Vše jinak. Od středy je možné trénovat maximálně v šestičlenných skupinách. Bude se na podzim ještě hrát?

0

Vládní opatření, jehož platnost bude od středy 14. října 2020, omezí shromažďování. Lidé se budou moct shromažďovat v maximálním počtu 6 osob. Omezení se týká skupin venku i vevnitř, například i sportovců. 

Pro fotbalový život to znamená jediné - týmy budou trénovat v maximálně šestičlenných skupinách, které by se neměly promíchávat a přijít během tréninku do styku. Platí zákaz využívání vnitřních sportovišť a vnitřních prostor včetně šaten, sprch či toalet. V praxi to jistě bude znamenat přerušení tréninkové aktivity v amatérských klubech.

 

Tato opatření budou platit minimálně do konce vyhlášeného nouzového stavu, který má nastat 3. listopadu. To znamená, že fotbalová pauza se prodlouží minimálně do tohoto data. Nově je tak vyloučena možnost, že by pauza od zápasů trvala dva týdny - nyní jsou to jistě tři. To značně omezuje možnost dohrávat fotbalový podzim - nejbližší herní víkend, který připadá dle současných opatření do úvahy, je 7. - 8. listopadu. 

 

V úterý 13. října je tak možnost si naposledy zatrénovat , při dodržení maximálního počtu 20 účastníků (je zakázáno používat vnitřní prostory venkovních sportovišť včetně šaten, umýváren apod. a vnitřní sportoviště). 

 

Aktualizovaná pravidla FAČR pro regionální fotbal k 13. 10. 2020 (zdroj fotbal.cz, 13.10.2020):

"V návaznosti na mimořádná opatření Vlády ČR upřesňujeme pravidla konání fotbalových utkání a fotbalových aktivit vůbec v období ode dne 14. října 2020 od 00:00. do dne 3. listopadu 2020 do 23:59.

 

V těchto dnech platí, že:

- se nekonají žádná soutěžní utkání

- je zakázáno používat:

vnitřní prostory venkovních sportovišť (včetně šaten, umýváren apod.), vnitřní sportoviště

- tréninky ve venkovních prostorách je možné uskutečnit v počtu nejvýše 6 osob při dodržení hygienických opatření

- v rámci tréninků na venkovních sportovištích je možné hřiště rozdělit fyzickými překážkami s nejméně dvoumetrovými koridory na jednotlivé sektory se samostatnými vstupy; v každém z nich může trénovat nejvýše 6 osob s tím, že musí být zamezeno kontaktu mezi jednotlivými skupinami navzájem, a to nejen při sportování, ale i při příchodu a odchodu."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou