Našla Viktoria Plzeň nového majitele?

0

Po vyřazení Plzně z Konferenční ligy, a ztráty tak možných příjmů od UEFA se začalo mluvit se začalo hovořit o ekonomickém kolapsu v západočeském klubu. Výprodejem hráčů to začalo a následovala veřejná poptávka současného majitele klubu po novém investorovi. Nyní se jeden možná rýsuje.

Podle deníku Sport se mezi zájemci o koupi aktuální lídra první ligy objevil i americký miliardář Robert Platek. A o tom, že by se v českém rybníčku mohlo jednat o štědrého mecenáše, hovoří i jmění tohoto newyorského magnáta známého z investiční společnosti MSD Capital. To je odhadováno na zhruba 43 miliard korun. Zároveň je potřeba zmínit, že jehož rodina už vlastní kluby v Itálii, Dánsku či Portugalsku. Proč tedy nepřidat do sbírky další z evropských klubů, který se v současné době navíc drží na špici ligy, že?

 

„Jeho lidi už Plzeň navštívili a s panem Šádkem (současným majitelem klubu) jednali," cituje Sport svůj zdroj.

 

Platek už za poslední rok získal většinový podíl v italské Spezii, která je častým účastníkem spíše druhé nejvyšší italské ligy. Nyní je však v Serii A, kde je prozatím na chvostu tabulky s jedním bodem. 

 

Dalším klubem, kde rodina Roberta Platka má své finance, je portugalské Casa Pia AC, které hraje druhou nejvyšší portugalskou soutěž.

 

V případě dánského celku je to pak Sönderjyske, hrající nejvyšší dánskou soutěž. Do tohoto klubu kapitálově vstoupil loni v září před duelem třetího předkola Evropské ligy na hřišti Plzně, který tehdy Západočeši pod trenérem Adrianem Guľou vyhráli jasně 3:0.

 

Zda Robert Platek zainvestuje i do Viktorie Plzeň je tedy otázkou následujících dní.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou