Do každého zápasu jdu s tím, že ho chci rozhodnout buď přihrávkou nebo gólem, říká přeborový zabiják Kacafírek

0

Útočníka, jako jen on, by v týmu chtěl mít snad každý. Urostlý s čichem na góly. Štěpánu Kacafírkovi ještě nebylo ani sedmnáct let, když si vyzkoušel první ligu v blšanském dresu. Odchovanec Sparty Praha si tam připsal tři zápasy. Od té doby si ale nejvyšší soutěž nezahrál. Dnes válí v přeborovém Suchdole, nastřílel již pětadvacet branek a táhne svůj tým za postupem do divize.

Střelecká potence pětadvacetiletého útočníka je přímo neuvěřitelná. V krajském přeboru je zatím odehráno dvaadvacet zápasů a Kacafírek již skóroval pětadvacetkrát! „Do každého zápasu jdu s tím, že ho chci rozhodnout přihrávkou či gólem. Mám obrovskou motivaci být nejlepší a střílet co nejvíce branek. Na každé utkání se vždy těším, moje motivace vítězit je obrovská,“ odkrývá karty úspěchu nejlepší střelec Středočeského krajského přeboru.

Kacafírek má za sebou také zahraniční angažmá. Bývalý útočník Sparty, Blšan, Mostu, Vlašimi či Velimi hrál regionální soutěže v Rakousku a Německu. „Německá soutěž měla úroveň našeho krajského přeboru, tu rakouskou bych přirovnal k divizi. Byly tam snad jen dva týmy, které by mohly hrát třetí ligu,“ ohodnotil své působení u našich sousedů vynikající střelec, který se svými 195 centimetry je hrozbou pro každou soupeřovu obranu.

Kacafírkovu střeleckou potenci naposledy odnesla Ostrá, které nasázel čtyři branky a zejména díky němu Suchdolští zvítězili 4:0. „Určitě to byl hodně těžký zápas. Ostrá má velmi dobré mužstvo, nedostali jsme vůbec nic zadarmo. Důležité bylo, že se nám povedl začátek zápasu. Třetí branka v úvodu druhé půle rozhodla,“ zhodnotil Kacafírek minulé kolo a vzápětí znovu zopakuje: „Utkání ale bylo strašně těžké.“

Hráč, který prošel tolika českými i zahraničními soutěžemi, tak jistě může ohodnotit úroveň krajského přeboru ve Středních Čechách. „Myslím si, že je to kvalitní soutěž. Téměř každý tým má ve svém středu hráče, kteří prošli vyššími soutěžemi, což bývá na kvalitě určitě znát,“ říká.

Je nabíledni, zeptat se, zda Suchdol chce postoupit o patro výš, vždyť kupříkladu Ovčáry, které v minulých sezónách tuto soutěž vyhrály, nakonec postup odmítly. „Myslím si, že bychom vyšší soutěž vzali. Jsme dobrá parta od majitele, až po trenéra a hráče. Náš cíl je skončit co nejlépe,“ říká Kacafírek trochu tajemně.

Aby se mu jeho přání vyplnilo, bylo by dobré přivézt nějaký bod z nebezpečných Semic, které ještě na jaře neprohrály. „Rejšice jsou jeden z nejnebezpečnějších a nejnepříjemnějších týmů, i když se to možná dle tabulky nezdá. Mají pohyblivé hráče, hrají výborně od obrany až po útok. Čeká nás těžký zápas, na který se musíme připravit.“ ukončil své povídání Kacafírek.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou