Lužná vyhrála mezinárodní turnaj

0

Už samotný název - Turnaj přátelství, vypovídá, že sobotní odpoledne nebylo jen o sportovních výkonech. Do Lužné u Rakovníka se sjely týmy, které pocházejí z obcí totožného názvu a navíc hrají ve stejných výkonnostních soutěžích. Hostující týmy to neměly na hřiště domácí Sparty Lužná vůbec blízko. Jeden tým dorazil ze Vsetínska a druhý dokonce až ze sousedního Slovenska. Jednalo se tedy o nefalšované mezinárodní klání. 

V pořádí již sedmý ročník turnaje ovládla nakonec domácí Sparta Lužná, která porazila oba hostující týmy a putovní pohár tedy zůstane nejméně do dalšího ročníku právě nedaleko Rakovníka. Všichni zůčasnění si pochvalovali vzornou organizaci turnaje a shodli se, že neméně povedená byla i večerní zábava.

 

SPARTA LUŽNÁ – OFK Liptovská Lúžna (II.tř. Liptovský futbalový sväz) 4:2 /0:0/

Branky domácích: Grill R., Pokorný, Vejvoda J., Krumhanzl

 

V prvním poločase se oba týmy střídaly v aktivitě. Po přestávce proměnili hosté narůstající převahu v úvodní gól. Poměrně rychlé vyrovnání ze standardní situace vrátilo domácí do hry. Ti pak vytěžili ze své typické brejkové hry tři branky a dovedli zápas do vítězného konce.

35. 0:1 – pod tlakem se nepodařil odkop z malého vápna a hostující hráč trefil z jasné pozice 10 metrů od braky po zemi k tyči.

43. 1:1 – Grill tečoval hlavou / zády trestný kop Ambrůžka na bližší tyči, výrazně mu pomohl nabíhající Pepa Špička.

47. 2:1 – Pokorný dostal míč od Šnajdra „na podnosu" při společném úniku, do kterého poslal útočníky skvělou uličkou po vyvezení míče z vlastní půlky Pepa Špička.

54. 3:1 – Vejvoda do prázdné opět od Šnajdra, tentokrát zúročili útočníci nabíhající z půlící čáry dlouhý nákop Adama Maška, když Grill s Krumhanzlem stojící v ofsajdové pozici nehráli a hostující obrana očekávala marně praporek a hvizd rozhodčích.

60. 4:1 – Krumhanzl šel po uličce od Šnajdra sám z půlky a po dlouhé kličce zkušeně zakončil.

60.+1 4:2 – i přes nepříznivý stav slovenští fotbalisté šli za gólem a nekompromisní ranou ze 12 metrů korigovali.

 

OFK Liptovská Lúžna – Sokol Lužná (II.tř. Vsetínský FS) 1:0 (1:0)

Moravský tým neproměnil za nerozhodného stavu penaltu. Ve druhé části se tlačil před branku, ale žádnou šanci neproměnil.

 

SPARTA LUŽNÁ – Sokol Lužná 2:1 (1:0) 

Branky domácích: Šnajdr, Pokorný

 

Pohledný zápas byl plný kombinací na obou stranách. Sparta měla hru většinou pod kontrolou, hlavně díky vstřeleným gólům.

14. 1:0 – Šnajdr proměnil křížnou střelou levačkou průnik po kolmici Pokorného, ten dostal míč od lajny po další bojovné akci Pepy Špičky.

33. 1:1 – odvrácený roh, ale míč zpět do vápna, odrazy se nepodařilo dostat pod kontrolu a soupeř protlačil balon do sítě.

40. 2:1 – Pokorný nezaváhal sám před brankářem po přihrávce Dolhého na hranici vápna.

 

Za Spartu Lužná v turnaji nastoupili:

Duda Filip, Rác Ladislav - Dolhý Jiří, Kopernický Daniel, Mašek Adam, Mezei Petr, Staněk Jakub - Ambrůžek Petr, Bičík Pavel, Černý Vojtěch, Grill Robert, Kolínský Jan, Krumhanzl Karel, Sláma Jakub, Špička Adam, Špička Josef - Pokorný Radek, Šnajdr Radek, Vejvoda Josef

 

 

Ohlasy po turnaji

 

Sparta Lužná:

"Všichni hráči splnili očekávání. K vidění byly i pěkné akce a góly. Odměnou byla turnajová výhra a maximálně užitá oslava"

 

Liptovská Lúžna:

"Tieto spoločné turnaje vôbec nie sú o víťazoch a porazených, a hoci na ihrisku počas zápasov panuje rivalita, počas ktorej si v zápale boja hráči nič nedarujú, po futbale si všetci priateľsky podávajú ruky a sadajú k sebe. Práve preto ďakujeme domácim za vrelé privítanie a starostlivosť, chválime organizáciu celého podujatia a už teraz sa tešíme na ďalší rok, kedy sa tento turnaj bude konať v našej obci."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou