Jan Boček: Jsem rád, že můžu svými gólovými příspěvky pomoc klukům, ale musím říct, že těžím jen z dobře odvedené práce celého týmu a občas se mi to tam se štěstím odrazí

Zpětně jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník FK Horažďovice, Jan Boček. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Honzo, gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče 16. kola. Je to pro tebe překvapení?
Děkuji za gratulaci. Ano, jsem trochu překvapený. Nečekal jsem to, ale samozřejmě jsem rád a děkuji všem, co pro mě hlasovali.
V posledním zápase jste remizovali s Chanovicemi 1-1. Jak bys utkání hodnotil zpětně?
Bylo to další těžké derby a chtěli jsme navázat na vítězství z minulého víkendu proti Svéradicím. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a soupeře jsme přehrávali. Za svoji aktivitu jsme byli odměněni vedoucím gólem ze standardní situace. Po vstřeleném gólu jsme se zbytečně zatáhli a začali jsme se bát hrát, soupeř převzal iniciativu a my se štěstím, a i díky našem skvělému brankáři, udrželi do poločasu čisté konto. Druhý poločas už byl vyrovnanější a jen kvůli mému až klukovskému propadnutí na kraji hřiště jsme inkasovali. Na tento gól jsme už bohužel nenašli odpověď, a tak zápas skončil myslím spravedlivou remízou.
Jaro tě zastihlo ve výborné formě, vstřelil jsi už šest branek a se 12 trefami jsi nejlepším střelcem týmu. Piloval jsi o pauze koncovku?
Pauzu jsem měl kvůli zranění delší, než jsem chtěl, takže koncovku jsem pilovat moc nemohl. Jsem rád, že můžu svými gólovými příspěvky pomoc klukům, ale musím říct, že těžím jen z dobře odvedené práce celého týmu a občas se mi to tam se štěstím odrazí.
Řada týmů Horažďovice chválí, vaše mužstvo se skládá zejména z velmi mladých hráčů a v současné chvíli se nacházíte na šesté pozici. S jakým umístěním bys byl ty osobně spokojený na konci sezóny?
Ano, máme v této chvíli velmi mladý tým a myslím si, že do budoucna perspektivní. Kdybychom letos skončili do pátého místa, byl by to určitě skvělý výsledek, ale myslím si, že máme na lepší umístění.
Na chvíli zpět do minulosti? Kdy jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v Horažďovicích v šesti letech a prošel jsem zde všemi mládežnickými kategoriemi. K fotbalu mě přivedli taťka s mamkou.
Působil jsi i v nějakých jiných týmech?
Ne, vždy jsem hrál jen v Horažďovicích.
Máš nějaký fotbalový vzor nebo oblíbený tým?
Fotbalový vzor úplně nemám, ale aktuálně se mi hodně líbí Erling Haaland. Z českých klubů je mi nejbližší Plzeň a ze zahraničních lig mám rád Barcelonu a Bayern.
O víkendu vás čekají první Dobřany. Co od zápasu očekáváš?
Trochu s nadsázkou musím říct, že očekávám konečně neskákavé přihrávky, protože v Dobřanech je asi nejlepší pažit v soutěži. Jinak nás samozřejmě čeká těžký zápas, protože Dobřany se prezentují pěknou kombinační hrou a myslím, že doma ještě neprohrály. Takže bychom jim tuto sérii chtěli překazit.
Závěrem by mě zajímaly tvoje koníčky či zájmy kromě fotbalu?
Jako koníček beru práci v zemědělství. Dále asi jakýkoliv jiný sport a samozřejmě kamarádi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.