Který zápas v přípravě odehraje áčko a který béčko, nikdo, včetně nás trenérů, nepozná, usmívá se trenér Petřína

0

Jediný rezervní tým v krajském přeboru, který je zároveň ve vedoucí pozici. Podobně se daří i diviznímu áčku, které je druhé. Jak bude probíhat příprava zejména B-týmu SK Petřín Plzeň a je možné vůbec tyto dva celky od sebe rozlišovat?

"V nějakém volnějším, udržovacím režimu už jedeme od 1. prosince, ale takový ten ostřejší rozjezd nás čekal od pondělí 8. ledna, což ještě podtrhuje fakt, že hned ve čtvrtek 11. ledna jedeme do Sušice na soustředění, kde si to určitě kluci užijou," začíná s ironickým úsměvem na tváři hlavní trenér plzeňského Petřína, Radek Vodrážka. "Co se týče četnosti tréninků, tak v téhle fázi počítáme spíš volné dny. Těch mají kluci v lednu pouhých pět, takže když vezmu v potaz fakt, že máme v prvním letošním měsíci ještě dva volné víkendy, tak budeme trénovat každý den," přiblížil aktivní zapojení hráčů do každodenní zimní přípravy. Doplnil pak, že od února najede jeho tým na jejich klasický režim, tedy že budou mít kluci v pátek volno. 

 

Realizační tým zůstal beze změn, a co se týče hráčského kádru, tak v podstatě také. "Byť to v reálu bude asi jinak a po dlouhé době budeme vídat staronové tváře. Vše totiž tak nějak záleží na zdravotním stavu," upřesnil petřínský lodivod. Po dlouhých absencích se totiž do procesu vrací Lukáš Kotěšovec, Antonín Vobruba a Jan Havelka. "K nim by ještě v průběhu jara mohl doskočit další 'kolenář' Adam Urbánek a z klasického asistenta se na hrajícího zřejmě posune Jarda Levý, který vloni nastupoval v barvách svého bydliště v Dýšiné." 

 

Petřín ale hlásí i ztráty... "Dlouho mimo bude Jakub Zíma, kterého koncem ledna čeká plastika vazu v koleni, takže doufáme a přejeme mu, aby to dobře dopadlo," přeje si Vodrážka. 

 

Program přípravných zápasů bude rovněž specifický, oproti jiným celkům, právě pro velkou vyrovnanost hráčů na divizní a přeborové úrovni. "Jelikož u nás na Petříně trénujeme dohromady s A-týmem, tak zhruba do poloviny února bude vytížení všech kluků z kádru tak nějak stejné, takže který zápas hraje áčko a který béčko asi nikdo, včetně nás trenérů, nepozná," usmívá se trenér. "Jediný lednový zápas hrajeme v rámci sušického soustředění v sobotu 13. ledna od 15:00 s rezervou domažlické Jiskry," nastínil začátek přípravných zápasů. A jaké budou následovat?

3. února  |  FK Okula Nýrsko (krajský přebor)

3. února  |  SpVgg Lam (Landesliga Mitte - Bayern)

6. února  |  SSC Bolevec (1.A třída)

10. února  |  FC Slavia Karlovy Vary (ČFL A)

10. února  |  TB Roding (Landesliga Mitte - Bayern)

17. února  |  dvojzápas FC Viktoria Plzeň U-19

22. února  |  SK Rapid Plzeň (krajský přebor)

24. února  |  FK Olympie Březová (divize B)

2. března  |  FK Ostrov (divize B)  

 

A jaké má trenérský štáb přání před zbývající polovinou sezóny? "Ať se nám hlavně vyhýbají zranění, to by mi ve výsledku možná i stačilo," usmívá se Vodrážka. "A když půjdu dál, tak musím jen opakovat, že cíle máme ty nejvyšší," naráží na skutečnost, že ve hře je dvojnásobný postup.

 

"Samozřejmě, že prioritou je pro nás divizní áčko a může se nám stát, že v některých zápasech budeme muset využít pomoci mnoha našich dorostenců, ale to samé bylo i na podzim a nakonec zimujeme s rezervou na prvním místě. Takže jelikož vnímáme, že je to fakt velmi příjemný pocit, tak bychom chtěli to samé zažívat i v létě. Je super, že nás tam nahoře v tabulce je víc a že to bude určitě zajímavé, na to bych si klidně vsadil," dokončil vizi hlavní trenér z Petřína. 

 

Co myslíte, podaří se mu po situaci v Mariánských Lázních, která je sice aktuálně na první pozici divize A, ale tým se bude stavět takřka nový, vyhoupnout do čela s prvním petřínským týmem a teoreticky zažít dvojnásobný postup - A-týmu do kýžené ČFL a B-týmu do divize?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou