Křetínský strádá, Sparta mu nestačí. Koupí i velkého rivala?

0

Stejný majitel pro dva přední české kluby? To by fanoušci Sparty i Plzně asi těžko rozdýchávali. Přesně s takovou informací dnes ale přišel zpravodajský server CNN Prima News, podle něhož má Křetínský zájem Plzeň koupit.

Odvěká rivalita, která se intenzitou mnohdy přibližuje slavnému pražskému derby. A nyní by kluby měly stejného vlastníka?

 

Adolf Šádek, současný majitel Viktorky, který klub koupil teprve v polovině března, se nesnaží příliš skrývat své úmysly. Totiž nahradit ve svém portfoliu Plzeň za Brno. Do moravské metropole ho táhne především vztah s dcerou Václava Bartoňka, současného majitele Zbrojovky. Aby se mohl stěhovat, snaží se za sebe do Plzně najít vhodného nástupce.

 

Od začátku se mluvilo o Ivanu Hlaváčkovi, plzeňském podnikateli a velkém fanouškovi Viktorky. Nyní se ale do hry zapojil mocný konkurent. Daniel Křetínský, který vlastní i pražskou Spartu, se podle všeho snaží mít vliv nad dvěma kluby z té nejužší české špičky.

 

Ostré ligové mače by se tak brzy mohly odehrávat na pozadí zejména ekonomické spolupráce. Podle informací CNN Prima NEWS je dohoda na spadnutí a řeší se už i první hráčské transfery. Z Viktorky do Sparty by měl přestoupit třeba obránce Jakub Brabec, který už v pražském týmu v minulosti působil, nebo tvořivý záložník Aleš Čermák.

 

Pravdou je, že k městu piva má Křetínský v posledních letech blíže než kdykoliv předtím. Před třemi lety došlo k fúzi Plzeňské teplárenské právě s jeho holdingem EPH. Tudíž by další propojení dávalo smysl. Zda by ve Viktorii působil jako tichý společník, nebo ji ovládal přes svůj holding, není zcela jasné. Oba kluby totiž zatím mlčí.

 

„Tato zpráva kolem mě neprošla. Je to spíše otázka na pana Křetínského a jeho holding EPH,“ uvedl mluvčí AC Sparta Praha Ondřej Kasík. Sdílnější nebyl ani mluvčí EPH Daniel Častvaj. „Nebudeme to komentovat,“ prohlásil. A v podobném duchu reagovala také Viktoria Plzeň. „Tyto informace, které se objevují, se nezakládají na pravdě, proto je nebudeme komentovat,“ reagoval stroze mluvčí klubu Václav Hanzlík.

 

Jak celá situace dopadne, si ještě budeme muset počkat. Reakce z obou táborů fanoušků si ale umíme představit živě již nyní.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou