Domácí nepřekousli neposkytnutí výhody, hráč chytil sudího pod krkem

0

A máme tu další dva případy inzultace sudích v nižších soutěžích. Byť v jednom případě tým tvrdí, že si rozhodčí líčení situace mírně řečeno přibarvil. Na jakou stranu se přikloní disciplinární komise?

ŽE JSEM NEDAL VÝHODU? TO ROZHODNĚ NENÍ DŮVOD K NAPADENÍ

Zápas TJ Blatec proti Sokolu Střelice (OP Olomouc) nemá u sebe uveden výsledek z jednoduchého důvodu. On se totiž nedohrál.

 

Hosté vedli už 3:1, když došlo k momentu v 72. minutě.  Domácí byli rozhořčení, že jim sudí nenechal výhodu pokračování ve hře a jeden z hráčů se do sudího vulgárně pustil.  "Hráč se po zápase přišel do kabiny rozhodčích omluvit, že toho lituje a omlouvá se za své chování," uvedl rozhodčí po utkání. Tuto omluvu rád přijal, horší ale bylo, že v 72. minutě nezůstalo ale jen u nadávek. Jiný domácí hráč totiž sudího podle jeho popisu chytil pod krkem. "Naznačil, že mě udeří hlavou do mé hlavy," popsal krušné chvilky sudí. "Po tomto incidentu jsem nebyl schopen dále pokračovat v řízení utkání byl jsem psychicky otřesen. Utkání jsem proto v 72. minutě ukončil."

 

Rozhodčí si užil perné chvilky ještě při odchodu do šaten. "Při odchodu ze hřiště bránil rozhodčím vstupu do kabiny rozhodčích jeden z pořadatelů a doprovázel to vulgárními výrazy," stěžoval si rozhodčí. "Z mého pohledu se domnívám, že utkání jsem řídil normálně a neudělení výhody do slibné příležitosti pro domácí nemělo být důvodem k takové nepřiměřené kritice, natož k mému fyzickému napadení," konstatoval na závěr.

 

DOŠLO NEBO NEDOŠLO K INZULTACI?

Utkání Veliny - Litětiny (pardubická IV. třída) bylo ukončeno v 84. minutě za stavu 3:2 pro domácí pro údajnou inzultaci rozhodčího hráčem hostí. "Celému incidentu předcházel útok domácích, kdy pomezní signalizoval ofsajd hráče domácích č. 6, já jsem byl v takové pozici, že jsem jednoznačně viděl, že se o ofsajd nejednalo a nechal jsem pokračovat ve hře. Míče se zmocnil brankář hostí a hra pokračovala. V tu chvíli ke mně přistoupil hráč hostí č. 15 a domáhal se odpískání ofsajdu a téměř se mě dotýkal. Já jsem jej upozornil, aby se mne nedotýkal a on na to reagoval tak, že do mne prudce strčil a já upadl dozadu. Poté jsem opustil hrací plochu pro inzultaci," popsal důvod předčasného ukončení zápasu sudí Ďuriš.

 

Hosté si ale také chtěli k utkání něco říct, především k výkonu sudího, a tak sepsali následující protest, ve kterém tvrdí něco zcela jiného než rozhodčí: "Předmětné utkání rozhodčí Milan Ďuriš od začátku vedl tendenčně ve prospěch domácího týmu Veliny. Tuto skutečnost mohou potvrdit svědci i samotní hráči Velin. Jednalo se např. o pět sporných ofsajdů našeho hráče, tří neodpískané ofsajdy hráčů Velin, přestože byly asistentem signalizovány. Dále šlo o neudělení karty pro hráče Velin za hrubé fauly. Rozhodčí dále pochybil při střídání, když umožnil vstup na hřiště hráči Velin, přestože tento hráč v prvním poločasu chytal pod č. 21. Údajná inzultace rozhodčího se vůbec nestala, při neodpískané ofsajdu hráčů Velin, kdy se před rozhodčím utvořilo kolečko hráčů, tak kapitán týmu přišel situaci uklidnit, bez jakýchkoli úrážlivých slov a gest najednou rozhodčí upadl sám bez jakéhokoliv kontaktu. Rozhodčí navíc za tuto tzv. inzultaci neudělil červenou kartu, přestože ji uvedl do zápisu o utkání, zápas nijak nepřerušil a odešel do kabin."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou