Počítky nám cestu k výhře usnadnily, říká Drapák z Přibyslavic

Lukáš Drapák pěti brankami pomohl Přibyslavicím zlomit kletbu venkovních zápasů. Teď jeho celek čeká domácí dvojboj. Co od něj čeká?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Budeš muset vložit něco do kasy?
Předpokládám, že mě něco takového asi čeká, i když přece jen za pět gólů by to mohlo být výjimečně bez vkládání. Uvidíme, co na to pokladník.
O víkendu jste vyloupili Počítky. Jak bys zápas popsal?
Utkání snad na nejmenším hřišti, kde jsem v životě hrál. Začali jsme dobře, snažili jsme se hrát aktivně a dát první branku, což se nám podařilo. Počítky potom srovnaly a do konce poločasu se hrál vyrovnaný zápas, kde my jsme šance proměnili a naopak domácí ne. V druhé půlce jsme přidali další góly a zápas jsme si už s přehledem pohlídali. Nutno říct, že nám to domácí dost usnadnili.
Vstřelil jsi pět branek. Která tvá branka byla nejhezčí? Můžeš nám ji popsat?
Co si budeme povídat, asi žádný z těch gólů se nebude ucházet o Puskás award (smích). Kdybych měl zmínit jeden, tak to byla střela z vápna, kde jsem dostal centr z levé strany, na dva doteky si ho připravil a zakončil k levé tyči.
Kdy jsi začal mít pocit, že jde o zápas, kdy ti do brány spadne vše?
No, ten pocit jsem začal mít zhruba kolem desáté večer předchozího dne v Hradci Králové na Majálese, kde jsem trávil přípravu na utkání a po asi pátém Red bullu s jégrem jsem začal vyprávět, že dám hattrick a nakonec to dopadlo ještě lépe (smích). Ne, teď vážně. U druhého a třetího, kdy jsem zakončil úplně jinak, než bylo myšleno a bylo vidět, že tam spadne fakt vše.
V příštím kole hostíte Radešínskou Svratku. Co od zápasu čekáš?
Čekám úplně jiné utkání než v Počítkách. Doufám, že se bude jednat kvalitní utkání, které nabídne hodně fotbalové krásy. My i Svratka se snažíme hrát fotbal po zemi, bez nějakých zbytečných nákopů, takže by se mohl odehrát vyrovnaný zápas, kde budou padat branky.
Hned v pondělí hrajete doma s Hamry. To bude jaký zápas?
Vůbec nevím, s čím přijedou Hamry, ale my se jim budeme snažit vrátit podzimní porážku a hrát svůj fotbal, který hlavně na domácím hřišti umíme praktikovat a snad budeme devadesát minut dominovat.
Poprvé jste venku vyhráli až v Počítkách. Co bylo jinak proti předchozím venkovním nezdarům?
Nevím, co bylo celkově jinak, ale minimálně na jaře jsme se konečně sešli, dá se říct, v kompletní sestavě až na pár hráčů. To si myslím bylo hodně důležité a taky, že jsme proměňovali šance, to nám na jaře dělalo problémy. Doufám, že jsme tím zlomili kletbu venkovních zápasů a budeme bodovat i tam.
Jaké jsou letošní ambice Přibyslavic?
Ambice byly před sezónou určitě vyšší, než jak to teď v tabulce vypadá, cíl byl hrát znovu minimálně o bednu, což se nám zatím moc nedaří. Do konce sezóny zbývá ještě hodně kol, takže nyní jsou ambice dostat se tabulkou, co nejvýš to půjde.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Arsenal, Sparta Praha.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal někdy v první třídě základní školy, když mě táta dovedl na trénink Hradce Králové.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
V útoku.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě furt hodně i po takové době a doufám, že mi to ještě pár let vydrží.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Super projekt, kde se člověk doví i o amatérském fotbale.
VÝBĚR LUKÁŠE DRAPÁKA:
Největší kliďas týmu:
Luboš Lopatář
Největší srdcař týmu:
Vojta Škorpík, Honza Skrobikowski
Největší bavič týmu:
Luboš Lopatář
Nejrychlejší hráč týmu:
Buky
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Pavel Čermák
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.