Ohlédnutí za podzimem - v Roudném si chválí pendly z Dynama a veterány v sestavě

0

Ani povedený závěr podzimu nepřesvědčil trenéra Mertla, aby zůstal u "A" týmu Malše, přípravu Jihočechů už vede kouč Šolc. Oba trenéry jsme v prosinci vyzpovídali, a tak vám přínášíme další díl Ohlednutí za podzimem.

Jak hodnotíte podzimní část sezóny?

F. Mertl: Rozdělil bych to na tři části. Dvě třetiny se nám moc nedařilo výsledkově. Ne, že bychom hráli špatně, ale góly jsme nedávali a naopak inkasovali hodně laciné branky. Tyto dvě třetiny soutěže nehodnotím pozitivně.

 

Ale poslední třetina podzimu nám vyšla velmi dobře, udělali jsme asi jedenáct bodů z možných patnácti. Fotbal byl dle mého gusta. Hodně nám pomohli kluci, kteří přišli z Dynama, a výsledky se dostavily.

 

Rád bych vyzdvihl dva hráče, kteří nám velmi pomohli. Ruda Otepka – nejlepší fotbalista, kapitán, hráč par excellence. Bez toho chlapa by náš mančaft tak dobře nehrál. Druhým je Dan Kerl v bráně, povedlo se mi ho přemluvit, aby se ještě vrátil, a myslím si, že byl velkou oporou našeho mužstva.

 

Jaké zápasy, které jste odehráli, byly nejlepší a nejhorší?

F. Mertl: Nejhorší zápas jsme předvedli na Motorletu, kdy jsme byli rádi, že jsme dostali jen čtyři góly. Mohli jsme jich dostat osm až deset. Nestíhali jsme, to byl od nás nejhorší výkon. Poslední kola jsme začali hrát podle mých představ, v Milevsku nám to vyšlo bezvadně, kdy jsme dali osm gólů. Poslední zápas s Plzní jsme odehráli také skvěle.

 

Jak vypadá váš program zimní přípravy?

L. Šolc: Příprava nám začíná druhý týden v lednu. Odehrajeme turnaj na Hluboké, kde se představí jak náš "A" tým, tak "B" tým. Máme to dále provázané s dalšími přípravnými zápasy. Budeme se připravovat v domácích podmínkách, máme možnost využívat atletický koridor ve všesportovní hale a ještě máme v plánu odjet na krátké třídenní soustředění mimo Budějovice.

 

Chystáte změny v kádru? Kde chcete posílit, kdo přijde, kdo odejde?

 L. Šolc: Uvidíme, necháváme to zatím na stávajícím kádru. Myslím, že posílíme maximálně o dva hráče, pokud by se objevila nějaká zajímavá jména. Budeme ale pracovat s tím, co máme. Využijeme kluky, kteří dostávali co nejvíce prostoru v našem "béčku" nebo dorostu. Jinak by kádr neměl doznat žádných zásadních změn.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou