Jsem rád, že mi Maty nahrál a nevzal to na sebe, popisuje svoji první třeboňskou branku Jakub Vrána

Ve třiadvacátém kole hlasovali fanoušci  v anketě o hráče kola pro zimní posilu třeboňské Jiskry, Jakuba Vránu. Ten se v rozhovoru rozpovídal o atmosféře v nové kabině a samozřejmě i o své bohaté kariéře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kubo, gratuluji k výhře v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Bylo to pro mě překvapení. Ani jsem nečekal, že bych byl v sestavě kola, ale štěstí mi jde naproti a komentář mě pobavil nejvíc. (smích)
Bude tě to něco stát, nebo tě spoluhráči ušetří?
Jsem v týmu nový a pokuty jsem ještě nečetl, ale kluci si pro mě určitě něco najdou.
Pro tebe to byla první branka za Třeboň. Asi je zbytečné se ptát, jestli jsi za ní rád?
Samozřejmě jsem za ní rád. Čekal jsem na soutěžní branku od léta, kdy jsem za TJ Spartak Soběslav snižoval na 3:1 proti TJ Jiskra Domažlice. A jsem rád, že mi Maty nahrál a nevzal to na sebe.
Kolik myslíš, že jich ještě stihneš?
Těžko říct, ale radši pomůžu týmu k výhrám. Jestli brankami, asistencemi, nebo odváděním “černé” práce, hlavně ať jsme, jako tým, úspěšný.
Duel s Jankovem jste zvládli poměrem 3-0. Jak bys hodnotil zápas z tvého pohledu střídajícího hráče?
Zápas byl jednoznačný. Soupeř ničím zásadním nehrozil, my jsme těžili z vypracovaných šancí a zaslouženě si mohli vychutnat tři body doma.
Teď ke tvojí kariéře. S fotbalem si začínal v Lomnici nad Lužnicí. Kdo tě k fotbalu přivedl?
K fotbalu mě přivedl táta, který v tu dobu trénoval starší dorost v Lomnici a dřív hrával závodně.
V Lomnici jsi strávil devět let. Vzpomínáš na tyto první fotbalové krůčky rád?
Samozřejmě, bylo to bezstarostné hraní a zábava, i když nám bylo vštěpováno do hlavy, ať chceme vyhrát kdykoliv a s kýmkoliv.
Po těchto devíti letech si tě vyhlédlo českobudějovické Dynamo. Jak k tomu přestupu došlo a čekal jsi někdy v životě, že se ti něco takového podaří?
Pan Pouzar si mě vybral na turnaji ve Vyšším Brodě, kde jsem jeho výběru U14 vstřelil tři nebo čtyři branky a vyhrál nejlepšího střelce turnaje s deseti góly. Vždy jsem měl cíl se dostat fotbalem výš a byl jsem za tu nabídku rád, když přišla po roce trénování v akademii v U15 a hraní za Lomnici do Dynama U16.
Jak na Dynamo vzpomínáš?
Vzpomínám na tenhle klub strašně rád, ať na to dobré, tak to zlé. Byl to velký skok a o hodně větší konkurence, než jsem do té doby znal. Každý chtěl hrát a na každém tréninku to bylo vidět. S většinou kluků, s kterými jsem hrál, chodím do školy a bavíme se o tom, komu jak se daří momentálně ve fotbale.
V roce 2022 jsi odešel na jarní část do Ševětína, ale po půl roce ses stěhoval do Soběslavi. Jak k tomuto štětínskému půlroku došlo?
V Dynamu jsem už stabilně nehrál, jak bych si představoval, a tak jsme se s panem Benátem a tátou dohodli na přestupu do Ševětína, kde táta trénoval. Bohužel tátu po třech zápasech odvolali z funkce a já po konci sezóny chtěl odejít hrát někam výš, nebo zpátky do Dynama. S panem Benátem a předsedou Markem Nývltů jsme se domluvili na zkoušce v Soběslavi a po přípravě si mě nechali v kádru áčka.
V soběslavském Spartaku jsi strávil letošní podzim a zvládl jsi za patnáct zápasu jednu branku. Myslíš, že ti tohle angažmá něco dalo?
Dalo mi to hromadu zkušeností, je to jiná rychlost a soubojovost než dorostenecké ligy a 1.A třída. Kluci mě přijali dobře a poznal jsem další super partu.
Při zimní přestávce si tě vyhlédla ze Spartaku třeboňská Jiskra. Kdo hrál v tomto přesunu největší roli?
Největší roli hrál táta a Karel Bicenc, který mě už měl vyhlédnutého v létě. Chtěl se mnou spolupracovat a dát mi minutáž, kterou potřebuji.
Co říkáš zatím na nové působiště a přijali tě kluci do kabiny?
Jsem spokojený. Máme super zázemí, menší tréninkové hřiště a velkou umělku, když není hezké počasí na trávu. Kluci mě přijali a jsem za to hrozně rád.
Teď už k víkendu, čeká vás Olešník. Jaký zápas očekáváš z tvého pohledu, a řekli ti spoluhráči o tomto soupeři?
Z mého pohledu je každý zápas specifický a musíme se připravit na soupeře, jako před každým víkendem. Viděl jsem Olešník párkrát hrát a je to kvalitní mužstvo, ale doufám, že jim zápas znechutíme a budeme se rvát o výhru.
Poslední otázka. Kromě fotbalu máš nějaké koníčky?
Kromě fotbalu nemám žádné koníčky, ale rád hraju každý sport. Jenže na to nemám čas kvůli maturitě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.