Jak vybrat ten správný televizor pro sledování filmů, sportu nebo hraní her?

0

Podle využití můžeme současné TV rozdělit do třech hlavních kategorií: pro film, sport a na hry. U každé je třeba při výběru dbát na trochu něco jiného a právě na to se nyní podíváme. Přinášíme jednoduchý průvodce světem televizorů! Hisense je předním celosvětově působícím výrobcem inovativního sortimentu technologických produktů a světovou dvojkou v kategorii TV. Je také oficiálním partnerem blížícího se ME ve fotbale – UEFA EURO 2024.

Každý televizor je, pochopitelně, vhodný i pro sledování běžného vysílání, on-line videoték či internetových televizí. Kategoriemi je míněno to, čeho jste fanouškem vy, tedy k čemu zejména televizor hodláte využívat. V této souvislosti pak nesmíme zapomenout na použitou technologii obrazovky. Jen pro připomenutí, máme tu běžné LCD, LCD QLED/ULED s už často tím nejlepším podsvícením současnosti (Mini LED), a také OLED zcela bez podsvícení.

 

U Hisense si navíc můžete zvolit ještě jednu kategorii – Laser TV, a to v podobách Laser TV nebo Laser Cinema. Typicky jde o projektor s laserovým zdrojem světla pracující na ultrakrátkou vzdálenost, takže ho od plátna, stěny, umístíte třeba jen 30 cm. Instalace je tudíž snadná…

 

Novinkou je pak Smart mini projektor C1 s automatickým nastavením za pomoci umělé inteligence.

 

Televizor na sledování filmů

Měl by mít především co největší úhlopříčku, aby snímek vynikl a abyste se co nejvíce přiblížili zážitku à la kino. Vhodné jsou LCD QLED/ULED ideálně s podsvícením Mini LED a také Laser TV, kde je rozměrná úhlopříčka dána už principem. Je vhodné připomenout, že nejlepší černou dnes nenajdete pouze u obrazovek OLED, ale i u LCD QLED/ULED s Mini LED.

 

Další potřebnou věcí (zážitek jako v kině je nade vše) jsou režimy FilmMaker Mode a ideálně také IMAX Enhanced, pokud máte rádi sledování vybraných scén v tomto stylu.

 

Toto nabízejí, vedle samotné Laser TV, např. modelu 100L9HD, televizory řad U8KQ a UXKQ. A protože k zážitku patří i co nejlepší zvuk, je tu lišta Hisense U5120GW.

 

Televizor na sledování sportu

Fanoušci rychlých akcí by měli dbát zejména na to, aby vybraný model pracoval se sofistikovaným přednastaveným režimem Sport (AI Sports) a technologiemi Ultra Motion 120 Hz a MEMC. Ty totiž mají na starost eliminaci nepříjemného rozmazání.

 

Pokud jste příznivci obrazovek OLED, televizory tohoto principu vykazují naprosto minimální odezvu a jsou tudíž pro tuto oblast také vhodné. Co nejlepšímu zážitku může ještě napomoci typicky Dolby Vision IQ zajišťující, mimo jiné, že měnící se světelné podmínky u vás doma neovlivní obraz, nebo ho ovlivní jen minimálně.

 

Z televizorů vhodných pro tento účel, můžeme doporučit řady A85K (OLED), E7KQ Pro, U7KQ či U8KQ. Pokud i pro tento účel vyžadujete skutečně obří úhlopříčku, můžete sáhnout i 100U7KQ nebo po největší laserové TV 120L9HA.

 

Televizor na hraní her

Pro náruživé hráče doporučujeme obrazovky LCD QLED/ULED, které netrpí vypalováním statického obsahu, jsou dostatečně robustní a mají přitom nízkou hmotnost, takže dovolují snadné přesouvání či natáčení ve velkém úhlu. Hraní her vyžaduje co nejplynulejší obraz, takže hledejte 4K 120 Hz s VRR a co nejnižší dobou odezvy (ALLM). Výhodou je i funkce Free Sync a dívejte se rovněž po herních režimech Game Mode Pro nebo Game Mode Plus s algoritmy umělé inteligence.

 

Z vhodných televizorů, můžeme doporučit řady E7KQ Pro, U7KQ a U8KQ,a protože jde hodně i o audio, je vhodné dokoupit zvukovou lištu, třeba Hisense U5120GW.

 

Více informací: cz.hisense.com, global.hisense.com 

Sense For Technology

 

ČTĚTE TAKÉ:

Mini LED-TV není malý televizor. Přináší fantastický obraz a může být i obří (až 279 cm)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou