byl bezchybný a šikovný obránce tak pomohl porazit v derby Litoměřice 3:1. Lovosičtí stále mají na dosah vedoucí Brozany a perou se o postup!

Davide, čekal jste, že byste třeba jednou mohl vyhrát anketu fanoušků a vyrovnat se tak svým starším kolegům z obrany?

"Nikdy mě to ani nenapadlo. O portálu vím, četl jsem ho a kluci v kabině se o tom občas baví. Docela jsem koukal, byl jsem překvapený."

 

Berete to tak, že jdete správnou cestou? Vaše hra byla podle ohlasů z posledního utkání bezchybná...

"Ani mi nepřišlo, že to byl nějaký extra výkon. Hlavně jsme nechtěli dostat gól a zápas vyhráli."

 

Jak jste vnímal vůbec derby? Nebyl jste nervózní? Trenér Vám dal důvěru v jednom z nejdůležitějších zápasů sezony...

"Já hrál derby úplně poprvé, na podzim mě trenér nepostavil. Ale nervozita nebyla, odehrál jsem zápas už minulý týden proti Souši. Dostal jsem od trenéra šanci a super, že jsem mohl nastoupit. Přišlo nějakých tři sta lidí a myslím, že byli spokojení."

 

Lovosice jsou pouze tři body za vedoucími Brozany. To musí být ohromná motivace svého soupeře dohnat a přiblížit se tak postupu do ČFL, ne?

"Pokud chceme myslet na postup, musíme teď hlavně porazit Libiš. A Brozany by také ještě mohli ztratit."

 

S těmi se ve vzájemném utkání potkáte v posledním kole…

"Kdybychom prohráli teď, ztráta by před tím zápasem mohla být o čtyři body a to už by se pak nemělo o co hrát. Takhle by to mohlo být třeba o body dva. Na ten zápas jsme připravení, ale ještě ho až tak moc neprobíráme."

 

Je Vám dvacet. Jak moc je důležitá spolupráce se staršími kolegy z obrany? 

"Martin Olejník s Michalem Obrtlíkem, to je podle mě nejlepší stoperská dvojice v soutěži. Pomáhají všem mladým, nejen mně. Nesnažím se je napodobovat, ale poslouchám je, když mluví. Mají autoritu, vlastně je poslouchá každý."

 

Jste v kabině, jako jeden z nejmladších, terčem vtípků? Vzpomenete si na nějaký?

"Vtípky jsou tu pořád a samozřejmě na mě. Teď si ale žádný konkrétní nevybavím. Je to taková ta klasika, patří to k tomu. Mladí nosí branky, rozlišováky, pití a podobné věci."

 

Když trochu odbočíme z českého fotbalu, komu přejete více výhru v Lize Mistrů? Juventusu, nebo Barceloně?

"Určitě Barceloně. I když nehraju jeho post, libí se mi Neymar."

 

Takže je to váš oblíbený klub, nebo máte nějaký jiný?

"Barceloně fandím, je to můj nejoblíbenější tým. A byl jsem rád, když Real vypadnul...(směje se)." 

 

Když se ještě vrátím k výkonům Lovosic, v čem si myslíte, že je největší síla týmu?

"Teď je to hlavně chuť do fotbalu. Všechny nás to baví, to je hlavní. Když se trénuje, nikdo nechybí, my mladí nabíráme zkušenosti, radost z fotbalu je teď vidět hodně. A parta je tu nejlepší, co jsem viděl. Přišel jsem z ústeckého dorostu, kde to bylo spíše o menších skupinkách. V Lovosicích si nikdo na nic nehraje, starší se nepovyšují, pomáhají nám. Vše klape, jak má." 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou