V Krajském přeboru končí Písek B a Planá nad Lužnicí! Situace s postupy a sestupy v jihočeských soutěžích je před posledním kolem pořádně zamotaná

0

Víme a informujeme vás jako první - Krajský přebor a všechny jihočeské soutěže se blíží do finiše a o víkendu nás čekají poslední zápasy sezony 2016/2017. A bude v nich o co hrát! V článku se dočtete o nejaktuálnějších událostech, které vám pomohou se zorientovat v postupových a sestupových tajenkách.

Z postupu z KP se mohou radovat v Soběslavi. Ta v Divizi A doplní snad kompletní trojici jihočeských klubů (Roudné, Český Krumlov, Jankov), které se rovněž před posledním kolem soutěže drží mimo sestupové pásmo.

 

Další jihočeský celek z Čížové postoupil do ČFL, když se hráči rozhodli využít práva postupu. Naopak místo do divize po pádu z ČFL míří Táborsko B rovnou do Krajského přeboru, do divize si klub přihlášku nepodal. Dveře se tak otevírají před týmy, které mají na dosah druhou příčku v Jihočeském KP. A tím se nám začíná rozjíždět spirála dalších změn v kraji. Želeč, Čimelice ani prozatím čtvrté Katovice, tedy týmy, které můžou o stříbrnou postupovou pozici bojovat, se zatím příliš pozitivně k nabídce postupu netváří. Pokud by do divize nikdo postoupit nechtěl, bylo by toto právo postoupeno do jiného českého kraje.

 

Aby toho ale nebylo málo, v Krajském přeboru končí dle našich informací hned dva z letošních účastníků! A to rezerva Písku - zde proběhla už první hráčská změna, když kanonýr Zušťák posílí od příští sezony nováčka I. A. třídy Junior Strakonice, který bude určitě hojně zbrojit před startem podzimu. "Po dlouhém a podrobném projednání všech okolností a možností další činnosti mužstva se Výkonný výbor FC Písek rozhodl zvolit jinou cestu následného působení a rozvoje hráčů přecházejících z dorostenecké kategorie," stojí v oficiálním sdělení FC Písek ke zrušení svého mužského B týmu. Druhým týmem, který zamotává situaci ohledně postupů, je Planá nad Lužnicí, která dle našich informací je aktuálně rozhodnutá pro příští sezónu přihlásit pouze I. A. třídu.

 

 Jak by tedy vypadala sestupová varianta z Krajského přeboru, kdyby tabulka zůstala ve stejné podobě i po 30. kole a nikdo další by nepřijal nabídku na postup do divize? Dolů by šel pouze poslední Ševětín. Odstoupením Písku a Plané nad Lužnicí se ovšem otevírají dveře do Krajského přeboru pro tým na druhém místě v A třídě. K této pozici má před posledním kolem nakročeno nejlépe Sezimovo Ústí (I.A sk. A, 51 bodů, 69:26), pronásleduje jej Veselí nad Lužnicí (I.A sk. B, 51 bodů, 50:23) a Bernartice (I.A sk. A, 50 bodů, 43:23)!

 

V krajní možnosti pak můžou v kraji být dokonce čtyři nováčci z A třídy - a to v případě, že se nakonec někdo z mužstev v Kraji rozhodne risknout účast v divizi. Nastalá situace je samozřejmě zajímavá i pro týmy z I.B tříd a okresů... Do A třídy již stoprocentně míří SK Sedlec, kterému ani při prohře s Lažištěm nemůže uniknout pozice postupujícího celku.

 

Inu, čeká nás zajímavý závěrečný víkend!

 

AUTOR: Lukáš Dudek


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou