FOTO: Cesta Slavie jarní Evropou

0

Sešívaní zaznamenali v této sezóně na mezinárodním poli další veliký úspěch. I přes krutou porážku s Arsenalem, která zhatila sny Slavie o semifinále Evropské ligy, udělal pražský celek českému fotbalu dobré jméno. Nyní si s námi můžete připomenout jarní duely, které Slavia absolvovala. 

Po poměrně hladkém postupu ze skupinové fáze čekal sešívané těžký oříšek. Los jim totiž přihrál anglický Leicester, který patřil k černým koním celé Evropské ligy. Parta kolem Ondřeje Koláře se však věhlasného soka nezalekla a po domácí remíze 0:0 vystřelil na King Power Stadium postup Provod se Simou. 

 

V osmifinále čekala družinu Jindřicha Trpišovského další cesta na Ostrovy. Tentokrát však nebyl Slavii soupeřem nikdo z Premier League, nýbrž jednoznačný lídr a budoucí šampion skotské Premiership Rangers FC. Kormidelník sešívaných si tohoto soupeře vysnil, avšak po odvetném zápase možná své volby litoval. Úvodní utkání v Edenu přineslo výsledek 1:1 a lepší výchozí pozici pro odvetu tak měli Skotové. Duel na věhlasném Ibroxu připomínal v některých chvílích spíše rugby, než fotbal, a to hlavně ze strany domácích. Výsledkem bylo ošklivé zranění gólmana Koláře a také závěrečná potyčka mezi Kamarou a Kúdelou, jejíž důsledky nás provázejí doposud

 

Slavia si, s nadsázkou řečeno, mohla v Anglii již před zápasem s Leicesterem zarezervovat hotel na celou dobu svého setrvání v Evropské lize, jelikož i její třetí soupeř sídlil v zemi, kde slova jsou nejspíše více, než činy. Londýnští kanonýři se v ligové tabulce nacházeli daleko za pohárovými příčkami, a tak fanoušci sešívaných cítili šanci na historický postup do semifinále. Úvodní duel na Emirates Stadium skončil po přesné Holešově hlavičce 1:1. Do Prahy však přiletěl Arsenal, který ukázal pochybovačům, že když se jeho hráči dobře vyspí, dokážou na hřišti divy. O tom se bohužel přesvědčila i Slavia, která v poločase prohrávala 0:3. Hřebíček do rakve nadějím domácích zatloukl ve druhém poločase svým druhým gólem Lacazette. Cesta Slavie pohárovou Evropou tak skončila drtivým K.O. od Arsenalu. Jisté však je, že se do povědomí široké veřejnosti dostává jméno našeho současně nejlepšího mužstva více a více. 

 

Nejlepším střelcem Slavie byl v tomto ročníku Evropské ligy Abdallah Sima s bilancí 4+1. Se třemi brankami ho následovali Peter Olayinka a Nico Stanciu. Celkem sešívaní vsítili 17 branek a 16 jich obdrželi. Co se červených karet týče, za 12 utkání nebyl vyloučen jediný hráč Slavie. Z týmů soupeřů nedohrál Bellarabi z Leverkusenu, Boudaoui z Nice a Roofe s Balogunem, kteří hájí barvy Rangers. 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou