Jak dopadne dnešní duel se Skotskem?

0

Už za necelé dvě hodiny rozehraje výběr kouče Šilhavého svou šachovou partii na letošním Euru. V Hampden Parku změří od 15:00 síly s nevyzpytatelným Skotskem. V článku níže je věnována pozornost několika faktorům, které dost pravděpodobně ovlivní dnešní zápas. 

Divácká kulisa

Kapacita fanoušků pro tento zápas je 12 000. Dá se předpokládat, že ze strany domácích si cestu do Hampden Parku najde hodně příznivců. S českými fandy to bude horší - vzhledem k povinné karanténě a dalším epidemiologickým opatřením budou oproti Skotům určitě v menšině. "Pokud se někdo takový našel, zaslouží si metál", vyjádřil se třeba Karel Poborský k otázce ohledně toho, kolik příznivců naší reprezentace bude ochotno protrpět dlouhou karanténu, aby se na stadion dostalo. 

 

Návrat opor

Oba celky spolu v nedávné době odehrály dva duely v rámci Ligy národů. Pokaždé se radovalo Skotsko, avšak lodivodové Clarke a Šilhavý se museli obejít bez několika opor. Domácí budou nyní spoléhat zejména na navrátilce Kierana Tierneyho a Andyho Robertsona, kteří hájí barvy Arsenalu, respektive Liverpoolu. Na druhé straně nebude chybět Patrik Schick ani Jakub Jankto. Ti do předchozího vzájemného mače rovněž nezasáhli. 

Každý z těchto čtyř borců umí být rozdílovým hráčem a jejich aktuální rozpoložení může dnes o bodech rozhodnout. 

 

Kauza Kúdela

Ač se dnes klečet nebude, je možné, že zápas ovlivní také stále nezapomenutý incident z odvetného duelu Slavie s Rangers. Ondřej Kúdela, který by nejspíše do hry dnes zasáhl, dostal od UEFY desetizápasový distanc za údajnou rasistickou poznámku na adresu Glena Kamary. O celém incidentu jsme Vás informovali zde. Nepřátelský postoj českých hráčů vůči Skotům však popřel Jaroslav Šilhavý: "My žádný důvod k nepřátelství nemáme, a proto věřím, že se na hřišti vše odehraje fair play". Ve stejném duchu se vyjádřil i bývalý reprezentační gólman Petr Čech, který poukázal na to, že přítomní domácí diváci budou mixem fanoušků z celé země, z nichž ne všichni mají o Kúdělově "vině" stejné mínění, jako příznivci Rangers. 

 

Přípravné zápasy

Každý z dnešních soků odehrál po dvou přátelských utkáních před Mistrovstvím. Zatímco svěřenci trenéra Šilhavého dostali nařezáno od Italů a herní projev nebyl dobrý, Skotové dokázali uhrát překvapivý výsledek 2:2 se silným Nizozemskem. Následné zápasy se slabšími celky, Albánií, respektive Lucemburskem, oba celky zvládly. 

Nutno však dodat, že na EURU začíná každý od nuly a predikovat výsledky na základě přípravy může být zrádné. Sázkové kanceláře dávají oběma celkům stejné šance, kurz se pohybuje kolem čísla 3 jak na výhry, tak na remízu. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou