POZVÁNKA: Finále okresního poháru je za dveřmi!

0

Velikonoční svátky začínají a lidé doslova blázní v supermarketech. V každém druhém nákupním košíku nechybí plná basa piva, což je samozřejmě v pořádku. Zelený čtvrtek ale nabídne také nevšední fotbalovou podívanou, a to finále rakovnického okresního poháru!

Ve čtvrtek od 17:00 hod. se na Městském stadionu SK Rakovník střetnou dva finalisté okresního poháru. Své síly změří FK Hředle a SK Pavlíkov. Papírovým favoritem je podzimní mistr okresního přeboru. Nikde není napsané, že aktuálně třetí celek III. třídy nepřekvapí a hředelský tým nepotrápí. Odpověď na otázku, kdo okresní pohár pozvedne nad svou hlavu, se dozvíme již zítra. Pojďme si připomenout, jaká byla pohárová cesta obou finalistů.

 

FK Hředle

 

Psal se začátek srpna loňského roku a zbýval týden do mistrovských zápasů. Zelenobílí započali svou pohárovou pouť ve 2. kole, kdy si připsali jasné vítězství v Petrohradu (1:9). Ve 2. kole zajížděly Hředle do Lišan, kde jejich vítězství už nebylo tak suverénní, ale zato s čistým kontem (0:2). Před pohárovým finále se uplynulý víkend naladili svěřenci Jana Sklenáře remízou v Senomatech, kde se hrál na okresní poměry nadstandardní zápas, čemuž odpovídala také vysoká návštěvnost.

 

SK Pavlíkov

 

Pohárová jízda Pavlíkova započala a zároveň skončila proti rezervě Zavidova, se kterou si na domácím hřišti parta kolem zkušeného kapitána Lukáše Polcara poradila (3:1). Ve 3. kole byly soupeřem Roztoky, ale zápas se neodehrál a po kontumaci následoval postup bez boje. Víkendová generálka Pavlíkovu také neklapla, neboť utkání ve Slabcích se neodehrálo z důvodu špatného stavu hrací plochy.

 

Kvalita a zkušenosti hovoří pro hředelský FK, který kromě prvního místa v okresním přeboru bude prahnout i po trofeji z okresního poháru. Pavlíkov ale tuto sezónu dělá vše proto, aby se dostal o soutěž výš a silnému soupeři ve finále nedá rozhodně nic zadarmo. Bude klíčem k úspěchu zkušenost a kvalita nebo dravé mládí a drzost? Uvidíme.

 

Delegace

 

Finálový zápas bude jako hlavní sudí řidit Jan Beneš, jeho asistenty budou Adam Beneš a Petr Beneš. Jako čtvrtý rozhodčí bude na utkání přítomen Vladimír Týče, delegátem pak Tomáš Klíma.

 

Ohlasy před utkáním

 

Pavlíkov jde do každého zápasu s jasným cílem, což potvrzují i slova Lukáše Polcara. „Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Pro nás je prvořadé postoupit ze III. třídy do okresního přeboru. Vítězství v poháru by bylo bonusem navíc,“ říká kapitán a stálice Pavlíkova.

 

Na ohlas svého spoluhráče navazuje Petr Ikrényi. „Od zápasu očekáváme dobrý a vyrovnaný fotbal na pěkném hřišti, s tím, že se nechceme zranit a chceme vyhrát. Důležitá je pro nás rozehraná soutěž, ze které chceme postoupit. Doufejme, že nám bude přát počasí. Tímto bych chtěl pozvat všechny fanoušky fotbalu, ať nás přijdou podpořit,“ říká pavlíkovský playmaker.

 

Roli favorita si plně uvědomuje trenér Jan Sklenář. „Na zápas se těšíme a věřím, že budeme dobře připraveni. Do zápasu jdeme určitě jako favorit, ale musíme do něj jít i s velkou pokorou. Pavlíkov má momentálně hodně kvalitní tým, který by v okresním přeboru hrál určitě v první polovině tabulky. Snoubí se tam mladická dravost se zkušeností některých hráčů. Pavlíkovští půjdou do zápasu určitě i s tím, že se od nich nečeká tolik, co od nás a s touhou nás porazit. Otázkou je, jak se mi bude skládat sestava. V sobotním zápase se Senomaty to šlo dost ztuha. Absence zraněných a nemocných Žihly, Raise, Davida Minaříka, Koláře či nedoléčení Adama Vitnera byla přeci jen znát. Uvidíme, jak se dáme dohromady. Přes to všechno náš cíl je jednoznačný. Přivézt pohár do Hředel, říká kouč podzimního mistra.

 

Možný zisk okresního double naznačuje útočník Denis Bechner. „Ve finále poháru jsme poprvé, co hraji ve Hředlích. Samozřejmě je to velká věc, snad každý se na zápas těší a chce zvednout pohár nad hlavu. Je to pro nás velký zápas i v tom, že bychom mohli tuto sezónu udělat dvě trofeje, ale to předbíhám. Každopádně Pavlíkov je hodně silný soupeř a nebude to vůbec lehké. Osobně udělám maximum, aby pohár putoval do Hředel, říká kanonýr zelenobílých.

 

Pokud nevíte co na Zelený čtvrtek v odpoledních hodinách s časem, finále okresního poháru je jistě dobrou volbou! Souboj dvou kvalitních celků z různých soutěží přinese zajímavou a nevšední fotbalovou podívanou, u které by neměl žádný příznivec především rakovnické kopané chybět.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou