Martin Švehla: Když ti synkové, co nastoupí na hrot v týmu soupeře zjistí, že ten důchodce v obraně jim nedá kopnout, tak je to u mne fotbalové blaho

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal již podruhé v této sezóně obránce TJ Město Zbiroh, Martin Švehla. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k dalšímu vítězství! Po půl roce jste opět ovládl hlasování v anketě o hráče kola. Čekal jste to?
Upřímně? Vůbec by mne ani nenapadlo být v nominaci, natož anketu vyhrát. Taková nádhera to zas nebyla, ale když jsou v týmu přičinliví borci, kteří tě do nominace dostanou, tak to pak nabere spád.
S ohledem na častá vítězství hráčů Zbirohu to vypadá, že bude letošní dokopná hodně veselá nebo se mýlím?
Tak dokopná nikdy v žádném týmu není o smutku... ale když se člověk nestrachuje do posledního zápasu o padáka, tak se na tu třešničku na dortu na konci sezóny těší víc, tedy alespoň já. No a když se týmu povede spadnout, tak o to více slibů pak během večera padá, stejně jako nápadů jak to zlepšit v další sezóně.
V minulém kole jste zdolali Mýto 2-1. Byl jste spokojen s výkonem týmu?
3 body doma jsou v pořádku, ale jak jsem psal, nejásal bych z toho. Měli jsme přetavit naše šance ve vícero gólů a držet zápas pevněji v rukou, ale derby nebývají jednoznačná záležitost.
V prvním rozhovoru jste mi prozradil, že jste fanouškem Arsenalu. Jak zatím prožíváte letošní sezónu Premier League?
Z PL jsem nadšený díky nevyzpytatelnosti a nasazení na hřišti, ale i v hledišti. Arsenal mi dělá radost od začátku sezóny, ačkoliv "Invincibles" jako cca před dekádou z kluků oblékající tento dres nebudou.
Prohru Gunners s Man City asi musíte vydýchávat ještě teď...
To zase ne, na infarkty netrpím. (směje se) City mají neskutečně poskládaný tým a je radost je sledovat. Na začátku sezóny jsem přál Gunners, aby urvali umístění do 4. místa a myslím, že se jim tedy daří nad poměry, ale titul by jim samozřejmě slušel.
A co výkony Zbirohu? Nyní se nacházíte v poklidném středu tabulky.
Jojo, některé výkony a výsledky jsou slušné a odráží to pak i náladu v týmu. Máme i velmi pěknou konkurenci a trenéři chrochtají blahem, že mají kam sáhnout.
Jelikož jste obránce, tak se vás musím zeptat, jestli je v soutěži nějaký útočník, proti kterému se vám vždy hraje špatně?
Já to podám asi takhle - já klamu tělem, tedy spíše zjevem. Když ti synkové, co nastoupí na hrot v týmu soupeře zjistí, že ten důchodce v obraně jim nedá kopnout, tak je to u mne fotbalové blaho. Ale abych odpověděl, tak je mi to zcela jedno, kdo proti mně nastoupí. Já jsem rád, že mám stále to privilegium se poměřovat s mladými kluky.
V dalším kole se chystáte do Zruče, kterou jste na podzim porazili těsně 3-2. Čekáte vyrovnaný zápas i tentokrát?
Dá se to očekávat. Jsme sousedi i v tabulce, nicméně body z venku vozíme rádi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.