Lukáš Broža chce skončit se svou Bítýškou na třetím místě, na podzim ho pak čeká zpívání

0

Devětadvacetiletý útočník Osové Bítýšky Lukáš Broža se dostal do ideální jedenáctky okresního přeboru.Zde jak říká i přispěním své přítelkyně a přátel vyhrál hlasování o hráče kola.

Kdy jste začal s fotbalem ?

Jsem odchovancem Moravce, kde jsem začínal v roce 1995 v mladších žácích a hned se nám se spoluhráči povedlo dvakrát vyhrát okresní přebor. V dorostu jsem odešel na krátké hostování do Velkého Meziříčí, ale v podstatě nastupuji od 16 let za muže. Nejprve za mateřský Moravec, odkud jsem půlrok hostoval v Bystřici, kde jsem si vyzkoušel krajský přebor a poté jsem přestoupil do Strážku. Momentálně jsem druhým rokem na hostování v Osové Bítýšce. Také jsem hrál několik let žďárskou ligu malé kopané a v létě se pravidelně účastním turnajů v okolí.

 

Byl jste vyhodnocen hráčem kola, jak hodnotíte Váš nedělní zápas ?

Těší mě především nominace do sestavy kola. S vítězstvím v hlasování mi pomohla přítelkyně a kamarádi. Po minulém debaklu od Borů jsme potřebovali zabrat a získat body, což se nakonec podařilo. S rezervou Nové Vsi to byl vyrovnaný zápas. Úvod zápasu se nám vydařil a po zásluze nás poslal do vedení povedenou hlavičkou kolega z útoku Marek Vařílek. Do poločasu se povedlo soupeři vyrovnat po hezké kombinační akci. V druhém poločase jsme se hnali za vítězstvím, ale dlouho se nám nedařilo vstřelit rozhodující branku. Až asi čtvrthodinu před koncem vyvezl balon stoper Aleš Trojan, poslal pas za obranu a mně se z první podařilo přehodit vyběhnutého brankáře hostů.

 

Jak by jste zhodnotil Váš výkon ?

Od minulé sezóny se mi vůbec nedaří střelecky. V prvním poločase jsem se mohl dvakrát prosadit po rohových kopech Tondy Navrátila a i v druhé půli jsem neproměnil jednu šanci, která mohla rozhodnout. Jsem ale nakonec moc rád za to, že to tam spadlo a že máme důležité tři body. Doufám, že do konce sezóny ještě několik branek přidám.

 

S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?

V kabině máme dobrou partu a na hřišti to snad jde i vidět. Fotbalově mi vyhovuje spolupráce s útočníkem Markem Vařílkem i se všemi záložníky. Vynikající fotbalové myšlení má Tonda Navrátil. S jeho bratrem Markem, jsem hrával už ve Velkém Meziříčí. Momentálně zraněný je motor týmu Petr Večeřa, nejdůležitějším článkem obrany je nestárnoucí Aleš Trojan a všechno pochytá slávista Jarda Hršel.

 

Jaké jsou cíle pro zbytek jarní sezony ?Popřípadě výhled na další sezonu?

Doufám, že se nám bude dařit pravidelně sbírat body a zabojujeme o konečné třetí místo. Ale obecně bude úspěchem umístění v horní polovině tabulky. Osobně doufám, že se mi podaří vstřelit ještě nějakou branku. Cíl jsem měl 10 gólů, ale po podzimu jsem rád za každou haluz, která skončí v bráně. Ještě uvidíme, kde budu v příští sezóně nastupovat, takže hlavně, aby se mi vyhnuly zranění a mohl jsem hrát fotbal co nejdéle.

 

Kdo je Váš trenér, jak jste s ním  spokojen ?

Od začátku mého působení v Bítýšce trénuje tým Petr Koláčný, který byl nedávno zvolen trenérem roku ve Velkém Meziříčí za úspěchy v malé kopané. Do trénování a sportu vůbec je pořádně zapálen a připravuje nás výborně jak na trénincích, tak i po taktické stránce. Nejsem s ním spokojen pouze tehdy, když mě vystřídá.

 

Utužujete nějak partu?

Samozřejmostí jsou zakončovací akce na podzim i v létě. Minulý rok jsme byli se spoluhráči ve vinném sklípku. Také se jako celý tým zveme na oslavy kulatin a také na zpívání, které i mě na podzim nejspíše čeká.

 

Jaké máte koníčky?

Od malička především sport a to jak aktivně tak i pasivně. Samozřejmě se nejvíce času snažím věnovat své přítelkyni, která ráda nakupuje a společně si rádi zajdeme na něco dobrého. Také rád sleduji filmy a hraji FIFU a NHL na XBOXu.

 

Stal jste se mužem kola, budete Vás to něco stát ?

Už mě kontaktoval pokladník Petr Večeřa, takže to mám za flašku. V sobotu nás čeká dlouhý výjezd do Svratky, tak ještě vezmu radši jednu láhev, kterou dlužím za nedávné 29. narozeniny. Věřím, že v autobuse oslavíme tři body.

 

Jaké máte zaměstnání ?

Pracuji ve společnosti Agropodnik, a.s. Velké Meziříčí, momentálně na prodejně krmných směsí ve Žďáře. Dříve jsem pracoval i jako obchodní zástupce, skladník či referent logistiky.

 

Už jste slyšel o novém fotbalovém portálu fotbalunas.cz, co na něj říkáte ?

Ano, sleduji jej od samého začátku a moc tomuto projektu fandím. Také jsem velice rád, že jsou žďárské soutěže již od startu velice dobře a rychle zpracovány. Tyto rozhovory a ankety jsou také velice atraktivní. Doufám, že to takto bude fungovat dále. Něco takového totiž regionálnímu fotbalu chybělo.

 

Děkuji za rozhovor

Procházka Petr – redaktor pro soutěže OFS Žďár n.Sáz.

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou