Tiskovka Slavie - Jaké jsou ambice? Co Krmenčík, Stanciu, Sima, Holeš?

0

Dopředu avizovaná a honosně připravená tisková konference Slavie byla naplánovaná na 21.7.2021 od 14:30. Uskutečnila se v novorenesančním paláci bývalé Živnostenské banky v Praze Na Příkopě. Velká očekávání podpořil i fakt, že samotnou konferenci do svého programu zařadila i O2TV. A co jsme se z TK dozvěděli? Mimo jiné byla řeč o odchodech, příchodech, novém generálním partnerovi, byly představeny také nové dresy.

Konference se zúčastnili Michal Býček (ředitel marketingu a PR), Tomáš Syrovátka (1. místopředseda představenstva), Gaoming Zhu (místopředseda Citic Group),  Jindřich Trpišovský (Hlavní trenér), Jaroslav Tvrdík (předseda představenstva), Tomáš Holeš a Ivan Schranz (hráči Slavie).

 

Na úvod si vzal slovo Michal Býček, který konferenci uvedl, a i nadále ji moderoval, a představil všechny výše zmíněné. Následně převzal slovo Gaoming Zhu.

 

Zhu poukázal na úspěšná poslední léta Slavie a zmínil hrdost na fakt, že Citic group může takový klub, jakým Slavia je, podporovat. Informoval také, že Citic bude i nadále klub financovat.

 

Jako další si vzal slovo Jaroslav Tvrdík. Ten nejprve vyjádřil vděk nad kooperací s firmou Citic Group. Následně se vyjádřil k cílům pro další sezónu - obhájit titul a kvalifikovat se do skupiny Ligy Mistrů.

 

Pak přišly na řadu posily. Tvrldík se vyjádřil nejdříve k Michalu Krmenčíkovi. Ještě včera se vyjádřil na twitteru, že o hráče mají zájem, ale finalizace přestupu je daleko. Po dlouhé noci se však věci výrazně posunuly. Michal Krmenčík by měl přijít do Slavie na roční hostování s povinnou opcí v případě, že Slavia postoupí v letošním ročníku do Ligy Mistrů. Případná částka za přestup by činila 2.5mil Euro. V tuto chvíli chybí k dokončení přestupu jen zdravotní prohlídka. Tvrdík o Krmenčíkovi hovořil jako o klíčové posile letošního přestupového období. 

 

Vyjádřit se musel i ke kauze Nico Stanciu. Zkritizoval Nicova agenta (agentku Anamariu Prodanovou), který klubu poskytoval nepravdivé informace a "aféru" uzavřel tím, že Nico zůstává a zdůraznil jeho důležitost.

 

Reálný je odchod Abdallaha Simy, který má dokonce tři zájemce, zatím však není jasné zda, a za jakou sumu odejde. K dalším odchodům by dojít nemělo.

 

Předseda Slavie poukázal na vytížení svých borců, kteří reprezentovali na proběhlém ME a o nutnosti poskytnout jim alespoň drobný oddych. Skvělými výkony na EURU si o angažmá řekl Tomáš Holeš. Zájem o něj však Slavia odrazila a za odměnu byla Tomášovi nabídnuta nová, lukrativnější smlouva.

 

Zdůraznil fakt, že Slavia je téměř stoprocentně proočkována, s výjimkou nově příchozích hráčů, kteří mají první dávku.

 

Slávističtí fanoušci zakoupili již přes 8000 z dostupných 9200 permanentek, které byly zakoupeny minulý rok. Tvrdík vyjádřil velký vděk a konstatoval, že fotbal bez fanoušků není úplný. Bez okolků konstatoval, že Slavia bude jednoznačně zvýhodňovat očkované fanoušky, když na to přijde. 

 

Předseda se na závěr vyjádřil i ke kauze Ondřeje Kúdely. Apeloval na skotské činitele, aby konali a vyjádřil úmysl poslat do Skotska dopis, kterým by rád přinutil skotskou stranu, aby stíhání pražského stopera bylo zastaveno a mohl začít sezónu se svým klubem.

 

Dalším bodem programu bylo uvedení nových slávistických dresů. Ty najdete v naší galerii. Níže i promo video od Pumy.

 

 

K dresům se vyjádřil Tomáš Syrovátka. Hovořil o splněném cíli, kterým bylo spojit se se silným generálním partnerem. Tím tak oficiálně představil nového partnera, kterým je eToro. To se bude vyjímat na přední části slávistického dresu. Skupina Citic Group souhlasila s tím, že jejich logo bude nově vyobrazeno pouze na rukávech. Zástupci eTora se konference nemohli zůčastnit, a tak nahráli alespoň videovzkaz.

 

Na řadu poté přišlo představení další posily, tentokráte ze Švédska! Tým přichází posílit obránce Aiham Ousou, reprezentant Švédska do 21 let! 

 

Slovo si vzal Jindřich Trpišovský a konferenci nabitou informacemi a novinkami uzavřel v duchu natěšenosti na nadcházející sezónu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou