Zvrat v Mariánkách! Nový sponzor a Zach se vrací zpět, půlka týmu mu ale odešla

0

Během podzimu musel u fotbalistů Mariánských Lázní, které byly na prvním místě v tabulce, po peripetiích s tehdejším hlavním sponzorem klubu nuceně skončit trenér Aleš Zach. Na začátku ledna se ale zkušený trenér domluvil s vedením na svém návratu. Před sebou ale nemá lehký úkol, musí složit na jaro prakticky nový tým. 

O turbulencích v lázeňském městě toho bylo na podzim napsáno mnoho. Nyní se zdá, že se situace v Mariánských Lázní uklidnila. V pondělí oznámilo vedení klubu nového hlavního partnera klubu, zároveň se vrátil i trenér Aleš Zach. 

 

„Rozhodování trvalo nějakou dobu, ale na konci minulého týdne jsem se rozhodl, že se vrátím. Přimělo mě k tomu, že mi bylo líto hodit celou práci do koše. Naléhali na mě i domácí hráči, kteří zůstali. Pokud bych se nevrátil, měli v plánu také jít jinam," řekl navrátivští se kouč, na nějž udělal dojem i nový sponzor David Folprecht. 

 

„Nejde o peníze ani o podmínkách, ale celkové jednání je úplné nebe a dudy oproti tomu, co tady bylo předtím.  Rozhodující pro mě byl i názor legendy místního fotbalu Franty Nedbalého, jenž si také přál, abych se vrátil," pokračoval Zach. 

 

Před ním je ale náročná práce. Musí složit prakticky nový tým. Z podzimního kádru mu zbylo jen devět hráčů. „Je strašně složité v zimě sehnat hráče, a to jsme první tým v tabulce divize. Dan Skopový a Filip Renza jsou teď na SENCU. Kromě Martina Buršíka, který zůstal v Mariánkách, pak zbylí hráči odešli do Robstavu. Stále ale zůstávají tito hráči hráči Mariánských Lázní. Takže ještě bude muset dojít k nějaké dohodě," nastínil Zach, že ještě není vše dohodnuté. 

 

Hinterholzinger, Dvořák, Šimek, Brož, Rezáč a Hošek začali pak zimní přípravu v Robstavu. 

 

„Zvláště Filip Hinterholzinger mě zklamal. Přivedl jsem ho do Mariánek a s ním pak přišli ještě Dvořák, Šimek a Hošek, ale bohužel lákadla Robstavu byla větší. Zároveň všem třem byly nabídnuty v Mariánkých Lázních výborné podmínky, ale přesto to nevzali," pokrčil Zach rameny. 

 

Díry v kádru ale začíná bývalý trenér Horní Břízy postupně zacelovat. „Pět nebo šest hráčů by mělo přijít. Jistí jsou už Bílik s Vovesem, kteří dorazili z Domažlic. Z TJ Přeštice by pak měli přijít mladí kluci, Krištofovič a Freml. Plus další hráči jsou v jednání," vyjměnoval posily mariánskolázeňský kouč. 

 

Ten odstartuje v úterý přípravu na jarní část sezony, v níž budou Mariánské Lázně obhajovat první místo v tabulce. 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou