Až na pár zápasů předvádíme celkem slušný kombinační fotbal, říká Dominik Horký z Hartvíkovic

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz Dominik Horký z Hartvíkovic, který od svých fanoušků získal 48% hlasů. Talentovaného mladíka, který prošel mládeží HFK Třebíč a Náměště jsme vyzpovídali po jeho výborném výkonu proti Rokytnici, kdy se gólem podílel na výhře 6:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dominiku, gratuluji k vítězství v anketě. Vyhrál jste docela suverénně, kdo myslíte, že Vám posílal hlasy?
Děkuji. Hlasy mi určitě posílali moji spoluhráči a kamarádi.
Jak byste zhodnotil zápas a Váš výkon, kterým jste přispěl k výhře? Můžete popsat gólovou situaci, která pramenila v gól?
Zápas jsme začali velmi aktivně a už ve 20. vteřině šel náš útočník Martin Kopuletý sám na brankáře, ale ten ho vychytal. Do 4. minuty jsme měli ještě 2 velké tutovky, ale nic jsme neproměnili. Potom začali naši obránci dělat velké hrubky a soupeř nám vstřelil 3 branky. Většina si myslela, že je po zápase, ale já bych chtěl vyzdvihnout celý tým za to, že jsme se nesložili a soupeře nadále přehrávali a z toho přišli góly. Ve 33. minutě neudržel lehký míč z rohu nejistě chytající Široký a Outulný doklepl do prázdné branky. Ve 39. proměnil samostatný únik Sýkora a za další 2 minuty bylo vyrováno. Sýkora potáhl míč po lajně a křižnou přihrávkou mě našel na zadní tyči a já už jsem měl práci jednoduchou. Ve druhé poločase se nám podařilo zápas obrátit, když jsme 2 góly dali po samostatných únicích a 1 po standartce. Myslím, že hlavně v 1.půli jsem podal dobrý výkon, měl jsem hodně balonů od středních záložníků, které jsem poté zavážel do vápna a připravoval šance pro spoluhráče.
Zápas s Rokytnicí byl doslova divočina. Devět gólů v jednom utkání se nevidí často. Proč si myslíte, že padalo tolik gólů? Zažil jste někdy podobný zápas?
Částečně souhlasím s ohlasem pana Vlašína, trenéra Rokytnice, který řekl, že to byl zápas bez obran. Nesouhlasím, ale s tím, že kdyby zápas skončil remízou tak by to bylo spravedlivější, protože my jsme měli daleko více šancí než soupeř. Pamatuji, že jednou v mladších žákách jsme vyhráli 26:0, ale to jsme hrávali na půlku hřiště :-)
Po osmi kolech jste v tabulce na 4. místě se třemi body na druhé Třebelovice. Jak byste zatím hodnotil vystoupení Hartvíkovic?
S umístěním a našim vystoupením v Okresním přeboru jsem zatím spokojený. Až na pár zápasů předvádíme celkem slušný kombinační fotbal.
Jaký je cíl Hartvalu pro tuto sezónu?
Nevím jaký cíl má vedení, trenér i moji spoluhráči, protože jsme se o tom nějak moc nebavili. Můj cíl je, abychom skončili do 5.místa.
Vaše spoluhráče už rozhovor do kasy něco stál. Předpokládám, že se tomu také nevyhnete..kdo je pokladníkem v kabině a do jaké výše se pohybují pokuty?
Pokladníkem je náš kapitán Michal Kopuletý. Za hráče kola to bude asi něco, co se hodí na týmové akce, takže to vidím asi na nějakou flašku :-). Ale prozradím, že za neomluvený zápas nebo trénink máme pokutu 200 Kč. Je to kvůli tomu, aby to tady nějak fungovalo. Aby si trenér třeba nenaplánoval trénink s určitým počtem lidí a pak někteří nepřišli.
Pojďme se teď podívat na Vaše fotbalové začátky. Jak jste s fotbalem začínal, kdo Vás k němu přivedl a kde jste všude hrál?
S fotbalem jsem začal v 8 letech u nás v Hartvíkovicích a přivedl mě k němu taťka, který tady taky hrával. Tenkrát tady byli jen starší žáci, a tak jsem se na hřišti motal s hráči o 6 - 7 let staršími. Potom jsem si tu prošel mladšími a staršími žáky a jednou sezónou v dorostu, který se pak pro nedostatek hráčů zrušil a já si šel vyzkoušet 2. dorosteneckou ligu U17 do HFK Třebíč. Půl roku jsem tam hostoval z Hartvíkovic, ale v zimě jsem přestoupil do Náměšťě a odtud měl střídavý start do Třebíče. Po konci sezóny jsem se rozhodl pokračovat jen v Náměšti, protože v Třebíči bych toho moc neodehrál. S dorostem se nám podařilo postoupit do 1.A třídy a hned na to do Krajského přeboru.
Pak jste ale v Náměšti skončil..
V Náměšti jsem skončil, protože po tom, co jsem přešel do mužů to tam šlo pořádně z kopce. Většina hráčů na tréninky kašlala a já v té době ještě neměl řidičský průkaz a jezdil na kole a řekl jsem si, že mě nestojí za to jet tam na kole a pak tam v 5 nebo 6 lidech trénovat tak jsem asi 4 kola před koncem sezóny oznámil trenérovi, že v Náměšti už pokračovat nebudu.
Můžete nám prozradit, kde studujete?
Studuji obor počítačové systémy na SPŠ Třebíč.
Jaké jsou Vaše záliby a aktivity ve volném čase, když se zrovna nevěnujete fotbalu nebo škole?
Přiznám se, že moc času nemám. Když mám čas a nemusím na trénink, zápas nebo se učit tak pracujeme doma. Máme velký dům i zahradu takže je pořád co dělat.
Máte svůj fotbalový vzor a oblíbený klub?
Můj oblíbený klub je Sparta, které fandím asi od 7 let a v zahraničí Manchester City. Fotbalový vzor nemám, ale líbí se mi Mario Balotelli, Cristiano Ronaldo nebo Yaya Toure z Manchesteru City, který má geniální přihrávky a ve svých letech pořád patří k nejlepším středním záložníkům na Ostrovech.
Jaký je Váš doposud největší fotbalový zážitek?
Asi to bude z působení v Třebíčí, když jsme porazili Sigmu Olomouc na jejím hřišti a já odehrál celý zápas.
Na chvíli se ještě vraťme k Hartvíkovicím. Do dalšího kola Vám los přiřadil třetí Výčapy. Jak bude podle Vás zápas vypadat?
Výčapy mají velmi mladý tým. Už minulou sezónu po postupu podávali výborné výsledky a skončili 2. Čekám vyrovnaný zápas, na který by se mělo dát koukat a věřím, že zvítězíme a polepšíme si v tabulce.
Ještě zbývá poslední otázka. Sledujete portál fotbalunas.cz, co na něj říkáte?
Portál sleduji od samotného spuštění, můžu si zde přečíst komentáře k našim soupeřům nebo k mým oblíbeným týmům takže je to výborný nápad.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.