Z asistenta rezervy Fastavu Zlín hlavním trenérem

0

Už nějaký ten pátek trávil Jan Jelínek ve zlínském béčku. Změna přišla v době volna a do přípravy naskočil na post hlavního trenéra. Týmu se v přípravě podařilo porazit Kroměříž 2:1, Karvinou 2:0, Karlovice 3:0, Hulín 5:2 a jednou prohrál s Radom Radomiak 0:4.

 

Po konci minulé sezony jste obdržel nabídku na post hl. trenéra zlínské juniorky, bylo vaše rozhodování dlouhé, nebo jste měl hned jasno? 

Nabídku jsem dostal v průběhu volna a samozřejmě jsem měl hned jasno. Taková nabídka se myslím neodmítá.

 

V týmu došlo k docela velké obměně kádru, jak vnímáte tuto situaci? 

Ano, přišla generační obměna. Jelikož jsem u B týmu už delší dobu, tak to pro mě není nic překvapivého. Takhle to prostě u rezerv funguje, hráči mají určité období na posun do  A týmu. Buď to zvládnou, nebo ne. Na záda jim při tom šlapou další mladší ročníky. 

 

S jakým cílem jdete do sezóny?

Samozřejmě s cílem pomoci klukům se prosadit.  V případě výsledků? Udržet tým v MSFL, tak jako předchůdci. (úsměv)

 

Jak jste zatím spokojený s letní přípravou na sezonu? 

Spokojený jsem, a to hlavně s přístupem kluků. Chápou, že jsou blízko a přitom daleko od velkého fotbalu. Kdo poleví, ublíží jen sám sobě. Poznal jsem tým, tréninkový plán jsme splnili, teď se těšíme na sezónu.

 

V minulé sezoně jste působil jako hlavní trenér na lavičce Luhačovic v krajském přeboru, budete v klubu působit i nadále? 

Ano, po úspěšné sezóně jsme prodloužili spolupráci. Jen jsme v Luhačovicích přijali potřebná opatření pro plynulý chod A týmu. Například jsme posílili realizační tým o mého asistenta.

 

Ve Zlíně jste zastával kromě funkce asistenta trenéra i na postu silového a kondičního trenéra mládeže na Vršavě, jak se budete angažovat teď v těchto funkcích? 

Byl jsem pomocným silovým trenérem U19, a kondičním trenérem hráčů vracejících se po zraněních. V mladších kategoriích jsem spíše pomáhal na vyžádání trenérů. Takhle by to mělo fungovat i nadále. 

 

Na pracovní vytížení si nemůžete určitě stěžovat, ale stíháte se vůbec věnovat rodině a své malé dceři? 

Mám štěstí v tom, že si mě manželka našla už jako aktivního fotbalistu. Jsme spolu 10 let, takže chápe o čem je fotbal. Dcera je můj zdroj psychické pohody, tak zanedbávám raději sebe, rodinu se snažím nešidit.  Vše je o plánování. 

 

Generálka čeká béčko v sobotu proti FC Fastav Zlín U19.

Článek poskytl sám trenér, více na webu www.fcfastavzlin.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou