ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 8.kolo Liberecký | Česká Lípa | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Anketu ovládl Václav Erben z týmu FC Kamenice! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kde všude nyní působíte?
Začátky pamatuji ve Volfarticích. Za Horní Libchavu, kde momentálně trénuji, jsem hrál celých 14 let. Zhruba od mých osmnácti do dvaatřiceti. V Kamenici hraji, protože jsem si chtěl zkusit něco vyššího. Brankářské místo se mi líbilo, takže jsem se rozhodně nebránil.
Co říkáte na aktuální formu týmu?
Máme mladý tým, který se už zhruba rok sehrává. Kluci potřebují nějaké ty zkušenější, kteří jim budou krýt záda, a proto tam jsou dva tři starší včetně mě. Obrana funguje tak, jak fungovat má, takže prozatím bez větších problémů. Je dobré, že tam máme mládí. My starší prostě plníme takovou tu roli co se mravních zásad týče. Jednoduše to hlídáme zezadu.
Plánujete kádr ještě doplnit o nějakou tu posilu?
Asi ano. Jeden hráč nám odešel do Holan a my jsme se báli, že kvalita naší hry půjde dolů. To se naštěstí nestalo. Co vím, tak vedení má v plánu porozhlédnout se po novém jméně, které by našemu týmu prospělo a pomohlo k ještě lepším výsledkům.
Vaše ambice co se týmového a individuálního úspěchu týče?
Individuální úspěchy stavím na druhou kolej. Jde mi spíše o úspěch týmu a výchovu mládeže, protože to jsou ty hlavní zásady. Navíc chceme s Kamenicí postoupit, takže v prioritách máme jasno.
Jaký je váš fotbalový vzor a hodnota?
Vyzdvihl bych Petra Čecha. Ten má k mému vzoru nejblíže. Splňuje to, co se mi ve fotbale líbí a o co se sám snažím. Tím je fotbalová slušnost, bez teatrálností, simulování a takového toho nesportovního chování. Tyhle věci se mi příčí. Je mi dokonce i jedno jestli je člověk vyloženě dobrý fotbalista nebo ne. Zajímá mě prostě charakter. Jestliže se hráč chová tak, jak se ve sportu chovat nemá, pak u mě určitě nenajde místo.
Teď trochu z globálnějšího měřítka. Co říkáte na působení všech našich týmů v Evropské lize? Takový Slovan Liberec dokázal zvítězit na Marseille...
Na to, že mi kromě Sparty nevadí žádný další klub, fandím i jí v evropské soutěži. Jsem Čech a i kdyby tam ta Sparta byla sama, tak jí to budu přát. Já si přeji, aby postoupili jak Sparta, tak Plzeň i Liberec. Hlavně ten Liberec, protože to je můj klub! Navíc jde o koeficient a ten by se díky tomu pro naše týmy v boji o poháry zlepšil.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.