Stříbro zahájilo přípravu bez Donateho a s novými kouči. Jednoznačná záchrana, zní z Baníku jarní cíl

0

Na konci podzimu se s Baníkem Stříbro po letech loučila trenérská dvojice Lukáš Pleško a Lubomír Zaoral. V roce 2024 už s týmem začala přípravu nová dvojice, ve stříbrském celku známých jmen.

Hlavním koučem byl předsednictvem klubu osloven dosavadní trenér stříbrské rezervy Jindřich Jareš (39). Ten si k sobě vzal jako asistenta Ericha Hrušku (51), kterého si můžeme pamatovat spíše z brány, ale aktivně za béčko nastupuje ještě v poli. 

 

Příprava ve Stříbře začala 9. ledna a baníkovci mají naordinované dva tréninky týdně, ke kterým přibudou i přátelská utkání. Ty odehraje Stříbro všechny na své umělce. "Soustředění se bude konat v resortu Rybník u Bělé nad Radbuzou, v termínu 8.-11. února," přiblížil nový trenér Áčka, Jareš.

 

Stříbro stejně jako loni laboruje na spodku tabulky, ale soutěž chce udržet. Důležité bude udržet tým pohromadě, případně nějak posílit. Jenže už teď z přípravy vypadl jeden šikovný mladík. "Na přípravu šel do Robstavu Dominik Donate, jinak kádr zůstal stejný," sděluje trenér s tím, že se uvidí, jak se Dominik v přípravě třetiligového týmu prosadí, případně jaké s ním vedení klubu bude mít plány pro další rozvoj ve vyšších soutěžích. "Nějaké hráče určitě budeme využívat z B-týmu, s ohledem na jejich zkušenosti a o možných posilách jedná vedení klubu," přiblížil Jareš. 

 

Realizační tým se změnil kromě Jareše a Ericha Hrušky i vedoucím týmu, kterým se stal Václav Harvila.

 

Přátelská utkání:

20. ledna  |  SK Rapid Plzeň (krajský přebor)

27. ledna  | FC Viktoria Plzeň U-17

6. února  |  TJ Slavia Úněšov (1.B třída sk. C) 

17. února  |  TJ Tlučná (1.A třída)

24. února  |  TJ Rozvoj Trstěnice (krajský přebor Karlovarského kraje)

2. března  |  soupeř v jednání 

 

A jaké má nový trenérský štáb cíl pro jaro? "Jednoznačně záchrana v soutěži," přikyvuje Jareš vědom si toho, že aktuálně ani jiný cíl v plánu být nemůže. Povede se vesměs mladé kluky ze Stříbra nakopnout více, než se o to snažila předchozí trenérská dvojice? Udrží Stříbro nejvyšší krajskou soutěž, ve které se v klidu drželo několik předchozích sezón? Na Tachovsku věří že ano.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou