Hodnocení podzimní sezóny TJ Sokol Horní Újezd

0

Redakce portálu fotbalunas.cz se rozhodla pro čtenáře připravit hodnocení podzimní části. Na čtvrtém místě se ve III. třídě skupiny B umístil celek  TJ Sokol Horní Újezd.

Horní Újezd v loňské sezóně přišel těsně o postup do Okresního přeboru a i začátek podzimu ukazoval, kdo bude patřit k hlavním aspirantům na postup. Úvodních vyhraných sedm zápasů a náskok sedmy bodů nenechal nikoho na pochybách, kdo asi bude ten nejlepší. Jenže druhá část podzimu, Hornímu Újezdu vůbec nevyšla. K tomu všemu přišla zranění některých opor, zvláště snajpra Radka Durdy, který byl i přes své zranění nejlepším střelcem svého týmu. Trenérovi Petru Špačkovi jsme položili několik otázek.

 

 

Jak jste spokojeni s dosavadním umístěním v tabulce?

 

Do nové sezóny jsme nastupovali s jasnou vizí a to, že chceme vybojovat postup do OP. Takže jsme věděli, že doma se musí vyhrát každý zápas a z venku se slabými soupeři potvrdit vždy roli favorita,a s těmi silnějšími se poměřit a zjistit na co máme. Mužstvo bylo beze změn. Udrželi jsme opory a z toho vše vycházelo. Začátek vše potvrzoval. Sedm kol jsme byli stoprocentní a s náskokem sedmi bodůcož bylo hodně nadějné. Bohužel se potvrdilo, že nejdůležitější, co je potřeba je zdraví. Série zranění a absencí nás začala velice úzkostlivě limitovat a ověřili jsme si, že bez kvalitní široké lavičky, při zraněních hráčůzákladní sestavy nelze konkurovat týmům, které myslí na postup. Čtvrté místo po podzimní části je pro nás částečně zklamáním, ale po vývoji celé podzimní části je to výsledekodpovídající průběhu a předváděné hře. Mrzí třeba ztracené body doma s Čáslavicemi „B",  Litohoří (obdržené góly až v posledních minutách zápasu) a Radoticemi. Takže se dá shrnout, že jsme nad věcí a čtyři body ztráty na první místo není žádná tragédie. Zvlášť, když víme, že každý zápas hraný v naší skupině může přinést překvapení.

 

Kdo patřil k vašim pilířům sestavy?

 

Otázka do jisté míry zavání tím, že by se měli vyzdvihnout jednotlivci, ale fotbal je kolektivní sport a jsem zastáncem kolektivního hodnocení. Také každý hráč zastává na hřišti svůj post a je tam prostě „od toho" pokud je to útočník má dávat góly, brankář má zase pomoci svými zákroky, každý ví co je jeho povinnost. A, aby byl kolektiv, tým úspěšný, musí každý ze sebe dát to nejlepší. Samozřejmě, že nám chyběly góly R. Durdy, který byl limitován zraněním, ale každopádně děkuji všem hráčům, kteří kopali za jeden tým.

 

3.  Jaký byl náš nejlepší a nejhorší výkon?

Nejlepším výkonem podzimní části byl asi ten poslední, kdy jsme předehrávali první jarní kolo na domácím hřišti s týmem Radotic. Hodnotím tohle vítězství hodně vysoko, protože od osmého kola jsme se trápili, herně, zdravotně. Tímto zápasem jsme dokázali, že se černá série a nepodařené výkony jednou zlomí a vůlí jsme se postavili na nohy. Nejhorší zápas? Co se týče této odpovědi, tak s psychikou nám hodně zacloumali již zmiňované zápasy s Čáslavicemi, „B", Litohoří, sehranými v domácím prostředí a jasné seznámení se s realitou, to když jsme, bez opor základní sestavy (zranění), dostali šestku v Lipníku. Ale to už jsou zápasy, které člověka také musí potkat, aby si uvědomil jak je vše pomíjivé.

 

4.   Jaké budou cíle pro jarní část?

Pro jarní část bude důležité udržet některé hráče a hlavně, ti kteří jsou dnes po operacích, aby se dali do pořádku. Pokud vše proběhne dobře a my nebudeme provázeni zraněními a hráči dobře potrénují, tak opět půjdeme všem ostatním soupeřům tkzv. „ po krku – po bodech". Nic nedáme za darmo. Když se vše sejde a bude fungovat, tak se necháme překvapit a v červnu se uvidí.

 

5. Který tým postoupí do OP?

Odpověď: Vzhledem k tomu jaké výkony jednotlivých týmů jsem v podzimní části viděl je pro mne favoritem tým Lipníka. Radotice podle mne nemají takové zkušenosti, Litohoř je tým pro horní příčky, ale je dost nevyrovnaný, tým Šebkovic „B" ten pro mne je velkým zklamáním, že je s odstupem jedenácti bodů na prvního až na pátém místě. Samozřejmě hraje zde roli spousta faktorů, nákup nových hráčů, kdo více či méně zkvalitní tým a hlavně zranění. My se považujeme za černého koně. Zkušené hráče máme a zkušenosti z minulého ročníku také, ale důležité bude jak na tom budeme zdravotně a kolik kvalitních, ve formě hrajících fotbalistů budeme mít.

 

Děkuji za rozhovor.

 

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou