TÝDEN V EVROPĚ: Plzeň zvládla obrat, pražská "S" dala Lize mistrů sbohem

0

Tento týden, jež se nám pomalu ale jistě chýlí ke konci, byl ve znamení odvet kvalifikací evropských pohárů. V úterý se v rámci bojů o Ligu mistrů představila Slavia se Spartou. Ve čtvrtek pak Jablonec, který soupeřil o Evropskou ligu se skotským Celticem, a Plzeň. Ta odvracela blamáž z úvodního duelu proti velšskému TNS.

Sešívaní se po nepovedeném duelu v Budapešti a porážce 0:2 s tamním Ferencvárosem toužili pomstít a bojovat o účast v milionářské soutěži. Na svého soka od začátku vlétli, avšak jejich tlak vyústil v pouhou jednu branku, kterou vsítil v první půli Lukáš Masopust. I přes 21 střel se žádná další neujala a tak družina Jindřicha Trpišovského bude bojovat alespoň o Evropskou ligu. Soupeřem Slavie bude polská Legia a první utkání se hraje v Edenu již 19. 8. od 19:00. 

 

Tisková konference Slavie po utkání s Ferencvárosem

 

Sparta na odvetné utkání kvalifikace LM odcestovala do Monaka, kde však domácí potvrdili své kvality a po vítězství na Letné 2:0 i nyní zvítězili o dvě branky 3:1. Jediný gól ACS vstřelil D. M. Karlsson. Letenští však smutnit nemusí, jelikož už mají jistou účast v základní skupině Evropské ligy. 

 

Sestřih přípravy a samotného duelu Sparty s Monakem

 

Západočeská Viktoria po úvodním špatném výkonu ve Walesu a prohře 2:4 prahla po odčinění mizerného výsledku a postupu do závěrečného předkola Evropské konferenční ligy. Obrovskou převahu i přes brzkou obdrženou branku nakonec Plzeň využila a se štěstím dostala utkání do penalt. Zde prodali "viktoriáni" své zkušenosti a v dokráčeli za postupem s výhrou 4:1 po pokutových kopech. Závěrečný hvizd provázela ještě menší strkanice, do které vztyčeným prostředníčkem přispěl i David Limberský, který se objevil na hrací ploše. Závěrečné kvalifikační kolo změří Západočeši své síly s týmem CSKA Sofia. 

 

Rozšířený sestřih zápasu Plzně s TNS

 

Jablonec jako poslední ze čtveřice českých celků v pohárech odehrál odvetný duel se slavným Celticem. V bouřlivé kulise čítající 60 000 diváků se parta lodivoda Petra Rady rozhodně nezostudila a i přes prohru 0:3 předvedla pohledný výkon, kterému však scházela alespoň jedna proměněná šance. Stále však žije šance okusit Evropskou konferenční ligu skrze její poslední předkolo, kde se tým ze severu Čech utká se slovenskou Žilinou. 

 

Jablonec v Celtic Parku


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou