KP Vysočiny: Rozhovor s hráčem kola Jaromírem Kloudou

0

Prémiovým vítězem hráče kola v krajském přeboru se stal možná nečekaně brankář. Při bližším pohledu to však zas tak nečekané není. Jaromír Klouda sice góly nedává, ale na jeho výkonech velmi často stojí výsledky Moravských Budějovic. A právě jedním takovým výsledkem byla bezgólová remíza Moravských Budějovic s Herálcem.

Popište nám svoji kariéru. kde jste s fotbalem začínal, kde poté hrál.

S fotbalem jsem začínal v Moravských Budějovicích jako pravý obránce po tátovi. Asi v osmi letech jsem se dostal do branky, kam mě to vždy táhlo a od té doby chytám. Celou svoji „kariéru“ jsem věrný našim klubovým barvám. Přestupy či hostování se mi tak nějak vyhýbaly. Když si tak vzpomenu, tak mi v podstatě nejvíc gólmansky dal "Pan Trenér" Jaroslav Šebeček, za časů, kdy se v Budějovicích hrála Moravskoslezská divize dorostu.

V posledním zápase jste prý v brance zářil, co předchozí utkání? Proč jste nechytal?

Předchozí zápas i ten první jarní odchytal můj kolega v brance Jaroslav Jelínek se kterým, troufnu si říct, tvoříme skvělou gólmanskou dvojku, kdy jeden druhému navzájem přejeme a dělíme se v podstatě rovným dílem o zápasové vytížení. Jarda vychytal za první dvě kola šest bodů, takže já mám co dohánět.

V krajském přeboru jste hrávali vždy o záchranu, v minulé sezoně 5.místo, nyní to vypadá podobně. Jak toto zlepšení vnímáte?

Je to příjemná změna, nicméně i loni jsme dlouho hráli o záchranu a v podstatě stejná věc se děje i nyní. Páté místo vypadá krásně, ale mít o pár bodů méně, tak jsme mohli být klidně desátí. Vždy je to o pár bodech, jelikož Krajský přebor je neskutečně vyrovnaný.

Čím to podle Vás je. Pomalu posilujete, nebo máte stejný kádr, jen jste více sehraní, či klesá kvalita KP?

O posilách to u nás spíše není. Záleží hlavně na zraněních, formě jednotlivých spoluhráčů atd. Drtivá většina kluků je u nás kmenových, kteří prošli našimi mládežnickými družstvy a k tomu jsou tu hráči, kteří u nás působí na hostování a vše skvěle doplňují. Řekl bych, že v Budějovicích se vždy vše hrálo na skvělou partu kluků, což pokračuje i dodnes. A samozřejmě nesmím zapomenout na skvělou trenérskou dvojici Petr Kylíšek, Tomáš Kyzlink. Dokáží s námi i na nás vymyslet neskutečné věci.

V souvislosti s tímto vzestupným trendem, vnímáte to tak, že by jste v blízkých letech mohli hrát třeba o první místo v KP.

Těžko říci, nicméně troufnu si tvrdit, že hrát o postup nebude naše priorita. Samozřejmě se nechceme neustále rvát o záchranu, ale postup do Divize v našich podmínkách je naprosto nereálný. Krajský přebor je pro nás určitá špička. Máme plno kluků, co buď studují, nebo pracují mimo Budějovice, takže tréninková účast tomu odpovídá. To by mohl potvrdit i náš chudák trenér. J

Jak se díváte na sestupové boje? Sestupují čtyři týmy, při špatné konstelaci v divizi i více...

No bude to ještě hodně zajímavé. K nějaké jistotě potřebujeme mít 35 bodů, což by nemuselo být pro nás až tak nereálné. Jsem sám zvědavý, co se bude v tabulce dít, jelikož v této soutěži platí, že každý může porazit každého.

Máte nějakou veselou historku z Vaší fotbalové kariéry?

Veselou? Těch by určitě bylo plno. Nicméně občas se usměju, když se omylem podívám na TV Nova, kde je nějaký Borec na konec v podobě gólmana, co dostal gól z půlky hřiště. Moji bývalí spoluhráči si jistě vzpomenou, kolik takových branek já dostával. Samozřejmě já se u toho moc nesmál. Snad jen kdysi dávno, když mi bylo šestnáct let a já pomalu začínal v Budějovickém „áčku“, tak jsem si nosil do brány jako talisman svého „Mončičáka“ pro štěstí, což v kombinaci s góly z půlky a soptícími spoluhráči muselo být pro nezaujatého fanouška určitě k popukání. J

Sledujete web fotbalunas.cz?

Abych řekl pravdu, tak jsem ho začal sledovat asi před týdnem. Měl jsem o Vašem webu určité povědomí, nicméně jak se tento web začal plnit informacemi, tak jsem i já na něj začal častěji koukat a nyní je již napevno uložen pod záložkami „Fotbal“ na mém počítači.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou