ČFL na jaře bez Volešáka, ale třeba se Šumským. Přes zimu se měnili i hlavní trenéři

0

 

 

ČFL má za sebou doslova poloviční start. První kompletní jarní kolo by se tak mělo uskutečnit až tento víkend. O osudu Unionu a jeho odstoupení ze soutěže už jsme informovali. Jak jsou ale na jaro připraveny ostatní celky? Podívejte se do našeho obsáhlého přehledu…

Loko Vltavín jde do jarní části s kádrem 19 hráčů a oproti podzimu doznal kádr jen malých změn. Odešli Pavlata, Hlaváč, Horák, Zelenka a Turák. Přišli brankář Krásný z Jablonce a útočník Prokeš z Hradce Králové. Velkou kaňkou jinak povedené zimní přípravy je vážné zranění Valíčka, který si na jaře do míče nekopne. V generálce naskočil tým v sestavě Pávek - Láncz, Uvíra, Dvořák, Podzimek - Šípek, Macháč, Abena, Macháček, Pozníček - Prokeš. V druhé půli vystřídali Krásný, Mařík, Vokoun, Hodas, Šmiheľ a Janda.

 

Chrudim nastoupila v předposledním zápase v následující sestavě Mrázek – Řezníček, Drahoš, Radouš, Mastík – Langr S., Kesner, Sixta, Langr M., Kopecký – Rybička (střídali Luptovský, Hauf, Ráliš, Krčál, Trojan).

 

Zápy vyhrály zimní turnaj "Memoriál Jiřího Kolína" a potvrdily herní pohodu, když na jaře budou hájit výborné třetí místo soutěže.

 

Žižkov v zimě nezahálel a trenér Hašek řekl pro žižkovský web: „Hráčský kádr prošel celkem velkou proměnou. Ti, kteří na podzim většinou nehráli, odešli ať už z důvodů jejich výkonnosti nebo i koncepce, kterou se chceme ubírat. Výsledkem je, že do jara jdeme s deseti novými jmény.“ V prvním mistráku si Žižkov vítězně počínal v sestavě Soukup – Šandera, Kodr, Petrášek, Šimkovský (46. Procházka) – Křeček, Pavlata (63. Gebert), Podrazký – Svatonský (79. Kocourek), Marek (79. Klán V.), Dočekal (73. Volek).

 

Králův Dvůr alias Cábelíci má za sebou nepovedený start na Žižkově, když nastoupil v následující jedenáctce: M. Boháč - M. Procházka, M. Petr, T. Šilhavý, D. Zelenka - S. Kurtiashvili, M. Kraus (67. J. Makoš), M. Sus, A. Hájek, J. Balšánek - J. Kabele. Kádr opustila hvězda Ladislav Volešák, který zamířil na Vyšehrad do druhé ligy.

 

 

Převýšov smetl v prvním jarním kole Brozany v sestavě J. Stejskal - P. Veselka , J. Jarkovský , J. Černý , J. Špidlen - T. Labík , E. Týfa (83. L. Vyšehrad) , J. Urbanec , R. Doležal (78. P. Novák) - T. Sedláček (57. T. Bastin) , I. Súkenník (73. J. Labík).

 

I z domažlického klubu někteří hráči odešli - Čada, Nerad, zranění jsou pak klíčoví muži Bárta a Došlý, což jsou naši klíčoví hráči. Těžit ale při posílení mohly Domažlice s trenérem Jiřím Skálou ze spolupráce s Viktorií Plzeň. V přípravě nastoupil tým takto: Švihořík- Hrubý, Javorský, Bauer, Beránek(75.Buršík)- Hrdlička, Braun, Mužík(75 Lucák), Kyndl (26.Špírek), Roubal – Fořt (75.Lešek).

 

Jirny nově vede zkušený trenér Václav Hradecký. Skončili hráči Dvořák a Pávek. Na klubovém webu se poměrně radikálním způsobem rozloučili i s Radimem Nečasem, „který sabotoval hru a měl hlavní podíl na špatných výkonech a náladách v týmu, čehož výsledkem bylo ukončení spolupráce s Vasilem Boevem.“

 

FC Písek už naskočil do jara výhrou s Benešov, o kterou se zasloužila následující sestava: Rondzik - P. Řehák , J. Ježdík , J. Kalášek , M. Rendla - L. Šlehofer , V. Zeman (66. O. Sajtl) , V. Milec (87. M. Grobár) , M. Voráček - F. Řezáč (79. J. Zušťák) , F. Němec. Vše při starém, chtělo by se říct při pohledu na známá jména v sestavě, tak uvidíme, zda Písku sehranost pomůže k úspěchu. Chybět by ale mohl, a to výrazně, Kadula…

 

Táborsko B už uhrálo první jarní body v sestavě M. Blažek - J. Rabiňák , P. Nohava (84. L. Stuchlík) , J. Smetana , J. Škarda - M. Novák , J. Peterka (89. J. Knotek) , V. Bouška , L. Turek - B. Dordič (46. M. Rabiňák) , D. Surmaj (57. J. Stoszek).

 

FK Dobrovice po podzimu opustili Patočka, Kotyza, Hruška a Janošík a v průběhu přípravy odešli na hostování také Golovko a Dědek, důvěru trenéra Petra Hejna získalo pět nových hráčů: navrátilci Petr Lukáš a Ondřej Soběslav, brankář Michal Drápela z Vlašimi a mladíci Štěpán Hodač a Roman Artemuk.

 

Štěchovice s trenérem Zbyňkem Bustou kádr také obměnily. Ten opustilo sedm hráčů, Prosek s Frobílkem zamířili o soutěž výše, dále nepokračují Laušman, Golovko a Kotlík, nepočítá se s Trnkou a Möglichem. Naopak ze Slavie přišli Batka s Vernerem, na které se bude spoléhat. Z Bohemians 1905 přišel Košata, další posilou je Maršálek, Müller, dále Synek z béčka, a přišli dva bosenští Rijad Hajdarevič a Amel Drina.

 

Benátky si o prvním víkendu nezahrály a tak je premiéra čeká proti Chrudimi na domácím hřišti. V generálce nastoupily v sestavě Michňa (46. Sakar) – Jiránek, Karásek, Borovička, Horák (46. Sudek) – Sivrič (60. Mar. Korec), Smetana, Mar. Sedláček (46. Synek), Mich. Sedláček (68. Ansuma), Mbah (46. Ezeala) – Škarecký.

 

FK Kolín bude na jaře bojovat pod vedením hlavního trenéra Tomáše Staňka, hrajícím asistentem stal Jiří Biško. Jako útočná posila přišel Zdeněk Zmeškal. Z podzimního kádru vypadl na jaro Jukl, Michálek, Stejskal a Bláha, dlouhodobě zraněn je Čapek, kterého trápí dlouhodobé zranění.

 

SK Benešov už má za sebou první mistrák a nastoupil v následující sestavě Štěpánek (71. Stareček) – Večera, Braný, Zákostelský, Vrňák (80. Vopat) – Žák, Skopec – Rejhon, Šumský, Čapek – Kučaba (80. Turek). Zaujalo angažmá někdejšího zázračného dítěte českého fotbalu Nicolase Šumského, který byl do Benešova poslán v rámci partnerství s Duklou Praha.

 

FK Baník Most má za sebou skutečně velké změny. Změnil majitele, kterým je nyní Anton Stehlík, i trenéry A-mužstva, kdy Roberta Vágnera nahradil Stanislav Hofmann. V prvním utkání s Táborskem naskočil tým v sestavě Divkovič – Šíša, Černý, Čada, Chábera – Štefko (87. Macháček), Jindráček (75. Kotlan), Gedeon, Hejda (46. Weickert) – Belej, Hájek.

 

Tachov s trenérem Pavlem Vaiglem přivítal ligou stříleného Davida Vaněčka, dále přišel Dominik Hradecký, Miroslav Hrošovský ze Slovenska či René Kropáček, mezi odchody se zařadili Hudec, Staněk, Hrdlička a Kravar.

 

Čáslav A má za sebou také překotné změny: mužstvo převzal trenér Jiří Antoš, skončil Tomáš Frejlach. Pozici hrajícího asistenta převzal Petr Kunášek, který pro klubový web sdělil: „Podle mě nás nyní čeká velmi zajímavé období. Může se stát, že nebudou výsledky, že spíše sestoupíme. Pro Čáslav ale může začít nová éra. Máme nyní prostor si v Čáslavi vytvořit tým a partu, která bude mít ke klubu vztah a bude tu působit do budoucna. Přišel Michal Hell a do brány Nguyen, skončil ale třeba Milan Vácha. V přípravě „zaujala“ prohra Vlašimi s celkem z I.A - s Velimí.

 

Podle očekávání se velké zimní zemětřesení konalo v Brozanech. Trenérskou dvojici Petr Čermák – Vlastimil Calta nahradil Jiří Němec s Tomášem Poštulkou. Odešli pak Vacho, Tupý, Bittengel, Vacek, Grunert, Olejník, Marič, Verbíř a Seydou Bamba. Pokusit se je nahradit bude na nových posilách – Lipšovi, Halváčovi, Malinovi, Golovkovi, Zadinovi, Kučerovi a Francovi. První mistrák ale dopadl neslavně – prohra 0:4 s Převýšovem v sestavě: Hlaváč - Pelikán, Uka, Pikl, Malina - Zadina - Kučera (76. Müller), Cibulka, Šollar, Golovko (66. Benda) - Franc (89. Nehoda).


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou