Týmy po podzimu: FC Šumava Frymburk B

0

Druhý díl seriálu "Týmy po podzimu" zavítal do obce, respektive městysu, jehož břehy omývá lipenská vodní nádrž. Frymburské béčko si určitě představovalo podzimní část sezony v jiných barvách. Pojďme se společně podívat, jak si frymburská benfika na podzim vedla.

Statistiky:

 

Pořadí v tabulce: 10. místo (6 bodů) 

Bilance: 2 - 0 - 8

Skóre: 9:38

Nejvyšší výhra: 3-1 v Nové Vsi (2. kolo, 28. srpna 2016)

Nejvyšší prohra: 2-9 ve Zlaté Koruně (6. kolo, 25. září 2016)

Střelci týmu: P. Tichovský 2x, M. Juhaňák 2x, Z. Skipala, M. Neumann, J. Ribár, M. Městecký, J. Rillich

Nejlepší střelec týmu: P. Tichovský (2), M. Juhaňák (2)

 

Před sezonou nebylo jasné, jako u mnoha B týmů, jestli frymburská „benfika“ do sezony nastoupí. Nakonec se podařilo dát dohromady slátaný kádr, a tak Šumava do přeboru nastoupila. I když to nebylo hned do prvního utkání…

 

První kolo měl hrát Frymburk B v Přídolí, ale to, co se avizovalo před sezonou, se potvrdilo do posledního puntíku. Frymburští nenašli dostatečný počet hráčů, a tak nemohli do Přídolí na své první utkání sezony odcestovat.

 

Druhé kolo hráli Frymburští opět na venkovním hřišti. Stejně jako souboj A týmů Nové Vsi a Frymburku, se o den později hrálo utkání mezi rezervami těchto týmů. Domácí pět minut před koncem snížili na 1-2 a čekal se velký nápor, ale všechny plány Nové Vsi zmařil o minutu později Z. Skipala a Frymburk si odvezl vítězství 3-1.

 

Dalším soubojem B týmů byl tentokrát na hřišti Frymburk, kam přijela „benfika“ divizního Slavoje. Český Krumlov stejně jako Frymburk, se potýká s nedostatkem mužů ve svém kádru, ale do Frymburku přijel. Utkání skončilo podle očekávání, a i díky dvěma brankám Hofmanna, si Krumlov odvezl vítězství 4-0.

 

Čtvrté kolo bylo pro frymburské fotbalisty ve stínu toho prvního – nedostatek hráčů nedovolil odcestovat k utkání. Malonty tak slavily své první tříbodové vítězství díky kontumaci.

 

Páté kolo bylo volné a Frymburk mohl trénovat na další týden do dosud vedoucí Zlaté Koruny. Konec září však pro frymburské nebyl veselí a Zlatá Koruna zvítězila na domácím hřišti jednoznačně 9-2! Velkou zásluhu na vítězství měl David Steinocher, který vstřelil hattrick, nejlepší hráč střelec soutěže přidal další dvě branky.

 

Další těžké utkání čekalo frymburské fotbalisty proti Dolnímu Dvořišti. Tým Štefana Bršťáka si odvezl dvoubrankovou výhru, což překvapilo všechny tipující. Ze strany Dolního Dvořiště se čekalo mnohem více branek.

 

Druhou říjnovou sobotu přijel B tým Frymburku na Světlík! Očekávalo se velké derby, obě obce totiž od sebe dělí pouhých 9 kilometrů, a navíc tyto dva týmy spolu nesehrály utkání více než tři roky! Před utkáním se údajně uzavírali i vsázky a oba fanouškovské tábory se v dobrém pošťuchovaly. Na hřišti to bylo ale úplně něco jiného, Světlík koncertoval od prvních minut a první branku vstřelil paradoxně František Píšek, který ve Frymburku dlouhá léta žije. Frymburští si z odpoledního utkání odvezli šestibrankový výprask. Hattrickem se zaskvěl loňský nejlepší střelec okresní soutěže a Světlický kapitán Adam Novotný.

 

Z potupné prohry se Frymburští rychle oklepali a o týden později překvapivě porazili zvedající se Křemži. Čtyři minuty před koncem strhl vítězství na domácí stranu Městecký. Paradoxně to byla Křemže, která režírovala zápas a celé utkání tahala za delší konec provazu.

 

Předposlední kolo se pro Frymburk neslo opět v duchu derby. Tentokráte v duchu toho lipenského. Vítězství v souboji bratří s kapitánskou páskou slavil ten mladší – Hornoplanský. Stejně jako na světlickém hřišti si Frymburští odvezli výprask 6-0. Velkou měrou se o vítězství domácí Horní Plané podílel Tomáš Klik, který vstřelil hned čtyři branky!

 

V posledním kole přivítal Frymburk B na svém hřišti favorita z Kájova. Domácí se překvapivě dlouhou dobu doslova rvali o body, ale dvacet minut před koncem utkání převážil misky vah na kájovskou stranu Michal Anderle.

 

Frymburští přezimují na předposledním místě tabulky OP se šesti body a v prvním jarním utkání přivítají TJ Sokol Přídolí. Všichni příznivci Frymburského fotbalu jste zváni 9. dubna 2017 ve 13 hodin na hřišti ve Frymburku!

 

Odkazy na zápasy:

1. kolo: TJ Sokol Přídolí - FC Šumava Frymburk B 3:0 kont.

2. kolo: FK Nová Ves - Brloh B - FC Šumava Frymburk B 1:3

3. kolo: FC Šumava Frymburk B - FK Slavoj Český Krumlov 0:4

4. kolo: TJ Hraničář Malonty - FC Šumava Frymburk B 3:0 kont.

5. kolo: volno

6. kolo: SK Zlatá Koruna - FC Šumava Frymburk B 9:2

7. kolo: FC Šumava Frymburk B - FK Dolní Dvořiště 0:2

8. kolo: TJ Dynamo Světlík - FC Šumava Frymburk B 6:0

9. kolo: FC Šumava Frymburk B - Sokol Křemže 2:1

10. kolo: TJ Smrčina Horní Planá - FC Šumava Frymburk B 6:0

11. kolo: FC Šumava Frymburk B - TJ Sokol Kájov 2:3

 

 

Ohlas brankáře Františka Maliny:

"Podzim se u nás kladně hodnotit určitě nedá. Měli jsme problémy s nedostatkem hráčů, tudíž se často opakovalo, že jsme na zápasy jezdili v 10, nebo jsme na ně vůbec neodjeli. Po podzimu máme také nejvíce obdržených a nejméně vstřelených branek. Pozitivní je možná tak to, že jsme i v 10 dokázali získat 6 bodů, které nám drží nějakou naději. Můžeme jedině doufat, že se přes zimní pauzu opět srovná. abychom se poprali o udržení okres nebo celého B-týmu."

 

 

Krátký rozhovor s Petrem Tichovským:

Petře, stal si se nejlepším střelcem svého týmu společně s Martinem Juhaňákem. Oba jste vstřelili dvě branky. Jak zhodnotíš tvůj podzimní výkon v B týmu Frymburku?

Je škoda, že jsme jako nejlepší střelci týmu dali jenom dva góly, bodově se nám podzim bohužel nevydařil. Ohodnotil bych nás rád, ale to se po takovém podzimu moc nedá.

 

Měli jste před sezonou větší ambice než skončit po podzimu na 10. místě?

Větší ambice jsme určitě měli, ale béčko u nás funguje hlavně jako farma pro áčko a jsme rádi, když nás je jedenáct.

 

Před vámi je teď dlouhá zimní přestávka. Jak bude probíhat vaše příprava? Bude společná s A týmem, který hraje 1. B třídu?

Příprava je společná vždycky, ani teď se asi nic měnit nebude.

 

Petře, děkuji Ti za tvůj čas a přeji mnoho štěstí v dalších utkáních!

Taky díky, snad jaro zvládneme lépe!

 

 

Los na jarní část sezony: 

12. kolo: FC Šumava Frymburk B - TJ Sokol Přídolí

13. kolo: FC Šumava Frymburk B - FK Nová Ves - Brloh B

14. kolo: FK Slavoj Český Krumlov B - FC Šumava Frymburk B

15. kolo: FC Šumava Frymburk B - TJ Hraničář Malonty

16. kolo: volno

17. kolo: FC Šumava Frymburk B - SK Zlatá Koruna

18. kolo: FK Dolní Dvořiště - FC Šumava Frymburk B

19. kolo: FC Šumava Frymburk B - TJ Dynamo Světlík

20. kolo: Sokol Křemže - FC Šumava Frymburk B

21. kolo: FC Šumava Frymburk B - TJ Smrčina Horní Planá

22. kolo: TJ Sokol Kájov - FC Šumava Frymburk B

 

 

Náš tip na konečné umístění: 10. místo


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou