Sparta hlásí první posilu, přichází reprezentant

0

Pražský tým z Letné je po konci sezóny velice aktivní. Po změně sponzora ze značky Nike na Adidas a podepsání nové smlouvy s megatalentem Adamem Hložkem přichází i první oficiální akvizice.

Reprezentační záložník Jakub Pešek míří do Sparty z Liberce. Pešek prošel strahovskou akademií a za Spartu dokonce debutoval v seniorské nejvyšší soutěži. Poté ale sbíral zkušenosti především v Českých Budějovicích a Liberci. Především ve druhém jmenovaném klubu na sebe upozorňoval skvělými výkony a nyní se po čtyřech letech vrací do svého mateřského klubu, kde podepsal smlouvu do roku 2024.

 

27letý středopolař o sobě dal vědět především v zápase právě se Spartou, které vstřelil v dresu Liberce dvě branky a na kopačce měl i hattrick. Potřetí se však neprosadil a oba týmy se nakonec rozešly smírně.

 

„Asi jsem na sebe dost upozornil. Mohl jsem dát i hattrick. Na hřišti jsem se myslím ukázal, ale furt mě mrzí, že jsem třetí gól nedal, protože bychom zápas třeba dotáhli i do vítězného konce. Šlo by i o můj první hattrick v první lize, takže mě to mrzí," říká Pešek,

 

„Jakub je pracovitý hráč, silný v situacích jeden na jednoho. Je rychlý, má dobrý pohyb a orientaci na hřišti, nemá problém hrát na obou krajích, má za sebou dvě produktivní sezony v Liberci. Takovou typologii hráče v křídelní pozici v týmu chceme. Po zásluze jede s reprezentací na EURO," říká sportovní ředitel Tomáš Rosický pro klubový web.

 

„Pocity jsou neskutečné, protože se vracím domů. Od začátku to byl můj cíl, když jsem ze Sparty odešel. Cíl se naplňuje a jsem strašně šťastný," nechal se slyšet Pešek v bezprostřední reakci po podpisu smlouvy.

 

Pešek do Sparty přišel poprvé již v 16 letech, kdy byl vyskautován z Chrudimy. V roce 2014 dostal pozvánku do áčka a v témže roce si připsal i první start. 

 

V uplynulé sezóně se Pešek s Libercem probojoval i do základní skupiny Evropské ligy. Díky skvělým výkonům dostal pozvánku do reprezentace a hned v prvním utkání vstřelil branku Skotům v Lize národů. Od Jaroslava Šilhavého si kromě chvály vysloužil také pozvánku na nadcházející EURO.

 

„EURO bylo překvapení, protože jsem to nečekal. Je to turnaj, který se jen tak nezažije. Jsem rád, že ho můžu zažít. Plus přestup do Sparty, což jsem si vždycky přál. Budu se snažit, abych byl s týmem co nejdřív, abych se co nejrychleji adaptoval a týmu co nejrychleji pomohl," těší se Pešek.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou