Generálka nováčků v divizi lépe pro Zbuzany

0

Zbuzany - Divizní generálka dvou nováčků. I tak se dalo nazvat vzájemné měření sil v sobotním přátelském utkání domácích Zbuzan a hostujícího Rakovníka. Na hostující straně nenastoupil kvůli zranění Pavel Besta, na straně domácích nechyběl Mario Lička nebo Radek Dosoudil.

FK Zbuzany - SK Rakovník 3:1 (1:1)

 

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří kontrolovali hru a měli herní převahu. Prvním varováním byly nebezpečné centry, které ale hostující defenziva ustála. V 7' se ale vyvíjela zajímavá akce na druhé straně. Kanonýr SK Červený našel kolmicí novou posilu M. Schwendta, kterému ale výborně zmenšil úhel brankář Winter a míč narazil jen do jeho nohou. Od nich se odrazil Jiráskovi, který ale zpoza vápna nedokázal dostat míč do odkryté branky.

 

Druhá obrovská šance SKR a tentokrát gólová! V 10' zahrával Sklenka rohový kop. Přesným centrem trefil náběh Červeného na přední tyč, který lízl hlavou míč do branky - 0:1. Běžela 17' a i přes větší držení míče domácích to byli opět Rakovničtí, kteří se dostali do slibné příležistosti. Defenziva si dokázala poradit se soupeřovým tlakem, míč se dostal k Červenému, který v brejku nepřekonal domácího brankáře.

 

Ve 21' si už musela pomoci obrana Rakovníka nedovoleným způsobem a domácí tak měli přímý kop z dvaceti metrů. K míči se postavil exligový Lička, poslal míč přes zeď, kde byl ale včas Pešek a dobrým zákrokem zažehnal nebezpečí. O pár minut později byla k vidění stejná situace, ale střela Ličky narazila jen do zdi. Krátce před odehranou půlhodinou se ale domácí přeci jen gólu dočkali. Krásná akce, která byla dotažena až do ,,kuchyně". Zbuzany svou kombinaci po pravé straně dostali až do vápna, kde stál nikým nehlídaný Říha na zadní tyči a tomu už nedělalo sebemenší problém uklidit míč do prázdné branky - 1:1.

 

Krátce před poločasem měli rakovničtí fotbalisté možnost zahrávat přímý kop za vápnem, kterého se ujal M. Schwendt. Jeho střela ale mířila pouze do připraveného Wintera. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

 

Úvod druhé půle nabídl opět zajímavou příležitost na straně hostů, když vyslal D. Dratva kolmicí do úniku P. Tvrze, který ale ve slibné pozici ze strany přestřelil. V 55' udeřilo na druhé straně. Domácí zahrávali přímý kop, který letěl přes zeď do míst, kam se Kabele dostal. Balon ale vyrazil jen do prostoru, kde stál Radosta a ten z úhlu překonal Kabeleho na zadní tyč - 2:1.

 

I přes aktivitu a převahu domácích to byl Rakovník, který se dostal do další velké šance. M. Schwendt postupoval sám na brankáře, ale střela mu nesedla a nastřelil jej. V 73' přispěchali domácí s dalším gólovým zásahem. Rychlý průchod středem hřiště, na jehož konci byl přesně zakončující Veliký - 3:1. Pár minut poté Zbuzany orazítkovaly po rychlém protiútoku krásnou střelou jen břevno.

 

Poslední šanci zápasu nevyužil hostující Pucholt, který se zjevil sám před brankářem po centru ze strany, ale prostor tří tyčí netrefil. Generálka na soutěž tak vyšla lépe Zbuzanům, které zaslouženě vyhrály. A zároveň oplatily soupeři jarní nadílku z Ondrášovka KP, kdy zápas v Rakovníku skončil výhrou domácích 8:3!

 

SK Rakovník: Pešek - L. Dratva (C), J. Krupička, Polák, P. Tvrz - R. Hamouz, M. Schwendt, Pucholt, Sklenka, Jirásek - Červený. Připraveni: Kabele - Besta, Severin, M. Krupička, D. Dratva, Čech, Titlbach, Spal.

 

FK Zbuzany: Winter - Maleček, Dosoudil, Karda, Barciaga - Radosta, Huňáček J., Lička - Veliký, Říha, Huňáček M. (75. Kincl ml.).

 

Tomáš Pešek, brankář SKR: "Škoda neproměněných šancí, na tom musíme do soutěže zamakat. Utkání mělo úroveň, soupeř byl velice kvalitní. Podařilo se nám vstřelit úvodní branku, na kterou ale soupeř stihl do půle odpovědět. Ve druhém poločase nás Zbuzany přehrály a zaslouženě vyhrály. Jak říkám, měli jsme šance a minimálně dvě mohly skončit gólem. Kdo ví, jak by průběh zápasu vypadal, když bychom nějakou proměnili."

 

Divize C: Zbuzany se v prvním kole představí v neděli na půdě Admiry Praha od 10:15h.

 

Divize A: Rakovník přivítá na svém hřišti celek Aritmy Praha. Výkop je stanoven na neděli od 17h.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou