1. FC Karlovy Vary do divize už nenastoupí

0

U západočeského klubu totiž dojde ke změně názvu, který se opírá o historii karlovarského fotbalu a vrací se ke slavné éře. Za „nový“ klub si už nezahrají dva hráči základní sestavy, kteří se po sezóně s kádrem Buldoků rozloučili.

Do ročníku 2017/2018 vstoupí karlovarský klub jako FC Slavia Karlovy Vary. „Vracíme se k tradičnímu názvu, pod kterým se zde hrávalo a vyrostli pod ním nejlepší hráči,“ řekl pro náš web sekretář klubu Vladimír Šenflok. Ve své historii od roku 1928 nesl karlovarský klub ve svém názvu Slavii hned několikrát.

 

„Nejvyšší soutěže se nahoře v Drahovicích hrávaly právě v době Slavie a poté Dukly. Ale Slavie prostě měla svoji sílu. Nechci se vůbec dotýkat 1. FC Karlovy Vary, když se slučovalo, tak jsme vybrali neutrální název. Teď se do klubu zapojila spousta kluků, kteří prošli karlovarskou Slavií, a proto jsme zvolili návrat k tomuto názvu,“ okomentoval rozhodnutí vedení Šenflok.

 

Změna se dotkne také klubových barev. Od zelenožluté kombinace přejdou Karlovarští ke klasické červené a bílé, ryze sešívané. „Logo se dočká také nového vzhledu, bude se podobat tomu pražské Slavie,“ pokračuje Šenflok.

 

K oficiální možnosti používat nový název ještě chybí dvě náležitosti – zápis do obchodního rejstříku a schválení změny výkonným výborem FAČR. Sekretáře stále ještě 1. FC jsme se zeptali i na změny v kádru Karlovarských. „Určitě končí Franta Dřížďal, který se chce věnovat rodině, i když na divizi fotbalově stále má. Na volný přestup (do Aritmy Praha) odešel Pavel Plechatý. V řešení je Jakub Lattisch, o kterého mají údajně zájem Mariánské Lázně. Jestli tam půjde do přípravy, necháváme na něm,“ prozradil závěrem Vladimír Šenflok.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou