Krajský přebor 2014/15

0

Letošní sezona Krajského přeboru skončila a přinesla s sebou spoustu zajímavých zápletek. Vítězem ročníku 2014/15 se stal hradecký tým Olympie. Opačným směrem opustily soutěž týmy Sparty Úpice, Lázní Bělohrad a Libčan.

 

 

Fotbalisté Olympie předváděli během celé sezony výborné výkony, které se opíraly o kvalitní ofenzivu a heslo „nejlepší obrana je útok“ – Olymipia dokázala během sezony skórovat v 90 případech, což je nejvíce ze všech týmů Krajského přeboru. Tým Olympie navíc nezanedbával ani obranné povinnosti, to se promítlo na pouhých 27 obdržených brankách, díky tomu se hradecký tým stal nejlépe bránícím celkem soutěže. Olympia prošla celou sezonu prakticky bez potíží, hradeckému týmu se dařilo od prvních kol sbírat tříbodová vítězství, a celým ročníkem tak prošli pod heslem „start-cíl“.

 

Olympia se s 73 body umístila na prvním místě tabulky před Jaroměří, která získala o šest bodů méně. Jaroměř potvrzovala svoji kvalitu zejména v utkáních proti Olympii, kterou porazila jak na podzim, tak i na jaře. Venku se Jaroměři podařilo zvítězit 2:3 a již jistého vítěze porazili jaroměřští fotbalisté i v posledním 30. kole, tentokrát v poměru 1:0. Hráči Jaroměře si v těchto utkáních dokázali, že mohou čelit i těm nejkvalitnějším týmům, a proto neváhali a přihlásili se do následujícího ročníku Divize C.

 

Po druhém místě dlouho pokukoval i tým Sokola Kratonoh, který dýchal na záda Jaroměři. Výsledky klubu nakonec na druhé místo nestačily, fotbalisté Kratonoh si ale nakonec spravili chuť, když ve finále Krajského poháru porazili Červený Kostelec 4:2

 

Velmi povedenou sezonu prožily i oba nováčkovské týmy Krajského přeboru. Tým Nového Města se umístil v klidném středu tabulky, když s 41 body obsadil 9. příčku. Loňský šampion 1. A třídy – tým Vysoké si počínal ještě lépe a s 50 body skončil na 5. místě, které bude velkým závazkem pro příští sezonu.

 

Kvůli většímu počtu sestupujících týmů z Divize C se do sestupové pasti nakonec chytily tři místo obvyklých dvou týmů Krajského přeboru. Na posledním místě se dlouho krčila Sparta Úpice, která si v sezoně připsala pouhá čtyři tříbodová vítězství. Zápasy Úpice často připomínaly střelnici – Úpice inkasovala 98 branek a se 17 body se stala jasným sestupujícím. Na předposledním místě se nakonec umístily Lázně Bělohrad, které i přes svoji pohlednou a aktivní hru posbíraly pouze 34 bodů. O třetím sestupujícím nebylo před posledním kolem rozhodnuto. Hned pět týmů na 14.-10. místě od sebe dělily pouhé dva body. Mezi klíčová utkání tak patřil duel mezi 12. Broumovem a 13. Dobruškou, který skončil výhrou Dobrušky po penaltách. Tento výsledek byl dostačující pro oba týmy, které si tak zajistily setrvání v Krajském přeboru. Černý Petr tak v ruce zůstal týmu Libčan, kterému nepomohlo ani vítězství v posledním kole na půdě Jičína.

 

Mimo záchrany v soutěži mohl mít tým Dobrušky radost i ze svého útočníka Aleše Haška, který se s 24 góly postaral o 41% branek Dobrušky a stal se nejlepším střelcem Krajského přeboru.

 

Postupujícím týmům přejeme hodně štěstí ve vyšší soutěži, sestupujícím, aby se o návrat do Krajského přeboru popraly už v následující sezoně.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou