Svratka chce příští rok do I. B třídy

0

Při zrodu fotbalových soutěží v rámci kraje Vysočina hrála Svratka I. A třídu. Dnes kope jen okres a ráda by se posunula do bétřídy. „Jenže po čtyřech kolech jsme byli bez bodu a k tomu měli sedm zraněných hráčů. Řešili jsme proto jiné, než postupové starosti a do konce podzimu sestavu lepili, jak se jen dalo,“ říká Jan Mládek, předseda fotbalového klubu SK Svratka.

Osmé místo po polovině soutěže bylo rozčarováním pro fanoušky i funkcionáře. A řešení se našlo ve výměně trenéra. „Do jarních bojů povede tým jako hlavní trenér Petr Moučka, v roli asistenta ho doplní Petr Voldán a na hřišti jim bude prodlouženou rukou zkušený zadák Jan Matouš,“ popisuje nový realizační tým svratecký šéf. Svratku na podzim trápilo hlavně střílení gólů, jen poslední Bobrová jich dala míň. „Věřím, že po doléčení marodů se zlepší i naše zakončení. Hodně v tomto směru spoléháme na střelecké schopnosti Petra Kulíka, který prošel mládežnickými výběry Jihlavy,“ doplňuje Mládek.

Přípravu na jaro bere Svratka vážně a trénovat začala už v prosinci. „Kluci chodí jednou týdně běhat, druhý trénink probíhá v tělocvičně. Věříme, že se treninkové úsilí promítne na jaře i do tabulky a v další sezoně bychom chtěli jednoznačně zaútočit na postup,“ přiznává otevřeně Jan Mládek. A-tým zatím odehrál dva přípravné zápasy, generálkou bude zápas proti Rváčovu 22 . března na umělé trávě ve Žďáře nad Sázavou.

Svratka – Chotěboř B 2:0

Poločas: 0:0
Góly: 65. Kulík, 80. Martin Sádovský
Rozhodčí: Novák
ŽK: 0:0
Diváků: 30

Svratka: Sáblík – P. Moučka (46. D. Mayer), Matouš, T. Vítek, Musil – J. Vítek, Pech (46. F. Mládek), Martin Sádovský, M. Moučka (46. Gregor) – Kulík, J. Mayer (46. Řádek).

Chotěboř B: Dobrovolný (46. Chalupa) – Neuvirt, Čapek (46. Pelikán), Dočkal, Fiala (46. Kroutil) – Běloušek, Kohout, Ledvinka, Krejdl (46. Málek) – Šimoňák, Doležal (46. Kodým).

V neděli 22. února se pro oba týmy jednalo o první přípravný zápas, proto bylo ve hře vidět mnoho nepřesností. V prvním poločase se nerodily ani šance a skóre otevřel až v 65. minutě Petr Kulík, který se krásně trefil z přímého kopu. Cenný skalp účastníka I. B třídy Svratce pojistil tečovanou střelou Martin Sádovský.

Hodnocení trenérů:

Petr Voldán (Svratka): Soupeř byl rychlejší a techničtější. Naše bojovnost ale slavila úspěch. Byla to pro nás velmi kvalitní příprava.

Jiří Turek (Chotěboř): Chtěli jsme dát příležitost zahrát si všem, což je v přípravě nejdůležitější. Měli jsme více ze hry, ale Svratka byla šťastnější v koncovce.

 

Svratka – Krouna 0:1

Poločas: 0:0
Gól: 80. Macháček
Rozhodčí: Novák
ŽK: 0:0
Diváků: 20

Svratka: Sáblík – P. Moučka (46. F. Mládek), Gregor, Jambor, Musil – J. Vítek, Pech, Kulík, Řádek (46. J. Mayer) – Makovský, D. Mayer.

Krouna: Kohaly (46. Chlupáč) – Ducheček, Černý (46. Drahoš), Stodola, Holas – Vávra, Vaňák, D. Bělský, Svatoň (46. P. Bělský) – Macháček, Charouz (46. Janko).

V přípravném měření sil dvou účastníků okresních přeborů měl od začátku až do konce navrch tradiční soupeř z Chrudimska. O výhře Kroune ale rozhodl až deset minut před koncem Macháček.

Hodnocení trenérů:

Petr Moučka (Svratka): V utkání jsme nastoupili oproti minulému týdnu bez tří klíčových hráčů a na hřišti to bylo znát. Krouna nás přehrála ve všech činnostech a zaslouženě zvítězila.

Michal Potužák (Krouna): Byli jsme po soustředění, proto jsem nečekal, že Svratku uběháme. Trochu horší to bylo při zakončení, zahodili jsme snad šest tutovek. Ale jinak jsem spokojen.

 

Petr Procházka – redaktor pro soutěže OFS Žďár nad Sázavou


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou