Mýto zkouší v přípravě dva hráče z jiného kraje, zároveň ale zřejmě nemůže počítat s brankářem

0

Mýto bylo v roce 2023 zřejmě trenérsky nejfluktovanější adresou v kraji. Po minulé sezóně skončil u týmu Matěj Spěváček, který aktuálně vede divizní Klatovy. Jeho nástupce Zdeněk Vít ani nezasáhl do prvního zápasu, prozatimní kouč Petr Bejček byl následně nahrazen Pavlem Kůrkou, který už jako hlavní kouč dovedl celek do konce podzimu. A po podzimu se k Mýtu přidal ještě zkušený Petr Nykles, kterému Kůrka bude dělat asistenta.

Zhruba takový kolotoč se udál ve Slavoji Mýto a právě příchodem trenéra Nyklese si vedení klubu slibuje ustálení trenérského křesla na výhledově delší dobu. 

 

Nový trenérský štáb se dal do gala už 9. ledna, kdy proběhl první zimní trénink, přičemž tréninky jsou tři v týdnu. "Myslel jsem, že bych se od té doby mohl s celým týmem už seznámit, ale pravdou je, že jsem na tréninku ještě neviděl nějaké čtyři nebo pět kluků, kteří by měli být součástí áčka," přiznal rozpačitě Nykles, který jedním dechem uvedl, že se jedná i o studenty, kteří mají zkouškové, ale věří, že se brzy na tréninku už objeví. "Každopádně si myslím, že jednou týdně se proběhnout na dvě hodinky, by nikomu nemuselo vadit, ba naopak."

 

 

Ale jinak hráčů chodí dost. "Chtěl jsem poznat všechny dospělé hráče, jak z áčka, béčka, tak i vybrané kluky z dorostu. Potřebuji je poznat všechny, abych věděl, jak s hráči pracovat. I když vím, že ne každému zimní příprava voní, ale je nutností a nevyhla by se hráčům nikde na této úrovni," konstatuje trenér, který po dlouhých letech vyměnil černo-žluté barvy, ať už chotíkovské nebo ty ze Lhoty, za jiný barevný odstín.

 

Trenér chce vidět všechny hráče. Má v úmyslu sestavou pro áčko nějak zamýchat? "Je nutné, aby v klubu byla konkurence, jinak se hráči posouvat nahoru nebudou. Takže není stoprocentně jisté, že složení, které nastupovalo na podzim za áčko, bude stejné i na jaře. V přípravě všichni hráči ačka, béčka i dorostu začínají od nuly a je jen na nich, jak se o své místo poperou. Zároveň s námi do přípravy nastupují dva kluci, kteří poslední roky hráli v Berouně, dále mladík ze Slovanu Plzeň a ještě bych chtěl jednoho-dva hotové hráče," upřecňuje svou vizi Nykles. U zmíněných dvou hráčů záleží, zda se chytnou v přípravě ve vyšší soutěži a pokud ne, měli by nasměrovat po D5 do Mýta.

 

"Jinak na krátké soustředění pojedeme na konci února do Žihle, kde si pak i zahrajeme poslední den s místními zápas," přiblížil plány na výlet na sever Plzeňska.

 

Přípravné zápasy Slavoje Mýto:

27. ledna  |  TJ Tatran Sedlčany (krajský přebor Středočeského kraje)

3. února  |  Spartak Žebrák (okresní přebor Beroun)

10. února  |  ČLU Beroun (1.A třída sk. A Středočeského kraje)

17. února  |  FC Dynamo Horšovský Týn (1.A třída)

25. února  |  TJ Slavoj Žihle (okresní přebor Plzeň-sever)

2. března  |  SSC Bolevec (1.A třída)

 

"Přál bych si, aby kluky v Mýtě fotbal bavil a to nejen zápasy, ale také tréninky, na kterých bych si představoval pravidelně hodnou účast i během sezóny. Nechci se dostat do stavu, kdy někdo nebude trénovat a bude chodit jen na zápasy," zdvihá varovný prst nový kouč. "Takový hráč hrát prostě nebude. Ale zatím takovou tendenci od nikoho necítím a věřím, že i studenti se brzy ukáží. Za ty dva týdny ještě žádný problém nebyl," pochvaluje si. 

 

A nějaké odchody? "Bohužel nám bude na jaro chybět brankář Dvořák, který mi na tréninku oznámil, že bude odjíždět na Nový Zéland. Blbě se tedy bude dostávat na zápasy a cesťák mu klub bohužel odmítl proplatit," konstatuje s úsměvem Nykles. "Slíbil tedy na 1%, že by mu to nemuselo vyjít, kdyby byl nějaký problém na pasovém. Tak asi budu volat, aby mu nedali vízum," dodává s úsměvem. Vypadá to tedy, že kapitán Jan Vild už se z brány do pole jen tak nedostane, jako tomu bylo v minulém roce, kdy se právě mohl točit s Kubou Dvořákem a střílet góly.

 

Cílem by měla být stabilizace kádru. "I když pozice v tabulce není dobrá, určitě se chceme vyhnout sestupu. Když se ptáte, tak mou bývalou Lhotu asi nedoženeme a i přes podzimní klopýtnutí jí pasuju na medaili," věří nadále kádru, který vedl Nykles na podzim. "Každopádně jak říkám, záchrana je jasný cíl, když se to povede u obou mužstev, protože i béčko hraje o udržení v 1.B třídě, tak to bude fajn, ale přednost má první tým," dodává závěrem zkušený trenér.

 

Povede se Petru Nyklesovi naplnit tužby vedení klubu a nebude se na konci, nebo snad ještě v průběhu jara, pod ním kývat stolička? Uvidíme a za redakci budeme v dalším angažmá držet trenérovi palce.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou