ROZHOVOR: Největším zklamáním je pro mě konec fotbalu v Mutějovicích, říká Petr Aksamit

0

Zkušený a vždy elegantně vypadající brankář. To vystihuje Petra Aksamita, který je známý především z působení v Mutějovicích nebo z nynějšího působení v SK Rakovník jako brankář a současně i trenér brankářů. Sám "Aksa" v rozhovoru prozradil, že je pro něj konec fotbalu v Mutějovicích velkým zklamáním a zároveň doufá, že se místní klub opět oživí.

1) Ve svém nejlepším věku už máš něco za sebou. Jak se vyvíjela tvá fotbalová kariéra?

 

Začínal jsem na škváře dnes již neexistujícího klubu Čechie Karlín. V dorosteneckém věku jsem přestoupil do Admiry Praha. S nástupem na vojenskou základní službu do Rakovníka jsem zamířil do FC Jesenice. Zde jsem díky zranění byl jen necelou půl sezonu a poté se moje fotbalová kariéra díky Pavlu Hrbkovi spojila s FK Chmel Mutějovice. S Chmelaři jsem až na půl roku v SK Štětí prožil celou svojí kariéru. Nyní po konci fotbalu v Mutějovicích jsem na SK v Rakovníku.

 

2) Na jakou štaci vzpomínáš nejraději?

 

Samozřejmě na Mutějovice. Doufám, že se povede tamní klub vzkřísit a fotbal tam úplně neumře.

 

3) Co pro tebe ve fotbalovém životě bylo největším úspěchem a co naopak největším zklamáním?

 

Mé největší úspěchy byly týmové a to postup s Admirou do dorostenecké ligy a v mužích postup do I. A třídy s Mutějovicemi. Zklamáním je určitě konec fotbalu v "Mutějkách".

 

4) Je něco, čeho za svou kariéru lituješ?

 

Incidentu ze zápasu s Nižborem. Zranit protihráče jsem rozhodně nechtěl a to, co pak následovalo, jsem si měl odpustit.

 

5) Za svou kariéru jsi působil v mnoha klubech a potkal se s několika golmany. Měl jsi vždy dobrý vztah se svým kolegou nebo ses setkal i s nepříjemnou rivalitou, naschvály a podobně?

 

Vztah s ostatními golmany v týmu jsem měl vždycky dobrý, rivalita byla určitě v mezích.

 

6) Na SK trénuješ brankáře. Jak to vypadá ale aktuálně s tvou aktivní kariérou, uvidí tě ještě fotbaloví příznivci mezi třemi tyčemi?

 

Na SK jsou nyní mladí golmani, kteří potřebují chytat, takže kluci mají určitě přednost. Ale v případě nějaké kolize termínu nebo zranění rád za „Benfiku“ zaskočím, ale víc utkání momentálně uvidím z lavičky než z brankové čáry.

 

7) Koho vnímáš jako aktuálně nejlepšího brankáře? A pokud zabrousíme do historie, tak kdo je dle tebe nejlepší "oldschool" gólman?

 

Gigi Buffon. Z "oldschool" golmanů neurčím jednoho, ale vyberu tři, které si pamatuji a mám nejradši: Petr Kouba, Peter Schmeichel a Peter Shilton.

 

8) S jakou značkou rukavic jsi spokojený?

 

Dlouhodobě jsem spokojený s rukavicemi Adidas. Model Adidas Classic Pro NC.

 

9) Souhlasíš s tvrzením, že brankáři jsou tak trošku jiní?

 

No jasně! Golmani a levý křídla (smích).

 

10) Jak se díváš na aktuální dění ve Spartě a Slavii?

 

Pro vedení Sparty nenacházím slušná slova. Je to banda... (muselo zde dojít k cenzuře textu, pozn.red.) Co se děje u trati mě nezajímá.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou