V zápase III. třídy byl po potyčce ukončen zápas, jinde zase úřadoval rozhodčí - laik stranící jednomu celku

0

Ani o uplynulém víkendu nebyla nouze o zajímavá vyústění některých utkání.

POTYČKA HRÁČŮ DVOU GENERACÍ. NEBO NE?

V zápase táborské III. třídy mezi Stádlecem a Makovem došlo k potyčce, po které hosté odmítli pokračovat v utkání. Po vstřelené brance domácích na 2:0 a znovuzahájení hry se u pomezní čáry v nepřerušené hře do sebe pustila dvojice protihráčů. Sudí jako počátečního agresora označil hostujícího Šmejkala, který měl podle něj o sedmnáct let mladšímu Kotherovi uštědřit ránu loktem. "Na hřišti vnikl pořadatel, snažil se hráče uklidnit, toto se však nedařilo a došlo k dalším potyčkám na hrací ploše, a to ke vzájemné strkanici dalších hráčů obou celku," popisoval sudí Bumba.

 

Hostující kapitán po částečném zklidnění situace odmítl pokračovat v zápasu. "Rozhodčím byl dán hostům čas 4 minut, aby se vrátili na hrací plochu a pokračovali v dokončení utkání. Toto však kapitán neakceptoval a mužstvo opustilo hrací plochu," popisoval rozhodčí následné dění. Z toho důvodu bylo utkání nedohráno a ukončeno v 76 minutě. za stavu 2:0.

 

Makov ale nesouhlasí s popisem událostí a podal protest následujícího znění:

„Řízení“ utkání panem Františkem Bumbou mělo velmi negativní vliv na atmosféru mezi hráči domácích a hostů, dále pak velmi podpůrný vliv na eskalaci až nenávistné atmosféry směrem od domácích fanoušků k hostujícím hráčům. Pro příklad uvádím následující: Již v průběhu prvního poločasu naprostá ignorace upozornění delegovaného AR1 p. Matery na sprosté urážky jeho osoby od domácí lavičky, jmenovitě od trenéra domácího celku. Dále neodpískání zjevných i hrubých faulů a jejich karetního nepotrestání hráčů obou stran. Diletantské „řízení“ utkání vyústilo událostmi v 72. minutě utkání. 

Po druhé vstřelené brance domácího celku došlo KE SLOVNÍ VÝMENĚ NÁZORŮ mezi hráčem domácích ( v tu dobu již kapitán mužstva č. 14 )a hostujícím hráčem č. 15 Luďkem Šmejkalem, který byl následně fyzicky napaden jedním z domácích hráčů – BEZ JEHO ZAPOJENÍ, nebo jakékoliv fyzické obrany. Dále, při opět pouze SLOVNÍM OHRAZENÍM SE vůči tomuto počínání ze strany domácího hráče, hostujícím hráčem č.13 Zbyňkem Šmejkalem byl i on fyzicky napaden – hráčem č. 14 – v tu dobu kapitánem. Po tomto incidentu vniklo na hřiště několik domácích fanoušků, spolu s hlavním pořadatelem, kteří se skutečně nesnažili, jak je lživě uvedeno v zápise hlavního rozhodčího ukončit roztržku, naopak tito napadli hostující hráče. Pan pořadatel škrtil, povalil na zem a dále se snažil o fyzické ublížení hráči č.15 Luďkovi Šmejkalovi. Druhý pořadatel uváděný v zápise  a další diváci (minimálně 5) rozhodně nevběhli na hřiště s úmyslem ukončit šarvátku, naopak se někteří s nich přidali k fyzickému napadání hráčů hostujícího celku. 

K danému uvádím, že pořadatelská služba nebyla nikterak označena. V průběhu zápasu se rozhodně nesnažila mírnit velmi nehezké a neslušné ataky domácích diváků směrem k hostujícím hráčům, naopak sama pořadatelská služba velmi nevybíravě křičela směrem k hostujícímu celku prakticky celý zápas. 

Naprosto nesprávně a bezdůvodně byla udělena červená karta hostujícímu hráči č. 15, který byl fyzicky napaden domácím hráčem a následně domácím pořadatelem a fanoušky!!!!! 

Po skončení utkání byl psán zápis nikoliv hlavním rozhodčím, ale hráči domácího celku, kteří s hlavním rozhodčím (stál za nimi) společně koncipovali NAPROSTO LŽIVĚ zápis, zejména události ze 72. minuty. Jsem toho názoru, že emoce k fotbalu patří, ale mají skončit na hřišti a poté se máme zachovat, jako chlapi, přiznat chyby, které se staly a rozhodně nevymýšlet polopravdy a lži za účelem vyvlečení se z následků činů, které se staly."

 

TŘI VYLOUČENÍ? TAK TO PROHRÁVÁTE KONTUMAČNĚ

Netradiční dohru mělo i utkání mezi Raspenavou a Jindřichovicemi. Rovněž šlo o utkání III. třídy, tentokrát ale v okrese Liberec. Hosté totiž vůbec nebyli spokojeni s tím, co rozhodčí laik v zápase předvedl. jak ostatně značí znění jejich protestu:

"Oddíl FK Sokol Jindřichovice pod Smrkem podává oficiální protest k samotnému řízení utkání rozhodčím-laikem Pikousem. Tento rozhodčí řídíl utkání takovým způsobem, že zcela stranil domácímu celku. Ve zkratce bych uvedl následující: "Rozhodčí během celého zápasu nedisponoval žlutou ani červenou kartou. Vyloučení hráčů provedl způsobem, kdy jim oznámil "Máš červenou, vypadni". Bylo chybou hostů, že na tento způsob řízení utkání přistoupili. Přestupky u domácího celku neviděl žádné, pouze poškozoval stranu hostů. Dále zmiňujeme samotné vystupování během celého zápasu, kdy několikrát prohlásil, že hosty zařízne a uvidí. Sudí nepopsal způsob vyloučení do zípisu, k jakému přestupku došlo. Nezajistil řádné vyplnění zápisu o utkání.  Neopodstatněné nastavení nad rámec základní hrací doby (8 minut), kdy po udělení třetí červené karty hráči hostí okamžitě zápas ukončil se slovy, že hosté prohráli kontumačně a je konec."

 

Nakonec se ale zdá, že sudí přece jen ponechal platný výsledek 3:2 právě pro hosty, kteří se tak sice mohli radovat ze tří bodů, ale zároveň měli smíšené pocity kvůli průběhu zápasu a inkasovaným třem červeným kartám.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou