Kvalitní zápas s lídrem ČFL

0

Rakovník - V sobotu sehráli fotbalisté Tatranu velice náročnou přípravu s lídrem ČFL – SK Jirny. Tento tým byl na podzim pouze dvakrát poražen a svěřenci Pavla Mareše měli před sebou nelehký úkol.

TJ Tatran Rakovník - SK Viktorie Jirny 1:2 (1:1)

Prvních dvacet minut přineslo vyrovnaný fotbal. Hosté sice měli na svých kopačkách míč častěji, ale hrálo se mězi oběma vápny. První výjimka přišla po sedmi minutách, kdy šel Klíma neohroženě do vzdušného souboje s brankářem. Byl u míče blíž a hlavičkoval do prázdné branky, kam se na poslední chvíli stihl vrátit obránce, který míč vykopl. Ovšem vyběhnuvší brankář ve snaze vyboxovat míč trefil Klímu do obličeje a Tatranští měli příležitost pokutového kopu. Klíma však musel odstoupit a do hry se již nevrátil. K penaltě se postavil Verner a poslal domácí do vedení – 1:0.

 

Hosté s přibývajícím časem začali přebírat iniciativu. V 18' přišla krásná kolmice za obranu domácích. Cipra šel pod nohy, ale na kličku nedosáhl a fauloval – penalta. Té se ujal nejlepší třetiligový střelec Melechovský a nemýlil se – 1:1. Ve druhé polovině prvního poločasu ovládli hru hosté, kteří se dostali do dvou šancí, ale Cipra dvakrát bravurně zasáhl.

 

Hosté úspěšně navázali na druhou polovinu prvního poločasu, když se během patnácti minut dostali třikrát po standardních situacích do hlavičkového zakončení, ale domácí brankář Cipra předvedl výborné zákroky a svůj tým podržel. Domácí sázeli na rychlé brejky, ale chybělo více klidu při finální přihrávce. Slibnou šancí byl Maříkův trestný kop, po kterém míč těsně minul šibenici.

 

Klíčové okamžiky přišly v poslední desetiminutovce. Nejprve Petrák u vlastní střídačky vybojoval míč, vysunul na levém křídle Máčeho a ten si jako adresáta vybral Hradeckého. Ten pustil míč mezi nohama a z druhé vlny nabíhající Petrák se obejvil sám před odkrytou brankou, ale míč si ještě zpracoval a jeho následnou střelu brankář hostujícího celku zlikvidoval. Chvilku na to přišla kolmice Hradeckého na Máčeho, který se odpoutal od bránících hráčů a jeho střela těsně minula branku.

 

Na konci zápasu se projevilo nepsané fotbalové pravidlo "nedáš - dostaneš". Když už se čekalo na závěrečný hvizd rozhodčího, tak přišla chvilka hostů. Centr od brankové čáry na přední tyč si našel kanonýr Melechovský a špičkou kopačky poslal míč kolem Cipry - 1:2.

 

Tatran: Cipra – Junek (65. Výborný), Vecka, Bredler, L. Dratva – Rothe (46. Doupal), Verner, Mařík, P. Kučera (65. Petrák) – Klíma (8. Máče) – Dolák (46. Hradecký). Trenér: Pavel Mareš.

 

Další přípravné utkání sehrají hráči Tatranu v sobotu 4. března v domácím areálu proti Přední Kopanině od 10:15.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou