Nymburk trápí stav hrací plochy. Je to nedůstojné třetí ligy, smutní trenér Kabyl

0

Nymburku start do soutěže nevyšel, získal jako nováček soutěže zatím jen šest bodů z dvanácti duelů. To ale není to jediné, co trápí jeho trenéra Jiřího Kabyla...

"Proti Čížové se bohužel hrálo na strašidelném povrchu, na kterém kombinační fotbal hrát nejde. Hra se tak změní v boj, nakopávání balónů," stýskal si kouč středočeského celku.

 

"Hřiště je přetížené, hraje na něm moc týmů, koná se moc tréninků. Den před áčkem hrály na hřišti dva dorosty zápas dorostenecké divize, takže hřiště bylo naprosto dobité. Město mělo na hřiště dostat nějakou dotaci, ale kvůli tomu, co se ve fotbale stalo, z toho samozřejmě nic nebylo. Máme v Nymburku dvanáct mládežnických mančaftů a točíme se na jednom hlavním hřišti a jednom plácku, kde neteče voda a na kterém jsou podmínky šílené. Bojujeme v nějakých podmínkách, které jsou nedůstojné třetí lize," krčí Kabyl rameny. "Přál bych si, aby si toho někdo na městě všimnul a něco s tím udělal. Na naše zápas chodí krásné návštěvy, proti Čížové opět dorazilo 430 platících diváků, kteří by chtěli vidět kvalitnější fotbal, ale bohužel povrch je limitující. Já vím, je krásná věta, že podmínky jsou pro oba soupeře stejné, ale je třeba říct, že je to hlavně pro oba úplně na nic," smutně vypráví trenér předposledního celku tabulky.

 

A týmy, které se ještě na podzim v Nymburku představí, se už můžou v uvozovkách těšit - s postupem podzimu se nedá zlepšení stavu hřiště očekávat, spíše naopak. "Hřiště se snažíme šetřit, chodíme trénovat na hřiště, které je ještě o kategorii horší, kde není světlo, teď se posune čas a už nevím, jak to budeme řešit. Na umělku už ze zásady chodit nechci, je to prostě boj. Obdivuji kluky za to, jaké krásné akce na tom v první půli zápasu s Čížovou dokázali sehrát," uzavřel trenér Jiří Kabyl.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou