Dusno ve Zbuzanech! Hráči nenastoupili k zápasu a jdou proti vedení. Majitel jejich tvrzení označil jako lživá

0

V neděli mělo být na programu třetiligové utkání mezi rezervou Viktorie Plzeň a Zbuzany. Jenomže Zbuzanští na utkání nedorazili - místo toho hráči A týmu adresovali na FAČR dopis, kterým vysvětlují, proč přistoupili ke kroku zápas bojkotovat. 

Zbuzany budou v závěru soutěže bojovat o udržení ČFL B, v tabulce jsou na 14. místě, když nasbíraly 28 bodů. Teď ale na sebe strhly pozornost kvůli tomu, že hráči týmu nenastoupili k zápasu. A v dopise adresovanému FAČR, který zprostředkoval web isport.cz, hráči označili za důvod nenastoupení k utkání: "zásadní nedodržení finančních podmínek ze strany vedení FK Zbuzany, a to konkrétně pana Josefa Huňáčka, který nám od ledna letošního roku stále mimo jiné dluží podepsané smlouvy o spolupráci při výkonu sportovní činnosti, ačkoliv jsme ho již několikrát o ně žádali.“ To je uvedeno v dopise, který šestnáctka podepsaných členů kádru odeslala den před zápasem.

 

Hráči uvedli, že nebudou klub reprezentovat, dokud nebudou ze strany vedení učiněny dlouhodobé záruky, a také oznámili, že si nedokáží představil spolupráci se stávajícím vedením klubu: „Nemáme dále důvěru ve vedení klubu. Celkové směřování FK Zbuzany je pro nás neakceptovatelné. Od vedení klubu naprosto chybí důvěryhodnost, transparentnost dodržování dohod, nepřipravenost zázemí a technického vybavení (tabule na střídání a tabule pro ukazatel času, míče a pumpička pro huštění) v průběhu domácích utkání, jak potvrzuje zpráva rozhodčího v ZOU (zápise o utkání) z 6.5.2023 a v neposlední řadě morální hodnoty.“

 

Do Plzně tak místo hráčů dorazil pouze majitel klubu Josef Huňáček, aby rozhodčím oznámil, že se tým k utkání nedostaví. Pro Deník Huňáček tvrzení hráčů odmítl. „Všechno, co okolo toho zatím vyšlo, je krutá a tvrdá lež na moji osobu. Samozřejmě mě to zarazilo, ale tak to v životě chodí a jsou mnohem horší věci,“ sdělil. "Ve fotbale jsem léta, takže si s podobnými věcmi poradím. Myslím, že s tím nemám problém a soutěž dohraju čestně a v pohodě. A příští rok třeba budeme hrát zase třetí ligu, když ji udržíme,“ uzavřel majitel klubu ze Středočeského kraje.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou