Jiří Heinzl: Trenér nám slíbil za výhru pivo a pokud udržíme "nulu", tak přidá zelenou!

Hráčem 21. kola Okresního přeboru dospělých byl našimi čtenáři vyhlášen Jiří Heinzl z Frýdlantu B. Heinzl přispěl jedním gólem k demolici lídra tabulky z Nové Vsi. Byl to již jeho třetí zápas v řadě, co vstřelil gól. Následující rozhovor Vám přiblíží Jirkovo soukromí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním zápase jste dokázali rozstřílet lídra tabulky Novou Ves 10:0. Byla červená karta brankáře hostí velké ovlivnění zápasu nebo jste ten den byli prostě o "parník" lepší?
Do zápasu proti Nové Vsi jsme šli s tím, že jsme s nimi na podzim prohráli 4:5, i když jsme ještě v 72. minutě vedli 4:1. Každopádně jsme před zápasem měli čtyři výhry v řadě a chtěli to ještě navýšit. Navíc trenér Zdeněk Tomášek nás motivoval tím, že pokud vyhrajeme, tak každému koupí pivo a pokud udržíme ‘‘nulu‘‘, tak přidá k tomu i zelenou. Nicméně si myslím, že červená karta, kterou dostal brankář ve 21. minutě, ovlivnila zápas. Navíc hned z přímého kopu dokázal Michal Stýbal vstřelit branku na 2:0. Tohle vám psychicky proti takovému soupeři opravdu pomůže. Během zápasu jsme naštěstí měli v bráně zeď a dokázali z protiútoků nasázet další góly.
Držíš třízápasovou šňůru se vstřelenou brankou. Čím si tuto produktivitu vysvětluješ? Trénuješ více zakončování?
Moji střeleckou šňůru si vysvětluji především tím, že se nám daří jako týmu a dostáváme se více do šancí, než na podzim. Zakončování nijak více netrénuji.
Do Frýdlantu jsi se minulý rok vrátil po devíti letech. Proč jsi se rozhodl pro návrat?
Pravdou je, že jsem ve Slovanu hrál v přípravce, a následně jsem pár let fotbal nehrál, tudíž je to více než devět let. Každopádně minulý rok v létě jsem si řekl, že potřebuji změnu a tím, že se mi líbí, jak se zde fotbal dělá, tak to pro mě byla jasná volba. Navíc tu i bydlím.
Kdo je tvým fotbalovým vzorem?
Můj fotbalový vzor byl již od mala Fernando Torres a Brazilec Kaká. Aktuálně vyloženě vzor nemám, ale obdivuji české hráče, kterými jsou například Adam Hložek nebo Ladislav Krejčí ml.
Máš nějaký tým, kterému držíš palce?
Určitě je to AC Sparta Praha a Atlético Madrid. Každopádně, když se hrají evropské poháry, tak fandím všem českým týmům.
V kolika letech jsi začínal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
Fotbal mě bavil odjakživa. Hrál jsem, kde se dalo. Především ve škole. Poprvé jsem na trénink přišel ‘‘až‘‘ v sedmi letech a řekl bych, že to bylo i díky tomu, že jsem chodil do třídy společně s bratry Němcovými, kteří ve Slovanu již hráli.
Jaké máš další koníčky mimo fotbal?
Moje koníčky jsou především sporty. Kromě fotbalu hraji ještě florbal, hokej a discgolf. Do toho se ještě snažím chodit po výletech.
Jaký je tvůj největší sportovní zážitek?
Z fotbalového prostředí to je určitě zážitek z jara 2015, kdy jsem hrál za Hejnice a jel jsem s "Áčkem" jako náhradník na poslední zápas sezóny, kde jsme museli vyhrát, abychom postoupili do Krajského přeboru. V poločase jsme prohrávali 0:3, ale nakonec jsme zápas dokázali otočit na 4:3 a tím pádem si zajistit i postup do Krajského přeboru. Mimo fotbal to je účast na Mistrovství ČR v discgolfu 2021.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.