Hráč na Karlovarsku napadl sudího. Klub se od jeho počínání důrazně distancuje, už s ním nepočítá

0

Utkání Sokolu Útvina proti FK SMB Bochov v karlovarském okresním přeboru bylo sudím předčasně ukončeno po inzultaci rozhodčího jedním z domácích hráčů. Hosté v té chvíli vedli 2:1.

Osmašedesátiletý sudí Hrubý vylíčil okolnosti předčasného konce zápasu ve zprávě rozhodčího. "V 55. minutě hráč domácích Řezáč po odpískaném nedovoleném zákroku na na mě, hlavního rozhodčího, hlasitě zakřičel ´Jemu kartu nedáš? To si děláš p*del ne? Já ti jednu natáhnu!´ V momentě, kdy jsem vytahoval červenou kartu, ke mně přiskočil a vší silou do mě oběma rukama strčil do prsou s následkem mého nekontrolovatelného pádu na hrací plochu," popisoval zkušený rozhodčí.

 

"Udeřil jsem se silně do hlavy a podle hráčú obou týmů jsem nějakou dobu ležel bez hnutí. Poté za pomoci hráčů obou týmů jsem vstal a oznámil kapitánům konec zápasu pro inzultaci a kapitánovi domácích červenou kartu pro hráče Řezáče," dodal sudí. Mimochodem, Řezáč patří k nejstarším hráčům kraje, na hřiště nastupuje i v pětapadesáti letech, takže se z jeho strany nedá mluvit o mladické nerožváznosti...

 

Klub Sokol Útvina vydal k incidentu následující vyjádření:

"Asi v 53. minutě včerejšího zápasu mezi Útvinou a Bochovem za stavu 1:2 předvedl náš hráč s číslem 18 naprosto nepochopitelný zkrat, když po nespokojenosti s jeho výrokem prudkým strčením inzultoval hlavního rozhodčího. Ten toto nečekal, upadl a uhodil se do hlavy. Po jeho ošetření byl hráč s číslem 18 po zásluze vyloučen a utkání bylo předčasně ukončeno. 

 

Pro to, co zmíněný hráč včera předvedl, neexistuje rozumné odůvodnění ani omluva. Nejen že ohrozil zdraví hlavního rozhodčího, předčasně ukončil atraktivní zápas, na který dorazilo na 130 diváků, ale rovněž poškodil dobré jméno našeho klubu. 

 

Jsme toho názoru, že Útvina opravdu není místem, kam by se báli jezdit soupeři nebo rozhodčí, protože nic takového jako včera tady nepamatujeme. Tím spíš nás mrzí, že to, co se stalo, provedl hráč, který měl na sobe dres s naším logem. 

 

Hráče nyní čeká disciplinární řízení a zcela jistý trest, který by dle našeho názoru měl být co nejpřísnější. Z naší strany můžeme říct, že s ním už v týmu do budoucna nepočítáme, protože i když je to skvělý fotbalista a lidsky s ním v týmu nikdy nebyl žádný problém, nemůžeme riskovat, že by se něco takového mohlo někdy stát znovu. 

 

Přestože se jednalo o absolutní selhání jednotlivce, kterému nikdo z nás nemohl zabránit, chtěli bychom se tímto upřímně omluvit. Omlouváme se divákům, že za zaplacené vstupné neviděli celý zápas, na který přišli, a naopak byli svědky tak nechutného činu. Omlouváme se soupeři, kterému bylo znemožněno sehrát celých 90 minut hry, kterou máme všichni tak rádi. Především se ale omlouváme panu Vítu Hrubému, který se stal obětí onoho incidentu. 

 

Pevně doufáme, že si s naším klubem nebudou rozhodčí, soupeři ani veřejnost spojovat věci jako nesportovní chování, zákeřnosti a násilí, ale budou sem jezdit rádi, protože si myslíme, že tomu tak doposud bylo. Panu Hrubému jsme se samozřejmě omluvili hned po skončeném zápase a jsme moc rádi, že s námi poseděl a dal přitom jasně najevo, že včerejší čin vnímá opravdu jen jako selhání jednotlivce, nikoliv jako selhání nás všech.

 

My se nyní musíme s celým incidentem vyrovnat, protože i naše hráče, funkcionáře a fanoušky hluboce zasáhl. Celý týden jsme se na zápas těšili a vše jsme připravovali tak, aby byla sobota u nás na hřišti pro všechny svátkem a jeden jediný člověk to pak ve vteřině všechno zničil.

 

Náš úkol je nyní jasný. Musíme všem dokázat, že tohle nejsme my. Že strkání a rvačky nejsou něco, co by si měli lidé s naším klubem spojovat. My chceme hrát fotbal a chceme ho hrát férově, sportovně a bez jakýchkoli zákeřností, protože takhle ho máme rádi. Doteď jsme ho takhle hráli a chceme v tom pokračovat i nadále."

 

A s omluvou přispěchal i samotný hráč: "Trest ze strany Sokola přijímám, na to není žádná omluva. Ještě jednou se omlouvám, co jsem způsobil, děkuji za vše a držím palce, ať se vám daří. Chtěl bych se omluvit i panu rozhodčímu."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou