Vyloučení prostě nerozdýchal. Sudímu sebral karty a roztrhal mu zápisník

0

Zápas brněnské III. třídy mezi Radosticemi a Moravskými Bránicemi se nedohrál, rozhodčí Oujezdský v 80. minutě přišel o svůj zápisník i karty.

Hostům vyšel úvod zápasu, už ve 27. minutě vedli 3:0. Ve 23. minutě řešil sudí Oujezdský první vypjatý moment. To vyloučil domácího Tofla. Ten nejprve fauloval za žlutou kartu, a když se s protihráčem začal strkat, rozhodčí to ihned odměnil druhou žlutou a fotbalistu nemilosrdně vyloučil. Domácí si v podaném protestu postěžovali, že dle nich udělení dvou žlutých karet předcházel faul ze strany hostujícího hráče, který nebyl rozhodčím odpískán. Tofl se následně podle nich pouze bránil, přesto na rozdíl od soupeře viděl dvě žluté karty pouze on.

 

Jenomže ještě pikantnější situace přišla v 80. minutě. V té byl totiž duel předčasně ukončen za stavu 1:3. To rozhodčí nejprve ukázal opět druhou žlutou kartu domácímu hráči. "V přerušené hře projevil nespokojenost s neudělením karty protihráči se slovy: Za toto nedáš kartu? Nám jsi ji dal." Jenomže když najednou tasil sudí červenou kartu, bylo to pro zkušeného domácího hráče Kadlčíka moc. "Po udělení červené karty mi tento hráč vytrhl z ruky karty a zápisní papír a odnesl ke střídačce. Po této inzultaci jsem předčasně ukončil utkání v 80. minutě. Zápisník se mi vrátil roztrhaný. Karty mi hráč hodil z bezprostřední blízkosti pod nohy, abych se pro ně musel ohnout," popisoval a stěžoval si sudí. Ten také přidal, že na něj měli domácí fandové sprostě křičet a že rozhodčím nebyla nápomocna při odchodu do kabin pořadatelská služba. 

 

Jak již bylo zmíněno, představitelé Radostic podali oficiální protest.  Upozornili, že druhému vyloučení a situaci s odebráním karet a zápisníku předcházelo několik dle nich špatných rozhodnutí rozhodčího. A když jedno z nich Kadlčík bez vulgárních slov komentoval, dostal druhou žlutou kartu. "Vzhledem k tomu, že celé utkání bylo značně nervózní, neunesl tuto nespravedlivou situaci psychicky a vytrhnul rozhodčímu karty a zápisník z ruky. V žádném případě se však nejednalo o fyzickou inzultaci," uvedli domácí s tím, že atmosféra po ukončení nebyla dle nich zdaleka tak vypjatá, jak zmiňoval sudí. "Celkově nás celá situace velice mrzí. V poslední době nebyly na utkáních hraných v Radosticích žádné incidenty. Neslučujeme se s chováním některých našich hráčů, ani s vulgárními projevy některých fanoušků. S hráči byla situace prodiskutována, tak aby se již v budoucnosti neopakovala," uvedli zástupci Radostic.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou