ROZHOVOR s Tomášem Poznarem: V Polsku jde fotbal pořád nahoru

0

Zlínská legenda, která za "ševce" nasázela celkem 76 soutěžních gólů a působila také například v Baníku či Plzni, nakoukla do reprezentace a momentálně hají barvy polského druholigového týmu Bruk-Bet Termalica. Přinášíme vám rozhovor s českým útočníkem Tomášem Poznarem!

Momentálně oblékáte dres polské Termalica Bruk-Bet a poměrně se Vám daří, máte na kontě už sedm branek, a jste tak nejlepším střelcem klubu v probíhajícím ročníku. Jak jste v Polsku spokojen? 

V Polsku jsem spokojený. Volávám s Jakubem Jugasem a shodli jsme se na tom, že tady jde fotbal pořád nahoru, První i druhá liga má obrovskou kvalitu, je to velmi vyrovnané. Plus to zázemí, pořád to posouvají. Chybí jen lepší koeficient, nedaří se jim dostat přes předkola evropských soutěží. Je to na delší debatu, ale jsem rád, že to poznávám.

 

Působil jste v mnoha klubech a v každém jste se dokázal alespoň jednou gólově prosadit, až na Viktorku Plzeň, kde jste strávil 3 roky, odehrál 18 zápasů, ale nepřipsal jste si žádný ligový gól. Proč to nevyšlo?

Jeden v lize jsem dal, ale byl uznaný jako vlastní. Já si ho ale počítám (směje se). Těžko říct, občas si tuhle otázku dávám taky. Měl jsem pak chuť se vrátit a dokázat to, ale tu šanci jsem nedostal. V té první fázi, když jsem tu šanci měl, tak jsem se neprosadil. Výkony nebyly ideální a nezapadl jsem tak, jak jsem chtěl. Měl jsem daleko víc makat.

 

V kariéře jste zatím nevyhrál žádnou trofej. Je to Váš cíl, kterého ještě chcete dosáhnout?

Ty sny šly tak postupně, ale přišel i tento cíl, zvednout trofej. I postupem času na něj stále myslím a mám tu motivaci, že se to ještě podaří.

 

Je Vám 34 let. Jak dlouho ještě plánujete kopat do míče na profesionální úrovni?

Dokud to půjde. V hlavě už nějaký plán mám, ale nikdy nevíte. Pokud bude držet zdraví, tak budu stále makat, ať stíhám. Motivují mě hráči, kteří jsou starší a hrají výborně. Na těch útočných postech je to těžší, ale takový Milan Petržela je důkazem toho, že to jde.

 

Chtěl byste jakožto zlínský odchovanec, a dá se říct i zlínská "legenda," ukončit kariéru právě ve Zlíně?

Ano, zcela jednoznačně.

 

Proti jakému týmu jste v české lize hrál nejraději?

Měl jsem rád regionální derby se Slováckem.

 

Gól hlavou nebo nohou?

Gól je gól a je jedno jak. (dodává s úsměvem)

 

Měříte něco okolo 194 centimetrů. Když jste s fotbalem začínal, nepřemýšlel jste, že byste to zkusil v bráně?

Tak já jsem ještě generace, kdy jsme byli pořád venku, takže jsem v té bráně párkrát byl. Dokonce i v poháru jsem jednou vychytal rozstřel, ale jsem rád, že hraju.

 

Je něco, co byste chtěl na závěr čtenářům, fanouškům nebo komukoliv jinému vzkázat?

Takhle z hlavy těžko říct, ale všem fanouškům přeju hlavně pevné zdraví.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou