Turnaj o putovní pohár starosty obce Horní Dvořiště

0

V sobotu 18. 6. 2016 krátce před druhou odpolední starosta obce Zdeněk Kemény slavnostně zahájil turnaj O putovní pohár starosty obce Horní Dvořiště. Do již jedenáctého ročníku se přihlásily týmy TJ Sokolu Horní Dvořiště, baskeťáků z Kaplice, nehrajících hráčů Horního Dvořiště společně s hráči nad 35 let a čtvrtým účastníkem byl vítěz okresní soutěže tým TJ Dynamo Světlík.

Turnaj nalosoval do prvního semifinálového utkání obhájce poháru TJ Sokol Horní Dvořiště a baskeťáky z Kaplice. Domácí tým začal utkání velmi aktivně a během prvních pár minut dokázal vstřelit dvě branky. O oba zásahy se postaral výborně hrající Jaroslav Plosz. Hosté do poločasu snížili z pokutového kopu z kopačky Lukáše Hejného a k pauze se šlo za stavu 2-1.

Druhá pětadvaceti minutovka nabídla diváků podobný styl hry, a ač se Horní Dvořiště dostávalo chvílemi pod tlak, tak baskeťáky k vyrovnání nepustilo. Deset minut před koncem řádné hrací doby zápasu, pečetil výhru domácího Sokolu František Olah. Domácí splnili svůj vytyčený cíl a postoupili do finále po vítězství 3-1.

 

Do druhého semifinále vyběhli domácí pětatřicátníci, které doplnili nehrající hráči Horního Dvořiště, a TJ Dynamo Světlík. První poločas byl festivalem zahozených šancí od hostujícího celku ze Světlíka. Dynamo několikrát orazítkovalo brankovou konstrukci pětatřicátníků. Neproměněné šance vítěze okresní soutěže potrestali domácí jedinou brankou v první půli, kdy se trefil Juraj Novák.

Ve druhé půli se začali na straně domácích projevovat únava a Světlík s přibývajícími minutami začal přebírat iniciativu hry. O vyrovnání se postaral Jan Houska, kterému se povedlo následně skórovat i podruhé a účet utkání uzavřel kapitán a nejlepší střelec okresní soutěže Adam Novotný. Utkání tak skončilo lépe pro hosty, kteří si vybojovali postup do finále po výhře 3-1.

 

Souboj poražených týmu ze semifinále proti sobě nasměroval baskeťáky z Kaplice a Horní Dvořiště 35+ let. Jelikož bylo na fotbal opravdu horké počasí, tak se pauza mezi posledním semifinále a soubojem o třetí místo, protáhla o dvacet minut, i z preventivních zdravotních důvodů. Po pauze už nebránilo nic k úvodnímu hvizdu utkání a souboj o bronzové medaile mohl začít. Utkání začali lépe baskeťáci z Kaplice, kteří se již po dvou minutách dostali do vedení. Obdržené branka paradoxně pomohla spíše pětatřicátníkům, kterým se podařilo do poločasu otočit utkání na 2:1.

V druhém poločase se u pětatřicátníků objevila podobná situace, jako v semifinálovém utkání, a začaly jim docházet síly. Avšak i přes nedostatek sil se podařilo pětatřicátníkům z Horního Dvořiště ještě jednou skórovat a ti vedli už 3-1. Baskeťáci však neměli co ztratit a vrhli veškeré síly do útoku. Postupem času se jim povedlo srovnat utkání na 3-3 a toto skóre svítilo na výsledkové tabuli i po konečném hvizdu. Následovaly tedy pokutové kopy. V nich pětatřicátníci nedokázali třikrát ze čtyř pokusů trefit prostor mezi třemi tyčemi, a naopak baskeťáci byli neomylní a mohli slavit třetí místo na turnaji.

 

Finále bylo ve stejném obsazení jako v loňském roce a Světlík chtěl vrátit domácím porážku 1-0. Utkání bylo z počátku vyrovnané a oba týmy se spíše oťukávali. Zhruba po pěti minutách se stáhla nad Horní Dvořiště mračna a spustil se prudký liják doprovázený hromy a blesky. Finálový zápas však pokračoval dál a hosté ze Světlíka se dostali do vedení z kopačky Adama Novotného. O několik chvil později se podařilo domácím srovnat. Avšak poločasové vedení připadlo Světlíku, kteří se trefili ještě jednou.

Po poločasové přestávce se trefil hlavou Dušan Mendel a hosté vedli už o dvě branky. Na obou stranách poté padla ještě jedna branka a Světlíku se podařilo vrátit domácímu Hornímu Dvořišti loňskou finálovou prohru.  V posledních čtyřech ročnících turnaje se na trůně střídají právě tyto dva týmy.

 

Po skončení finále starosta obce Zdeněk Kemény vyhlásil výsledky a předal poháry. Nejprve byli oceněni rozhodčí (Jan Marek, Ing. Alfréd Krenauer, Radim Nekuža), poté přišly na řadu poháry a individuální ceny. Největší a zároveň putovní pohár si odvezl tým TJ Dynama Světlík. Nejlepším brankářem byl oceněn mladičký brankář Světlíka Michael Kellinger a nejlepším střelcem byl vyhlášen Lukáš Hejný z týmu baskeťáků z Kaplice, který vstřelil tři branky. Nutno podotknout, že tři zásahy měly na kontě i dva hráči Světlíka, a to A. Novotný a J. Houska a poté hráč domácího týmu J. Plosz. Cena pro nejlepšího střelce byla ovšem pouze jedna a tu získal právě Hejný, kterému se podařilo vstřelit tři branky jako prvnímu. Po předání cen si všichni pogratulovali a Z. Kemény všem zúčastněným poděkoval a turnaj ukončil.

 

Výsledky:

 

1. semifinále:

TJ Sokol Horní Dvořiště, z.s. - Baskeťáci Kaplice    3-1 (2-1)
(Plosz Jaroslav 2x, Olah František - Hejný Lukáš)

 

2. semifinále:

Horní Dvořiště 35+ - TJ Dynamo Světlík    1-3 (1-0)
(Novák Juraj - Houska Jan 2x)

 

O 3. místo:

Baskeťáci Kaplice - Horní Dvořiště 35+    4-3 po pen. (1-2)
(Hejný Lukáš 2x, Mladý Ladislav a rozhodující PK - Sedlák Milan 2x, Mati Michal)

 

Finále:

TJ Sokol Horní Dvořiště, z.s. - TJ Dynamo Světlík    2-4 (1-2)

(Plosz Jaroslav, Olah František - Novotný Adam 2x, Houska Jan, Mendel Dušan)



Rozhodčí: Marek Jan, Ing. Kreanuer Alfréd, Pícha Karel ml., Nekuža Radim

Diváci: cca 75

 

Konečné pořadí:


1. TJ Dynamo Světlík

2. TJ Sokol Horní Dvořiště, z.s.

3. Baskeťáci Kaplice

4. Horní Dvořiště 35+

 

 

Poděkování patři Z. Keménymu za celý turnaj i za informace a fotky k článku.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou