Turnaj o pohár starosty obce Světlík vyhráli domácí

0

Turnaj na Světlíku měl zajímavé obsazení. Kromě místního Dynama totiž dorazily týmy z Jindřichohradecka, konkrétně SK Rapšach a TJ Sokol Staré Město pod Landštejnem, a Českobudějovicka, to hájily Žabovřesky.

Los svedl proti sobě týmy z Jindřichohradecka - SK Rapšach se utkal s TJ Sokol Staré Město pod Landštejnem a druhý semifinálový souboj byl mezi domácím Světlíkem a českobudějovickým TJ Sokol Žabovřesky.

 

První zápas hráli domácí s Žabama, které vypadaly hodně houževnatě a velkou většinu zápasu vedly. Domácím se ale podařilo vždy srovnat a skóre se zastavilo až na stavu 5:5. V posledních vteřinách mohl ještě domácí Fučík poslat Světlík do finále, ale svou stoprocentní šanci, kdy obešel brankáře, napálil jen do tyče. Rozhodnout tak musely penalty, které domácím vyšly lépe a čekalo je finále.

 

Druhý zápas mezi Rapšachem a Starákem začal lépe pro obec pod hradem, která se dostala do dvoubrankového vedení. Rapšach však ještě do poločasu stihl skóre otočit a ve druhé půli přidal další branku. V poslední minutě foukl rozhodčí Janda penaltu proti Rapšachu, kterou však v rámci fair play hráč Staráku poslal mimo tři tyče, neb si byl vědom, že penalta být nařízena neměla - tleskáme!

 

Souboj o třetí místo vyhrálo Staré Město, které posílilo pár hráčů z domácího celku. Žabovřesky se tak musely spokojit pouze s bramborovou medailí.

 

Finálový souboj mezi Rapšachem a domácím Světlíkem se hrál ve velkém tempu. A domácí šli brzy do vedení, a to dvoubrankového. Skóre otevíral parádní trefou z voleje levou nohou Martin Hüttner. Rapšach vzápětí snížil, ale když pomezní nepustil dál dva fotbalisty Rapšachu kvůli ofsajdu, tak poločas byl o gól. Druhé dějství probíhalo v podobném duchu a domácí si vzali dvoubrankové vedení zpět, když nařízený přímý kop Hüttnera brankář Rapšachu podcenil a krkolomným zákrokem nechal míč propadnout do sítě. Rapšach snížil o chvíli později, ale domácí sedm minut před koncem zvýšili opět na rozdíl dvou branek. Tato branka, o kterou se postaral Cába, byla k nelibosti hostí uznána, i když ti reklamovali ofsajdové postavení domácího útočníka. Chvilku před koncem přišel nejkrásnější gól turnaje. Jediný Světličák v sestavě domácích Zdeněk Chupík využil povětrnostních podmínek a parádním lobem z dobrých 20 metrů přehodil brankáře Derviše. Poté se pískl konec a domácí vyhráli po několika letech svůj turnaj.

 

 

Výsledky:

Semifinále:
TJ Dynamo Světlík - TJ Sokol Žabovřesky 5:5, 6:5 po pen.

SK Rapšach - TJ Sokol Staré Město pod Landštejnem 4:2

 

O 3. místo:
TJ Sokol Staré Město pod Landštejnem - TJ Sokol Žabovřesky 4:3

 

Finále:
TJ Dynamo Světlík - SK Rapšach 5:2

 

 

Konečné pořadí:
1. místo: TJ Dynamo Světlík
2. místo: SK Rapšach
3. místo: TJ Sokol Staré Město pod Landštejnem 
4. místo: TJ Sokol Žabovřesky

 

 

Poděkování patří všem týmům, které urazily nemalé vzdálenosti, ale také pánům rozhodčím, Jandovi a Adamovičovi, bez kterých by zápasy nešly odehrát. Za fotografie děkujeme týmu SK Rapšach.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou