Okresní pohár můžu nabídl jasné výhry a nervy při penaltách

0

Druhé kolo Okresního poháru mužů máme za sebou. Ze čtyř zápasů se zrodily dvě poklidné výhry a dvě remízy, kterým následovala nemilosrdná penaltová loterie. Kdo se musel s pohárem rozloučit a kdo dál živí naděje na jeho pozvednutí nad hlavu?

Sobota, 15.08.2020 od 18:00 hod.

 

FK Kněževes - TJ Sparta Lužná 0:1 po pen.

 

Po relativně vyrovnaném prvním poločase přidala Lužná v tom druhém na obrátkách a bylo to znát. Větší držení míče, převaha, ale branky žádné. Kněževes své ojedinělé šance také nevyužila, a tak zápas došel až do penaltového rozstřelu. Po něm se radovala Sparta.

 

Jak zápas hodnotí Matěj Koloc? „Lužná byla herně lepší. První půlku jsme se drželi, bylo to vyrovnané, ale v druhé soupeř přidal a vytvářel si více šancí. Penalty jsme totálně nezvládli, a to včetně mě,“ hodnotí zápas kněževeský fotbalista.

 

Hodnocení na straně vítězů je vždy snažší. „Celý zápas jsme byli na míči a kontrolovali hru. Bohužel šance jsme neproměnili a zápas šel do penalt. Domácí si za celý zápas nevytvořili jedinou vyloženou šanci. Naštěstí pro nás Kněževes v rozstřelu hned třikrát zaváhala oproti naši jedné neproměněné. Řekl bych, že vzhledem k průběhu hry jsme si postup zasloužili“, řekl k postupu luženský Radek Šnajdr.

 

SK Lišany - FK Hředle 0:4 (0:0)

 

Branky: 51. Bechner, 55. Hladký, 63. Čuda a 74. Hladký.

 

ČK: 60. Vodrážka

 

Stejně jako minulý rok, tak i nyní svedl los dohromady cesty těchto dvou celků. První poločas příchozím dívákům branku nenabídl, jakoby si fotbal nechal gólové hody až do svého druhého dějství. Přesně tak tomu bylo v Lišanech. Domácí posadili soupeře lacinými góly na koně a fotbalisté z Traverza arény trestaly. Při pohledu na výsledek nutno konstatovat, že utkání bylo celkem vyrovnané. Rozhodují ale góly. Hředle si zejména za druhý poločas postup zasloužily. Na vítězství nemělo ani vliv vyloučení Vodrážky z 60. minuty. Udělení ČK opět z kapsičky sudího Strouhala.

 

Hodnocení domácí strany slovy brankáře. „Pro nás již tradiční soupeř v poháru. I tohle utkání po první půli vypadalo na remízu, stejně jako minulý rok. Bohužel jaký byl pro nás první poločas, tak ten druhý byl přesným opakem. Pár nevyhraných soubojů a zbytečných ztrát míče nás stálo dvě branky, soupeř se dostal na koně a dalšími dvěma góly svou výhru ještě navýšil. Za druhý poločas si soupeř vítězství zasloužil. Máme stále problém se sejít v sestavě, v jaké bychom chtěli. Snad to vyjde na první mistrák s Olešnou, řekl k utkání Zdeněk Řepka.

 

Z hředelského celku okomentoval zápas nováček v týmu. První zápas hodnotim velmi pozitivně, kluci makali, hlavně jsem spokojený s obranou. Věděli jsme, že chytá kluk z pole a nenechali jsme soupeře vystřelit. Čistého konta Adama Vitnera si velmi vážím! První poločas nám nějak vázl přechod do útoku. Druhý poločas jsme to zlepšili a pak poté, co se prosadil Denis Bechner, už jsme se uklidnili a přidali další tři branky. Až na závěr poté, co jsme vystřídali elitní hráče, se stala pouze jedna chyba, i když penalta byla velmi sporná. Ale byla odpískaná, Adam podržel a odvážíme si cenou výhru 4:0 z těžké lišanské půdy,řekl ke své premiéře Zdeněk Žihla.

 

TJ Roztoky - TJ Sokol Pustověty 4:3 po pen.  (1:1)

 

Branky: 39., 55. (pen.) a 58. Číhař - 42. (pen.) Knap, 78. O. Hula a 93. Matějovský.

 

Velmi dramatický zápas. Hattrick Číhaře poslal na koně domácí. Hostující Sokol ale nic nevzdal a zásluhou svého kapitána Matějovského v posledních momentech utkání prodloužil zápas do penalt. V těch byli šťastnější domácí.

 

Neděle, 16.08.2020 od 16:00 hod.

 

FC Jesenice - TJ Sokol Mšec 1:6 (1:2)

 

Branky: Mutínský - 2x Kapek, Janoušek, Pechanec, Petrus a Neužil.

 

Jediné nedělní utkání se odehrálo v Jesenici, kam si celkem dlouhý okresní výlet udělala favorizovaná Mšec. Po prvním poločase o vítězi jasno nebylo, v tom druhém ale Sokol přidal góly a bylo jasné, kdo se bude z postupu radovat.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou