Rozhovor s hráčem 20. kola III. třídy skupiny A okresu Vyškov

0

Hráčem 20. kola se stal s převahou záložník mužstva Chvalkovic na Hané Jakub Pospíšil, kterému se doma líbí a o přestupu do vyšší soutěže neuvažuje.

Kde jsi s fotbalem začínal a jaký byl tvůj další fotbalový život?
S fotbalem jsem žačínal v  6 letech v Ivanovicích, kde jsem hrál od přípravky až do žáků. Potom jsem se jako většina kluků, kteří skončili v žákovských kategoriích, stěhoval na hostování. Já jsem zamířil do Hoštic, kde jsem odehrál tři sezony za dorosty. Další hostování jsem už pak neprodlužoval, vrátil jsem se zpět do Ivanovic a odehrál sezónu za muže. Po sezóně přišla  nabídka na přestup do Chvalkovic, která se nedala odmítnout. Je to moje první sezona v dresu Chvalkovic a myslím si, že je zatím celkem vydařená.

Hraješ v jednom klubu se svým bratrem. Hráli jste spolu i v jiných mužstvech a jak se vám spolu hraje?

Naposledy jsme spolu hráli ještě v přípravce v Ivanovicích. Pak jsme se rozdělili, on odešel do Drnovic a já jsem pokračoval v Ivanovicích. Teď jsme se oba vrátili do Chvalkovic a myslím, že nám spolupráce klape, na hřišti si vždycky vyhovíme.

Čím to je že se Chvalkovicím na jaře tak daří?

Máme opravdu skvělý kolektiv, založený na týmové práci. Výbornou obranu plnou zkušených hráčů, kterou doplňuje útok složený z mladých bojovných hráčů. Zatím nám to vychází a doufám, že tomu tak bude i v příštích zápasech.

Jaké máš fotbalové cíle? Máš v plánu zůstat v Chvalkovicích, nebo pokud se objeví nabídka z vyšší soutěže, chtěl bys to zkusit.

Ve Chvalkovicích jsem opravdu spokojený a chtěl bych tu i zůstat.

Letos budeš maturovat, budeš pokračovat ve studiu? Co bys chtěl v životě dělat?

Ano, zrovna teď se připravuji na maturitu a pokud vše vyjde jak doufám, budu pokračovat na VUT v Brně obor Stavebnictví. Pro mě je teď důležité úspěšně dokončit střední školu a pokračovat na vysokou. Pak se uvidí co dál.


Prozraď ještě něco ze svého soukromého života. Jak se chystáš a jak si užiješ letošní prázdniny?

Je mi 18 let, bydlím ve Chvalkovicích na Hané, jsem student SOŠ ve Vyškově. Mezi mé záliby kromě fotbalu patří také futsal, který hraju už druhým rokem za okresní tým Fifák Nouzka. Protože jsem velkým fanouškem anglického fotbalu a můj oblíbený klub je Arsenal, rád bych se o prázdninách letěl podívat do Londýna, na Emirates stadium a tím si splnil svůj sen.     Děkuji za rozhovor a přeji ti hodně úspěchů jak ve fotbalovám tak v soukromém životě.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou